Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam sumienia

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Człowiek bez sumienia zabija bez sumienia. oczko.gif To jak oddychanie. Ty dziewczę sumienie masz. Po prostu pogubiłaś się w swoim życiu. Za dużo pudelka. smutas.gif x Dziekuje Ci za te slowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co masz na mysli piszac o pudelku? Nie mam pudelka ani innych zwierzat.

Gość gość
Mało_stanowczy dziś „i tak naprawde nie wiem czy jest to problem bo moze mi sie tylko wydaje? Nie wiem co o tym myślec” x Nie przejmować się. Gdybys uznała, że możesz wynordować całą rodzinę bez mrugnięcia okiem, wtedy miałabyś problem. A tak możesz uznać, że to chwilowa niedyspozycja, coś jak PMSusmiech.gif x Malo Stanowczy, normalnie...kocham Cie !!!! :)

Gość gość
gość dziś "Wystraszylam sie gdy sobie to uzmyslowilam. Co o tym myslicie?" Psychopata nie zna strachu. Nic sobie nie uzmysławia. oczko.gif Nuda. 0/10 x Leon Zawodowiec to psychopata?

Gość gość
Pudelek to nie zwierze. To takie coś na głowie. :)

Gość gość
Leon wlasciwie zabijal bez mrugniecia okiem oprocz dzieci i kobiet. To on byl psychopata czy nie? Te wpisy wyzej moje, autorka.

Gość gość
Leon Zawodowiec to morderca na zlecenie. ;)

Gość gość
11.21 - 1. Ona napisała, że od niedawna tak ma, a nie od zawsze. 2. Niekoniecznie nuda, bo życie robi z ludźmi różne rzeczy, ale żeby można było cokolwiek przypuszczać, to trzeba byłoby znać jej życiorys. 3. JEŚLI (słowo kluczowe jeśli) życie dało jej w doopę, niekoniecznie nawet w dzieciństwie, to mogła zobojętnieć na ludzi i być może ( być może, ale któż to wie ?) wydaje jej się, że mogłaby wszystkich pozabijać i nic nie czuć. Ludziom wiele rzeczy się wydaje, że mogą, ale jak staną oko w oko z sytuacją, to okazuje się, że jednak nie mogą - w tej sytuacji oczywiście lepiej swoich możliwości nie konfrontować z rzeczywistością.

Gość gość
gość dziś Leon Zawodowiec to morderca na zlecenie. oczko.gif x A mój temat jest o czym? O zabijaniu w obronie ojczyzny? ;)

„Leon Zawodowiec to psychopata?” x Nie, to specjalista w swoim fachu:) I kochał roślinki, więc był dobrym człowiekiem, jak ludzie z greenpeace:)

Gość gość
gość dziś 11.21 - 1. Ona napisała, że od niedawna tak ma, a nie od zawsze. 2. Niekoniecznie nuda, bo życie robi z ludźmi różne rzeczy, ale żeby można było cokolwiek przypuszczać, to trzeba byłoby znać jej życiorys. 3. JEŚLI (słowo kluczowe jeśli) życie dało jej w doopę, niekoniecznie nawet w dzieciństwie, to mogła zobojętnieć na ludzi i być może ( być może, ale któż to wie ?) wydaje jej się, że mogłaby wszystkich pozabijać i nic nie czuć. Ludziom wiele rzeczy się wydaje, że mogą, ale jak staną oko w oko z sytuacją, to okazuje się, że jednak nie mogą - w tej sytuacji oczywiście lepiej swoich możliwości nie konfrontować z rzeczywistością. x Jestes pierwsza osoba w tym temacie do której jasno dotarly moje slowa. ehh

Gość gość
Mało_stanowczy dziś „Leon Zawodowiec to psychopata?” x Nie, to specjalista w swoim fachuusmiech.gif I kochał roślinki, więc był dobrym człowiekiem, jak ludzie z greenpeaceusmiech.gif x Specjalista stal sie pozniej, pierwszy raz odstrzelil kogos w wieku 19 lat, watpie, zeby byl wtedy specjalista. Umiecie mi odpowiedziec czy Leon byl psychopota?

