Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trudna sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Hej, chodzę do liceum i być może mój problem nie będzie się niektórym z was wydawał poważny, ale bardzo to przeżyłam i proszę o radę. Najlepsza przyjaciółka organizuje impreze. Miała być w niedziele, jednak po tym jak pisałyśmy o weekendzie i dowiedziała się że w piątek mam zajęcia, na grupie klasowej spytała się kto może przyjść jednak w piątek na ta impreze bo w niedziele będzie brzydka pogoda (niczego takiego w pogodzie się nie doczytałam). Reszta wyraziła chec udziału. Organizatorka utworzyła grupę z okazji imprezy, do której dodała wszystkich z klasy, oprócz oczywiście mnie bo nie idę i oprócz naszego wspólnego przyjaciela W., który był zaproszony. Wiem o tym, bo na tej grupie był również obecny mój chłopak. Spytałam się przyjaciółki dlaczego nie dodala W., na co odpowiedziała że on ja irytuje, psuje zabawę, itd. Na codzien oczywiście ona i W to świetni przyjaciele, dlatego trochę mnie zaskoczyła jej fałszywosc. Mój chłopak powiedział że strasznie podlych mamy ludzi w klasie, i zgodził się ze mną że nie fair postąpiła z W. - jak dowiedział się o grupie to było mu przykro, bo poczuł się odrzucony. Mi też nie było do śmiechu bo to przełożenie daty było mocno podejrzane. Na następny dzień w szkole nikt się do mnie nie odzywał, cała klasa mnie unikala, gadałam tylko ze swoim chłopakiem. Nie wiedziałam co się dzieje. Wyglądało to tak, że ,,karzą,, mnie za to że stanęłam za W. Po lekcjach nie wytrzymałam i jak wracalam do domu z chłopakiem to się rozpłakałam, chciałam wyrzucić emocje. Onjednak stwierdził że nie widzi problemu, i on jak najbardziej wybiera się na ta imprezę. Spytałam się czy nie przeszkadza mu fakt, że jego dziewczyna i przyjaciel zostali wykluczeni, Ale on stwierdził że nie warto z tego powodu tracić przyjaciół. Jestem być może przewrażliwiona ale bardzo mnie zabolało to, że nie stanął po mojej stronie. Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, proszę o pomoc.

Gość gość
Tak nie robią przyjaciele :-(

OK, może jesteś młoda, ale zachowałaś się maprawdę na poziomie. Nie będę pisał całego uzasadnienia, ale propozycja goście nie jest taka zła. Nie mówię, żebyś szła do łóżka z przyjacielem, ale może warto się nim zainteresować? Twój chłopak zachował się bardzo nie w porządku wobec Ciebie. W każdym razie trzymaj głowę prosto, bo takich dziewczyn jak Ty jest bardzo mało. Szacunek.