Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szansa na zapłodnienie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jaką mam szansę, że doszło do zapłodnienia, w momencie gdy dni płodne wypadły mi 2 maja, a współżyłam 29 kwietnia... Dodam, że mam nieregularnie okres, oraz z różnych źródeł wiem mniej więcej jak długo pleminiki są w stanie przeżyć w organizmie kobiety.. Jednakże interesuje mnie jaką ja mogę mieć szansę na ciąże. Pozdrawiam.

Gość gość
Raczej mala

Gość Cleo1976
Sądząc z Twojego pytania, raczej mało wiesz o tym, jak to działa.A to dlatego, że piszesz "dni płodne wypadły mi 2 maja." BARDZO rzadko się zdarza, żeby kobieta miała tylko JEDEN płodny dzień w miesiącu.Zwykle jest ich od 7 do nawet kilkunastu.Więc pewnie chodziło Ci o dzień NAJBARDZIEJ płodny czyli inaczej dzień owulacji.Jeszcze powstaje pytanie, skąd wiesz, że to był akurat ten dzień? Jeżeli z obserwacji, np.śluzu, to OK.Ale jeśli z wyliczeń (kalendarzyka) to to wcale nie musi być prawda. I teraz tak. Największą szansę na zajście w ciążę masz w dzień owulacji oraz trzy dni (płodne) przed nią i trzy dni po niej. Zakładając, że prawidłowo wyznaczyłaś dzień owulacji, niezabezpieczone współżycie w dniach 29 kwietnia-4 maja mogło skończyć się ciążą.Na przyszłość: kup sobie mikroskop ze śliny.Będziesz dokładnie wiedziała kiedy masz dni płodne (dni z szansą na ciążę), dzień owulacji oraz dni niepłodne.

Gość gość
a jesteś pewna, że dobrze je wyznaczyłaś? przecież masz nieregularne cykle