Gość gość
Aaaa i kocham konie, to cos zmienia? autorka

Gość gość
Napisałam ci, że Leon Z. to nie psychopata. Czytać nie umiesz ze zrozumieniem? ;)

Gość gość
Czytałam kiedyś, że osobowość psychopatyczna tak ma- tacy ludzie nie odczuwają nic, żadnych wyrzutów sumienia, żadnego współczucia ani empatii. Po prostu nie są do tego zdolni. Dążą po trupach do celu, często takie osoby są prezesami, dyrektorami itd., ponieważ umieją kierować innymi, manipulować i podporządkować innych sobie. Części z nich natomiast zabójstwa dają poczucie władzy, wyższości i kierowania losem innych. Poszukaj u siebie objawów: Cechy osobowości dyssocjalnej. Przewaga sfery popędowo-emocjonalnej nad sferą poznawczo-uczuciową. Dążenie do natychmiastowego zaspakajania popędów, brak umiejętności odraczania gratyfikacji. Deficyt uczuć złożonych. Deficyt lęku, niski poziom lęku. Niska tolerancja na frustrację. Trwała niezdolność do związków uczuciowych, problemy w nawiązywaniu głębszych relacji emocjonalnych z innymi. Niezdolność do miłości. Gładkość i powierzchowność w relacjach z innymi. Nieuczciwość, oszukiwanie, posługiwanie się kłamstwem, skłonność do manipulowania innymi, przymuszanie innych, instrumentalne traktowanie i wykorzystywanie innych. Mitomania i „kłamstwo patologiczne”. Obwinianie innych. Skłonność do zachowań impulsywnych, gwałtownych i niekontrolowanej agresji. Nieprzestrzeganie norm społecznych. Brak poszanowania praw innych. Brak zahamowań i zasad moralnych. Brak odruchów psychospołecznych i skrupułów. Pozbawieni empatii. Bezwzględne nieliczenie się z innymi. Pozbawieni lęku i strachu. Brak wrażliwości na ocenę i krytykę innych. Impulsywność w działaniach i niezdolność do planowania odległych celów, koncentracja na teraźniejszości. Nietrwałość dążeń i brak konsekwencji w realizacji zamierzeń. Niezdolność przewidywania skutków swojego działania. Nastawienie na zaspakajanie własnych potrzeb i pragnień. Sprawiają wrażenie osób, które nie mają sumienia, zdolności do odczuwania wyrzutów sumienia. Brak poczucia winy, wstydu. Obojętność na wyrządzanie krzywd innym. Egocentryzm, poczucie wyższości, skłonność do dominowania i kontrolowania innych, udawadnianie swojej władzy i osiągnięć. Spostrzeganie siebie, jako osoby silnej i niezależnej. Pompatyczne przekonanie o własnej wartości. Łatwość wypowiadania się, pozorny urok i wdzięk. Brak wglądu w siebie, zdolności oceny siebie. Nieprzystosowanie społeczne i niezdolność uczenia się wynikająca z braku reakcji na wzmocnienia pozytywne lub negatywne. Niezdolność do wyciągania wniosków z przeszłych doświadczeń, „uczenia się na błędach” i wprowadzania zmian w swoim funkcjonowaniu. Drażliwość, agresywność, arogancja. Egocentryczna impulsywność jest często motorem działania. Podejmowanie ryzykownych zachowań, poszukiwanie stymulacji i mocnych wrażeń, często po to by uzyskać uznanie, aplauz i podziw w oczach innych. Zachowania te przez innych są odbierane, jako lekkomyślność i głupota. Nieodpowiedzialność związana z pracą zawodową, zobowiązaniami finansowymi. Pasożytniczy styl życia. Możliwe zachowania dręczące, znęcanie się nad innymi, stosowanie przemocy fizycznej. Krótkotrwałe relacje małżeńskie. Swoboda seksualna, przedmiotowe traktowanie partnera. Nietypowa reakcja na alkohol. Tendencje do samouszkodzeń i szantażowanie samobójstwem. x jak dużo będzie się zgadzało, to zalecam wizytę u psychologa/psychiatry, bo poprzez leczenie i terapię można próbować to kontrolować

Gość gość
Leon nie był psychopatą a autorka jest? :D To Ty powinnaś iść do specjalisty ;)

„Specjalista stal sie pozniej, pierwszy raz odstrzelil kogos w wieku 19 lat, watpie, zeby byl wtedy specjalista. Umiecie mi odpowiedziec czy Leon byl psychopota?” x Bill Gates też nie stworzył Microsfotu w kołysce. A czy teraz jest specjalistą? xxx Sprecyzuj co konkretnie rozumiesz pod pojęciem „psychopata”. W ogólnym pojęciu musiałby mieć problem z trzema deficytami psychicznymi: uczenia się, emocji i relacji interpersonalnych. Nauczył się zabijać (ale bez kobiet i dzieci), kochał roślinki, zaopiekował się małolatą, miał swojego „managera”, więc można wyciągnąć wniosek, że nie był psychopatą.

