Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jesli zajde w ciaze na wychowawczym to nalezy mi sie macierzynski?

Polecane posty

Gość gość

Mam juz jedno dziecko i jestem teraz na urlopie wychowawczym rok Czy jesli zajde w ciaze na wychowawczym to nalezy mi sie znow macierzynski? Czy juz nie?

Gość gość
Musialabys zrobic to podstepem, troche chamskim niestety. Bedac w ciazy przerywasz dotychczasowy wychowawczy wyrazajac chec powrotu do pracy. A w dzien w ktory ten powrot mialby nastapuc, przynosisz L4 ciazowe...

Gość gość
11:49- ja tak zrobiłam w porozumieniu z pracodawcą. Do końca ciąży bylam na L4 a potem dostawałam macierzyński.

Gość gość
To mily pracodawca. Mnie by chyba wzrokiem zabili gdybym taki numer odwalila... Ostatnio juz myslalam ze zaszlam w ciaze bo oktesu nie mialam 3 mce... I juz mialam ten scenariusz przed oczami, ze zrobie ich w babuko dla kasy wlasnie... Dodam ze moj pracodawca oszczedza jak moze i ile razy pracownikow robil na szaro.

Gość gość
Też tak zrobiłam i też się dogadałam z pracodawcą. Przerwany wychowawczy, L4 i macierzyński. Po macierzyńskim wracam do pracy, nie idę na wychowawczy.

Gość gość
Ja zrobiłam tak. Poinformowałam o ciąży kadry, aby przekazały informacje pracodawcy. Następnie złożyłam z obowiązującym wyprzedzeniem wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego, w którym nic nie pisałam, że che powrócić do pracy. Po prostu, że przerywam urlop. Następnie z dniem zakończenia urlopu nie zgłosiłam się do pracy po skierowanie na badania okresowe, tylko udałam się do lekarza. Poinformowałam kadry, że jestem na L4. Nikt nie miał pretensji. Kadrowa mi mówiła, że pracodawca zadowolony, bo wiedział na czym stoi i że dalej będzie potrzebne zastępstwo. Jedyne osoby z fochem to co poniektóre "koleżanki" z pracy.