Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do ludzi z nadwagą. Skoro tyliście przez dlugi czas to dlaczego nagle

Polecane posty

Gość gość

chcecie byc szczuple? przeciez tak się nie da. Sama nie mam nadwagi, to waga w normie, ale czytam to forum bo chcialabym schudnac z 2, 3 kilo. Ale nie w dzien czy tydzien. A tutaj czytam tematy w stylu, ze ktos wazy 120 kg i nagle przechodzi na diete 1000 kalorii, przeciez to jest totalnie niezdrowe. Nie mozna stopniowo zmienic swoje odzywianie zamiast popadac w skrajnosci?

Gość gość
Skoro nie masz i nie miałaś nigdy dużej nadwagi czy otyłości to nie zdajesz sobie sprawy jak złożony jest to problem. Osoba otyła ma już zaburzoną gospodarkę insulinową (nawet jeśli jeszcze nie rozwinęła się cukrzyca), stąd proces chudnięcia jest nie tylko długi, ale też przebiega z licznymi nawrotami (efekt jojo) i o ile schudnąć przy dużej wadze jest względnie łatwo (pierwsze kilogramy lecą szybko) to opracować długotrwały plan chudnięcia - jest bardzo trudno. Masz rację, że musi to długo trwać i że przechodzenie nagle na restrykcyjną dietę jest niezdrowe. Ale nie jest prawdą, że tycie musi trwać długi czas - u "byłego grubasa" efekt jojo może pojawić się nagle i w 3-4 tygodnie zniszczyć całą wielomiesięczną pracę (co jest oczywiście bardzo niezdrowe). Takie osoby powinny być pod opieką lekarza internisty (co najmniej) i dietetyka, bo ich problem to już więcej niż zwykłe odchudzanie.

Gość gość
Ja się dowiedziałem że kobiety wola szczupłych więc chcę schudnac dla nich.

Gość gość Ewa Zamość
Masz rację, ja też się odchudzałam (bardzo pomogło mi dodanie do diety Slimunox), nie mniej nie popadałam ze skrajności w skrajnośc, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. I kończąc... nie zawsze jest tak, że tyjemy latami i nam to nie przeszkadza... u mnie nadwaga powstała w ciągu 9 miesięcy... i w pewien sposób nie mam za złe tego, ze w tym akurat pięknym okresie ona powstała, co nie znaczy, ze jak nie mogłam sie później jej pozbyć tak jak chciałam, szczególnie po tym jak skończyłam karmić piersią, to nic nie robiłam i to mi odpowiadało