Gość gość
Autorce chyba chodzi o to dlaczego ją nazwaliście psychopatką a Leona już nie i wiecie co, sama jestem ciekawa jak odpowiecie ;)

Gość gość
11.45 - 1. W przypadku osobowości psychopatycznej do 15 r. życia powinny u takiej osoby pojawić się zaburzenia w zachowaniu czyli wagary, kłamstwa, agresja, bójki itd. 2. Takie dyskusje w Internecie mogą wywołać więcej szkody niż pożytku ( wiem, to autorka zadała pytanie).

11:59 - zgadzam się co do punktu 2, ale to silniejsze ode mnie: „W przypadku osobowości psychopatycznej do 15 r. życia powinny u takiej osoby pojawić się zaburzenia w zachowaniu czyli wagary, kłamstwa, agresja, bójki itd.” x Chyba większości dzieciaków w tym wieku zdarzyło się opowiadać o tajemniczym psie sąsiada, który zeżarł pracę domową, opowiedzieć o „strasznym bólu brzucha”, który wyklucza udział w zajęciach szkolnych, kopnięcie ze złością biurka, bo zawiesił się komputer, czy przywalenie koledze, bo zabrakło argumentów w dyskusji „mój tata jest lepszy”? Tak tylko wpycham kij w mrowisko:)

Gość gość
A Hannibal był psychopatą autorko? ;) Porównaj Leona Z. z Hannibalem. ;) Psychopatą się rodzisz, z uszkodzonym mózgiem. Epigenetyka, mówiąc krótko. ;) Jedna wyżej napisała o trudnościach w dzieciństwie, patologi. No, to podchodzi pod socjoatę. Nie ma z kim porozmawiać o tym poważnie. Narazie. ;) 0/10 jeszcze raz daję, ;)

Gość gość
12.09 - Nie jestem psychiatrą, ale mam wrażenie, że to może być tak: 1. To nie występowanie jakiejś cechy lub zachowania ( oprócz zabijania) może być w przypadku nastolatka groźny ), ale stopień jej / jego nasilenia. To tak jak z temperamentem - człowiek spokojny to flegmatyk, a nerwowy to choleryk. Czy choleryk nigdy nie bywa spokojny ? Stopień nasilenia cech, które wszyscy mają decyduje o typie temperamentu. 2. Wracając do nastolatka to chodzi tutaj o nieumiejętność dostosowania się do norm społecznych, które występują już w młodym wieku i coraz bardziej się nasilają, to może być dręczenie zwierząt i czerpanie z tego przyjemności, to mogą być nawykowe kłamstwa, częsty udział w bójkach -im więcej takich rzeczy tym lepiej (tzn. gorzej, ale łatwiej do zdiagnozowania) 3. Psychopaci żyją wśród nas - występują w różnych odmianach, my tutaj dyskutujemy o psychopatach agresywnych, ale oni występują też w wersji kalkulatywnej - tacy nie zabijają, tylko manipulują do perfekcji - to często ludzie w białych kołnierzykach, na wysokich stanowiskach.

Gość gość
Nie boisz się tego, że taka jesteś autorko?

Gość gość
A zrobie sobie test, odczucia na chwile obecna i jakis czas do tylu. Deficyt uczuć złożonych. TAK>NIE Deficyt lęku, niski poziom lęku. TAK Niska tolerancja na frustrację. NIE Trwała niezdolność do związków uczuciowych, problemy w nawiązywaniu głębszych relacji emocjonalnych z innymi. NIE Niezdolność do miłości. NIE Gładkość i powierzchowność w relacjach z innymi. NIE Nieuczciwość, oszukiwanie, posługiwanie się kłamstwem, skłonność do manipulowania innymi, przymuszanie innych, TAK instrumentalne traktowanie i wykorzystywanie innych. CZASEM Mitomania i „kłamstwo patologiczne”. NIE Obwinianie innych. NIE Skłonność do zachowań impulsywnych, gwałtownych i niekontrolowanej agresji. CZASEM Nieprzestrzeganie norm społecznych. NIE Brak poszanowania praw innych. NIE Brak zahamowań i zasad moralnych. NIE Brak odruchów psychospołecznych i skrupułów. NIE Pozbawieni empatii. TAK Bezwzględne nieliczenie się z innymi. NIE Pozbawieni lęku i strachu. TAK Brak wrażliwości na ocenę i krytykę innych. CZASEM Impulsywność w działaniach CZASEM i niezdolność do planowania odległych celów, NIE koncentracja na teraźniejszości. NIE Nietrwałość dążeń i brak konsekwencji w realizacji zamierzeń. NIE autorka

