Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzik dla dziecka. Kupić czy odpuścić?

Polecane posty

Gość gość

Jw :)

Gość gość
odpuścić zdecydowanie.

Gość gość
Ja nie kupowalam, nie zaluje. Dla drugiego tez nie kupuje

Gość gość
Odpuścić. Dziecko może się spokojnie bez tego obejść, to jest jedynie dla wygody rodziców. A dziecku szkodzi.

Gość gość
Moje dziecko uczylo sie chodzic z psem :D podpatrzyl jak sie chodzi na 4 i na roczek juz maszerowal. Bez chodzika. Aktualnie panuje przekonanie ze to zlo wcielone bo cos tam ze stawami biodrowymi robi.

Gość gość
Ja mojego synka daje do chodzika bo wtedy mam spokój przez pol dnia

Gość gość
Jeżeli uważasz że nauka chodzenia powinna zaczynać się od chodzenia na palcach i bez ćwiczenia koordynacji ruchowej i równowagi , to kup. Ja bym tego nie zrobila

Gość gość
A ja nie mam psa, sama tez nie chodze na czworaka i wiesz co 17:44 moja cora odziwo tez w wieku roku chodzila. Nie mialam chodzika , jezdzic pchacz starczyl

Gość gość
gość dziś Ja mojego synka daje do chodzika bo wtedy mam spokój przez pol dnia Xxx A jakbys wcale nie miala dziecka to mialabys spokoj przez caly dzien! I po co to bylo 9 mcy sie meczyc? Wrr.

Gość gość
gość dziś No i? ;) po co ta zaczepka?

Gość gość
gość dziś gość dziś Ja mojego synka daje do chodzika bo wtedy mam spokój przez pol dnia Xxx A jakbys wcale nie miala dziecka to mialabys spokoj przez caly dzien! I po co to bylo 9 mcy sie meczyc? Wrr. x Wpadka ;)

Gość gość
Wszystko z umiarem, nie zrobisz dziecku krzywdy jak włożysz na chwilę, by ułatwić sobie życie chociażby przez 3 minuty będąc w toalecie. I nie 4 miesięczne, a chociaż 6+. Nie patrz na wariatki przewrażliwione, które same pewnie w chodzikach spędzały pół dnia, bo za moich czasów chodziki były bardzo popularne, ale z tego co widzę to żadna pokrzywiona nie jest, ewentualnie mózg im się skrzywił, ale to przez te mamusine fora, tak myślę;)

Gość gość
Nigdy nie używałam chodzika, niedawno urodziłam 4 dziecko i na pewno nie będę używać. Moje dziec***ełzały i raczkowały po podłodze, jakoś nie przekonuje mnie widok dziecka wiszącego w tych jakby stringach chodzikowych i odpychających się palcami.

Gość gość
I nie 4 miesięczne, a chociaż 6+. x Aha 6 i pół miesiąca i do chodzika? No genialne. Niektóre dzieci jeszcze w tym wieku do porządku same nie siedzą.

Gość gość
Zero jakiegokolwiek chodzika,dzidzia najlepiej poznaje otoczenie,raczkując! Następny etap to wstawanie na nóżki przy meblach,a później pierwsze kroczki. Babcia trzech urwisów,doświadczona)

Gość gość
Nie 6 i pół tylko 6+, czyli przynajmniej, minimum, może być nawet 10 miesięczne. Już jaśniej?;)

Gość gość
Mój kuzyn, który właśnie skończył specjalizację z ortopedii mówi żeby wkładać dzieci do chodzika. Dzięki temu za 20 lat będzie spał na pieniądzach...

Gość gość
Żartujecie? Specjaliści odradzają nawet te tzw skoczki, a co dopiero chodziki.

Gość gość
Chodzik jest wrecz szkodliwy dla kregoslupa, bo wymusza chodzenie.

Gość gość
nie warto

Gość gość
Ja dostałam od życzliwych znajomych pchacz, dawałam dziecku nie wiedząc, że szkodzi. O chodzikach słyszałam, że szkodzą, o pchaczu nie. Dowiedziałam sie po czasie, że spowalnia naukę chodzenia. Syn zaczął chodzić dopiero jak miał 14 miesięcy. Cóz, pozostaje wierzyć, że znajoma nie wiedziała, że to szkodzi (dała mi po swoim dziecku, które tego nie używało, a ponieważ bardzo rywalizuje ze mną o postepy dzieci, to podejrzewam ją, sorry)