Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linux Pan

Prosty dowód że nawet na kafe korporacje IT boją się Linuksa

Polecane posty

Nie wiem czy na kafe pracuje jakaś biurwa z korpo IT ale wiem natomiast, że jeśli założę temat, gdzie czarno na białym wyłożę po nazwach darmowe programy dla prowadzenia firmy to taki temat jest natychmiast zgłaszany i usuwany. To dziwne, bo na kafe jest spora część tematów bzdurnych, wręcz niedozwolonych (np. treśc***edofilskie) a jednak tych bzdur nikt nie usuwa. Weź jednak człowieku podal listę darmowych odpowiedników dla komercyjnego drogiego oprogramowania branżowego a temat natychmiast zniknie. To świadczy o wielkim strachu komercyjnego sektora IT przed darmowym Linuksem. Ci ludzie po prostu boją się utraty wpływów kasy. Boją się, że w miarę rosnącej popularności Linuksa ludzie coraz częściej zaczną sięgać po darmowe programy zamiast kupować od nich drogie oprogramowanie.

Gość gość
niby racja

Gość gość
Też mam linuxa i kolega tak samo

też mam. korzystanie z windowsa dzisaij nawet dla samych gierek nie gwarantuje żadnej przyszłości 🖐️

Gość gość
Jakis rok temu zdecydowalem sie zainstalowac linuksa obok windowsa na laptopie i tam mam do dzis ale zauwazylem ze z czasem coraz czescie wlaczam linuksa bo jest jednak szybszy od win10. ;)

ja też teraz tak mam, win10 sobie odpalam jak chce sobie pograć, ale ostatnio mi się coraz mniej chce grać, teraz np ogarniam to: https://linuxjourney.com/lesson/compressed-archives-tar, sciagnalem sobie pierwszy raz aplikacje bluefish używając samego terminala i niebawem ogarniam sobie jakiegos htmlka, bo po to sobie bluefish sciagnalem, mam obecnie linux mint, i jest fun, ale oryginalnie chce tylko z arch'a korzystać, nie przepadam za ubuntu i pochodnymi ;).

Gość gość
Uuu... arch to wyższa szkoła jazdy!

no na pewno :P. Są niby tutoriale w internecie nawet do html, ale kurde, patrzenie się w ekran komputera i kopiuj wklej to lipka jest, gorzej się zapamiętuje, nie wiem kiedy bede miał lepszy zastrzyk gotówki, ale jak będe miał to sobie nakupuje książek, bo w gierki windowsowe już mi isę bardzo mało chce grać, większą frajdę sprawia mi nauka podstaw terminala 🖐️.

a tam nie ma nic do ogarniania, z takiego ubuntu czy minta mozna korzystac jak z windowsa :P:P. wystarczy tylko umiec zgrac obraz na płytę odpalić i zainstalować i tyle.