Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecie dziecko. Jak dać radę? Czy to jest wiek na dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mamy 9 letnią córkę, 5 letniego syna i 2 tygodniowego syna. Mój mąż miał zabieg wazektomi, ale i tak wpadliśmy. Jak ? Nie mam pojęcia. Ale stało się. Zastanawiam się jak damy sobie radę. W poniedziałek mąż wraca do pracy. Córkę trzeba zawieść do szkoły, syna do przedszkola. Trzeba ich odebrać ... Jak ogarniać sytuację?

Gość gość
Niech mąż odwozi dzieci bo i tak wychodzi. Po co masz maluszka ciągnąć że sobą po placówkach. Początki najgorsze, potem się uklada

Gość gość
Mąż odwoził syna, ja córkę. Córka ma różne godziny zajęć, a mąż musi wyjechać o 7.30 z domu,żeby przebić się na drugą stronę miasta. Oj nigdy nie chciałam trójki dzieci.

Gość gość
Mam podobną sytuację. O tyle lepsza, że rodze dopiero na dniach i szkołe mamy a prawdę pod nosem i dziewczynki (1 i 3klasa) chodzą same, a ja z okna widzę jak wchodzą do szkoły. Pociesza mnie to, że zaraz będą wakacje, a po wakacjach to już powinno być luźniej :)

Gość gość
9latka może chodzić i wracać sama. Mój 9latek chodzi sam od roku. Skoro jej nie usamodzielnilas to teraz musisz :o Podstawówki są blisko miejsca zamieszkania. Da radę...

Gość gość
...a Twój syn też po wakacjach do zerówki to najlepiej ram gdzie córka. Zerowka w szkole

Gość gość
A nam zachciało się domku na obrzeżach. Córka ma 3 km do szkoły,więc nie chodzi sama.

Gość gość
13 km przepraszam,jedynka mi się nie wbiła. Nam zależało na jak najlepszej szkole.

Gość gość
najlepszej czyli jakiej? Jesli córka zaczyna o 9.00 lekcje to sobie poczeka, nie widzę problemu. raczej żadna super szkoła nie ciąga dzieci na 2 zmiany.

Gość gość
Ja w takiej sytuacji zatrudnilam sobie pania emerytke do przyprowadzania i odprowadzania corki z przedszkola. Syn urodzil sie zima i nie chcialam go ciagnac w obie strony do przedszkola.

Gość gość
Nie mają dwóch zmian. Córa nigdy nie chodziła na świetlicę, więc nie chce, żeby czuła się pokrzywdzona. Jeśli chodzi o odbieranie to po prostu syna będę odbierać zaraz po odebraniu córki. Mamy może 15 minut drugi ze szkoły. Tylko znowu ciężko targac fotelik z dzieckiem, starsze dziecko po średnie dziecko odbierając go z przedszkola. Jestem po trzeciej cesarce i niestety były komplikacje, więc nie jestem na pełnych obrotach.

Gość gość
Jak znalazłaś taką starszą Panią? Jakaś znajoma ? Z ogłoszenia?

Gość gość
Szukalam na gumtree i olx. Pani na emeryturze, mieszka niedaleko ( bdb i szybki dojazd komunikacja miejska), przychodzi rano na umowiona godzinę, zabiera corke do przedszkola potem przychodzi po nia do przedszkola i przyprowadza do domu. Jest to mega wygodne jak ma sie male drugie dziecko i to moje jeszcze z zimy. Tez bylam po cc . Duzo kobiet chce pracowac w ten sposob, bardzej zeby sobie dorobic oczywiscie. Potem ta pani jak sie sprawdziła to zostawala takze z malutkim jak musialam gdzies wyjsc ( fryzjer, lekarz moj lub starszej siostry etc). Do tej pory do niej dzwonie jak potrzebuje tzw niani na telefon.

Gość gość
tragedia, jak tak malo zaradnej zyciowo osobie udalo sie zrobic dzieciaka...miala 9 m- cy na zaplanowanie zaworzenia i odbierania dziecka...

Gość gość
Wybacz, ale skoro piszesz, że nie chcialas trojki, że wpadliście z trzecim ... rozumiem zdarza się, ale nie moglaś tej ciąży usunąć...? My mamy jedno dziecko, wiedzielismy że praktycznie na 95% nie chcemy więcej, ale nie chcielismy przed 40stką operacji. no i wpadlismy z drugą ciążą jak dziecko mialo praawie 8 lat, a ja 36 ..usunęłam (nie mieszkam w Polsce), decyzja do super łatwych nie należała, ale nie żałujemy. w 2016 to bylo - a w lutym tego roku podwiązalam jajowody.

Gość gość
00:17- rada z d...Usun jako i ja usunelam. No super. Nie kazdy moglby zabic zdrowe dziecko. Sorry.

Gość gość
Tak, tak zarabiam mało hahha. Nie zarabiamy mało, wszystko było ustalone, ale 3 tygodnie temu dowiedzieliśmy się, że nasza niania jest w ciąży. Dlatego cały plan poszedł w.... Szukam nowej osoby,ale uwierz mi jest ciężko. Dokładnie nie każdy umie usunąć. My mieszkamy w Polsce.

Gość gość
00:17 - Twój maluch miałby teraz 2latka? Jak więc można tak spokojnie o tym pisać? Chwalisz się czy zalisz? Ok, toTwoja decyzja i luz, zabić zdrowe dziecko to trzeba mieć odwagę. Podziwiam, ale i tak nie pojmuję jak można do tego wracać tak ooo... BEZ UCZUĆ... byle komuś odpisać, dowalić...

Gość gość
Z******ta rada usun jak autorka juz urodzila.