Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Silne kłucie w jajniku.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj odczuwalam silne kłucie w jajniku. Seks w niektorych pozycjach sprawiał ból. Czy to mogła być owulacja? Dziś jest 14 dzień cyklu. Miesiączki mam nieregularne. Tzn. raz co 26 raz co 28 raz co 30 a nawet co 23 dni. Wiec trudno liczyć to matematycznie bo owulacja moze w różne dni występować. Zaczęłam wsluchiwac sie w swoje cialo odkąd staramy sie o dziecko. Udało sie po 5 miesiącach ale w 5 tygodniu poronilam. Było to 1.5 miesiaca temu. Miesiaczke mialam 28 kwietnia po poronieniu wiec teraz jest normalny cykl. Czy jest szansa, ze wczorajszy seks przyniesie oczekiwany skutek i będę w ciąży? :) oczywiscie nie kochamy sie tylko w dni płodne ;) uprawiamy seks normalnie, regularnie kilka razy w tygodniu ;)

Gość gość
Up

Gość gość
mozliwe, ja za kazdym razem jak mialam owulacje to mi tak brzuch rozsadzalo ze myslalam ze nie wyrobie z bolem, wiec ja wiedzialam kiedy mam dni plodne.

Gość gość
Ja nigdy nie zwracalam az tak uwagi na dni plodne. Mialam spirale wiec mnie to nie obchodzilo w zasadzie. Nie zawsze jednak owulacja daje mi o sobie znać. Bo moze z 3 razy udalo mi sie to wychwycic. Raz męża nie było akurat w domu bo byl na wyjeździe. Drugi raz jak nam sie udalo i trzeci wczoraj...

Gość gość
Cykle masz regularne, o nieregularnych mówi się wtedy, kiedy różnice wynoszą ponad 7 dni. Kłucie może być objawem okoloowulacyjnym, ale może być to również torbiel, dlatego jeśli nie przejdzie w ciągu kilku dni, to idź na usg

Gość gość
Klucie było wczoraj. I juz nie ma. Usg robilam 3 tygodnie temu kontrolne po poronieniu to raczej torbiel sie nie zrobil w tym czasie. Dobra moze i sa regularne, ale nie sa rowno np. 28 dniowe wiec trudno określić dokładnie dzien owulacji skoro nie wiem ile bedzie trwal bieżący cykl. Moze trwac 26 dni i wtedy owulacja wystepuje nie 14 dnia cyklu tylko wcześniej a może trwac 30 dni i owulacja bedzie później niz 14 dnia cyklu. Dlatego, ze cykle mam różne nie jestem w stanie tego obliczyć i zdaje sie na sygnały wysylane przez moj organizm...

Gość gość
Moim zdaniem to była owulacja. Życzę szczęścia autorko i oby się udało. Po poronieniu organizm jest "zaprogramowany" na ciążę jeszcze jakiś czas i bardzo łatwo zajść w ciążę ;)

Gość gość
Autorko trzymam kciuki :)

Gość gość
Jeżeli to była owulacja (a była na 99%) to trafiliście w samą owulacje. Poczekaj 2 tygodnie i leć po test. Powodzenia :)