Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam ktorych dzieci nie urodzily sie w Polsce i nie maja ojca Polaka

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci ( chodzi o takie juz nastolatki ) czuja sie Polakami? Bo ja po wczorajszej eurowizji, kiedy to moi synowie zaopatrzyli sie w szwedzkie flagi, skakali po pokoju krzyczacz heja Sverige! Zrozumialam ze pomimo moich wysilkow oni sercem sa szwedami. Przykro mi sie zrobilo

Gość gość
Aw domu po jakiemu rozmawiacie? Dzieci rozmawiaja po polsku?

Gość gość
Ja mowie do nich po Polsku ale chlopaki odpowiadaja po szwedzku , tak samo jak na smsy , chociaz znaja i rozumieja Polski

Gość gość
Mlodszy 13 letni tylko sie do mnie wczoraj przytulil i powiedzial oczywiscie po szwedzku, mamo , no Polskich flag nie mieli w sklepie

Gość gość
Ja mam mlodsze dziecko, ale zna polski bardzo dobrze, dwujezyczne od urodzenia. Stosowalismy zasade - matka i jej rodzina mowi po polsku, czyta mu polskie ksiazki, w czasie wizyt w Polsce mowi sie po polsku. Eurowizją bym sie nie pzrejmowala, i tak w finalach polskiej piosenki nie bylo, to jak jej mieli kibicowac, zreszat skoro mieszkaja w Szwcji maja ojca Szweda, to nic dziwnego,ze czuja sie bardziej Szwedami.

Gość gość
13:07 a ile ma lat twoje dziecko? Jest jeszcze małe pewnie. Mojej kolezanki syn ma 17 lat i po polsku slabiutko mowi, mimo ze w domu rozmawiali zawsze tylko po polsku bo jego mama nie zna niemieckiego. Mial 3 latka jak przeprowadzili sie do niemeic wiec jego pierwszym jezykiem byl Polski, ojciec tez Polak. Wiec roznie to bywa