Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makareshanka

Szkoła dla rozrabiaki

Polecane posty

Syn ma problemy w szkole a ja mam problemy z synem. Wpadł w kiepskie towarzystwo, opuścił sie w nauce, złapał kilka uwag z zachowania. A to papieros za szkołą, a to bójka po lekcjach, a to odpyskowanie nauczycielce… co dzwoni telefon to sie stresuje że ze szkoły. Mąz jest za granicą, rozmawia z synem przez telefon ale jak Mateusz odkłada słuchawke to chyba wszystko zapomina: i co słyszał i co obiecał. Po ostatniej akcji, nie chce opowiadać o szczególach, ale miło nie było, chyba sie troche otrząsnał bo spokorniał i wystraszył sie że może wylecieć. Rozmawiałam z nim pare razy i przemyciłam pomysł zmiany szkoły. Byłabym spokojniejsza jakby sie odciął od obecnych kolegów, zająłby sie nauką. O dziwo nie protestował, powiedział ze pomyśli. Więc ja chce kuć żelazo póki gorące i zaproponowac mu coś konkretnego. Czy znacie dobrą szkołe która by przyjeła takiego łobuziaka i dała mu szanse sie poprawic? Boje sie że jak opowiemy o jego “przygodach” to będa nieprzychylnie patrzeć, a nie chce też spadł z deszczu pod rynne i wylądował znowu wjakimś patologicznym środowisku. aha, chodzi o miasto Krakow i szkołe podstawową, syn idzie do 7 klasy

Gość meelena80
Pierwsze co sobie pomyślałam to klasyczne wytłumaczenie- dziecko źle postepuje, to na pewno wpadło w złe towarzystwo. Ono jest święte, tylko koledzy go ciągną na złą droge. Ale jak napisałas ze syn rozważa zmiane szkoły to mnie zastanowiło. Moze ma jakiś problem o którym nie wiesz. Przekonałabym go do rozmowy z psychologiem, to jest głupi wiek, lepiej problemy dusić w zarodku.

Gość psp5krakow
Tak jak sugeruje moja przedmówczyni, dobrym pomysłem będzie znalezienie źródła problemów. Rozmowa z psychologiem faktycznie może pomóc, ale w pierwszej kolejności sama spróbuj zbliżyć się do syna, zapewnić go o swoim wsparciu i spróbować namówić do zwierzeń. Jeżeli uznacie, że zmiana szkoły to sensowne wyjście z sytuacji, zapraszam do naszej Prywatnej Szkoły Podstawowej nr 5 w Krakowie. Stawiamy na indywidualne podejście do każdego ucznia i zapewniamy wsparcie zarówno w sferze edukacyjnej, jak i psychologicznej, jeśli zachodzi taka potrzeba. Zdajemy sobie sprawę z problemów związanych z okresem dojrzewania i staramy się wspierać młodzież w tym czasie. O szczególnym podejściu do uczniów świadczy chociażby nasz system rekrutacji, w którym kluczowe znaczenie odgrywa rozmowa z kandydatem, a nie tylko jego oceny. Zachęcam do odwiedzin w naszej szkole przy Sławkowskiej 20. Sądzę, że rozmowa z dyrekcją może pomóc w podjęciu ostatecznej decyzji.

Gość makareshanka
Dziekuje za odzew. Mam raczej dobre relacje z synem, mąż tak samo. Pomyślałam sobie ze to moze przez to że u nas tatuś jest raczej weekendowy i że to wpływa na syna. Psycholog to chyba przesada, ale może byśmy sie przeszli na taką rozmowe do potencjalnej szkoly, zobaczyli czy jest sens z tą zmianą. Rozumiem że skoro panstwo polecają to można liczyć na wolne miejsca. Z tymi 7 klasami teraz był kłopot dlatego wole sie dopytać. I jeszcze chciałabym sie od razu dowiedzieć o koszty w takiej szkole prywatnej w centrum miasta. Bo może nie ma sie co wybierać i robić dziecku nadzieji jak sie okaże ze nas na nią nie stać.

Gość psp5krakow
Nasza szkoła powstała w ubiegłym roku w wyniku przekształcenia gimnazjum w podstawówkę. Mamy więc swoje tradycje, świetnych nauczycieli, którzy pracują u nas od lat, a przy okazji - świeżo formowane klasy. Stąd miejsca w nowo otwieranych oddziałach. Z pewnością znajdzie się dla Twojego syna miejsce w siódmej klasie. Prowadzimy także rekrutację ciągłą, więc uczniowie mogą dołączyć do nas nawet w trakcie trwania roku szkolnego. Szczegóły znajdziesz na stronie internetowej http://www.prywatna-szkola5.pl/rekrutacja, możesz także zapytać o nie, dzwoniąc pod numer (12) 422 12 91. Co do opłat, obowiązuje czesne w wysokości 550 zł miesięcznie i jednorazowa opłata wpisowa.

Gość makareshanka
To jeszcze w granicach rozsądku. Dziękuje za odpoiwedz. Dzisiaj znowu było niewesoło w szkole, mam jutro spotkanie z wychowawcą klasy…