Gość gość
Niezdolność przewidywania skutków swojego działania. NIE Nastawienie na zaspakajanie własnych potrzeb i pragnień. WLASNYCH I NAJBLIZSZYCH, Czy ktos z was pragnie zaspokoic moje np potrzeby? ;) Sprawiają wrażenie osób, które nie mają sumienia, zdolności do odczuwania wyrzutów sumienia. NIE Brak poczucia winy, wstydu. NIE Obojętność na wyrządzanie krzywd innym. NIE ( poza jakas jednostka moze) Egocentryzm, poczucie wyższości, skłonność do dominowania i kontrolowania innych, TAK udawadnianie swojej władzy i osiągnięć. NIE Spostrzeganie siebie, jako osoby silnej i niezależnej. NIE Pompatyczne przekonanie o własnej wartości. HMM Łatwość wypowiadania się, pozorny urok i wdzięk. TAK Brak wglądu w siebie, zdolności oceny siebie. NIE Nieprzystosowanie społeczne i niezdolność uczenia się wynikająca z braku reakcji na wzmocnienia pozytywne lub negatywne. NIE Niezdolność do wyciągania wniosków z przeszłych doświadczeń, „uczenia się na błędach” i wprowadzania zmian w swoim funkcjonowaniu. NIE Drażliwość, agresywność, arogancja. NIE Egocentryczna impulsywność jest często motorem działania. Podejmowanie ryzykownych zachowań, poszukiwanie stymulacji i mocnych wrażeń, często po to by uzyskać uznanie, aplauz i podziw w oczach innych. Zachowania te przez innych są odbierane, jako lekkomyślność i głupota. Nieodpowiedzialność związana z pracą zawodową, zobowiązaniami finansowymi. NIE Pasożytniczy styl życia. NIE Możliwe zachowania dręczące, znęcanie się nad innymi, stosowanie przemocy fizycznej. NIE Krótkotrwałe relacje małżeńskie. NIE Swoboda seksualna, przedmiotowe traktowanie partnera. CZASEM Nietypowa reakcja na alkohol. NIE Tendencje do samouszkodzeń i szantażowanie samobójstwem. NIE Teraz sobie policze i zadecyduje co z tym fantem uczynic. autorka

„To nie występowanie jakiejś cechy lub zachowania ( oprócz zabijania) może być w przypadku nastolatka groźny ), ale stopień jej / jego nasilenia”. x Całkowicie się z Tobą zgadzam. xxx Punkt 3 to wypisz wymaluj Mało_stanowczy :classic_cool: A biorąc pod uwagę, że nie sprawia mu to ani przyjenności, ani przykrości, staje się wręcz książkowym przykładem socjopaty:) Do tego pisząc te słowa potwierdza tezę zawartą w tym punkcie. Czad:)

Gość gość
Chyba nie wypadlam najgorzej? autorka

Gość gość
"Swoboda seksualna, przedmiotowe traktowanie partnera" To raczej dewiacja. ;)

Gość gość
mam podobne odpowiedzi :O

„Chyba nie wypadlam najgorzej? autorka” x Dziewczyno, przy mnie jesteś okazem zdrowia psychicznego:) Każdy może mieć gorsze dni, najlepiej to przeczekać i nie rozkminiać za bardzo. Na tej samej zasadzie jak w sytuacji gdy swędzi Cię palec i zaczynasz szukać w necie informacji o przyczynach. Wkrótce okaże się, że masz raka prostaty i do tego jesteś labradorem. A tak naprawdę komar Cię dziabnął.

Gość gość
Nie jest źle, ale niech jeszcze ktoś się wypowie.