Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z takim bratem?

Polecane posty

Gość gość
13.53 No pewnie. Niech wszyscy skacza wokol niego dadza mu prace mieszkanie i znajda.zone a jasnie pan niech pierd******anape.

Gość gość
Właśnie dlatego są alimenty gdy siostra która wysmiewala się z brata gdy dojrzewal zmarnowujac mu życie płacila przymusowo zamiast inni obcy ludzie z podatków gdy dobrowolnie nie chce mu pomóc. Nie bój się załatwi sprawę z mopsem kiedyś i będziesz smalec jeść a on za twoje pić :)

Gość gość
G9acou z 13.28 Ale gadasz głupot. W rodzinie, jak się pojawiają dzieci to zwykle jedno z rodzicow się nimi wiecej zajmuje. Nie zależy to od genitaliow tylko i wylacznie od wyboru danej pary. I coraz czesciej to mezczyzni zostaja z dziecmi w domu, gdy to kobiety zarabiaja wiecej w zwiazku. Przynajmniej na zachodzie. Zajmowanie siw niemowlakiem albo przedszkolakiem i noworodkiem plus opieka nad dziećmi to wg ciebie lenistwo? Nie wazne czy zajmuje się dziećmi maz czy zona to ciezka praca. A brat autorki ma problemy psychiczne i nie dziwie sie, ze autirka sis martwi. Autorko, co na to rodzice? Jak oni to widzą, przyszlosc syna? Jak oni się nie zgodzą na twoje proppzycje to nic nie ugrasz.

Gość gość
A dlaczego ona ma mu pomagac? Co on ja urodzil I wychowal? Rodzicom jestesmy winni szacunek.I opieke bo nas powolali na ten swiat. A bezczelny brat nierob jeszcze na dodatek pewnie starszy od autorki to jeszcze on powinien jej pomagac a nie ona mu! Masz jakies chore fantazje, podsuwac kolezanki? Siostra powiedziala o malym penisie? Idz sie lecz zalosny psycholu

Gość gość
13.58 Moj brat wazy 140kg potrafil sie nie myc tydzien nie sprzatal po sobie potrafil obsrac kibel i tak zostawic. Dlugo by wymieniac. Rodzice zasluguja na troche odpoczynku na starosc a nie.skakanie wokol doroslego chlopa ktory tylko zre i gra na kompie.

Gość gość
dziś w domu dziecka dostał by mieszkanie i pracę na 18 rodzina powinna być jeszcze lepsza, moja kuzynka dostała trzy mieszkania, samochód za 30tys, studia zaoczne, ślub. Tak jest w normalnym domu.

Gość gość
No niestety ja kibicuje twojemu bratu. Odczep się od niego niech sobie gra na komputerze.

Gość gość
14.06 No niech sobie gra ale niech sobie na to zarobi.

Gość gość
dziś a dlaczego ja mam płacić podatki od lokaty i finasowac twojego brata? Od tego najpierw jest najbliższa rodzina. Postaw się w jego sytuacji, jesteś brzydka wazysz 140kg nikt starej panny nie chce. Brat model stawia drugi dom a ty nie masz na jedzenie bo nie masz siły chodzić do pracy a nawet wc umyć. Do tego jesteś obrażona na wszystkich facetów bo nie chcą nawet na ciebie splunac.

Gość gość
dziś nie musi bo rodzice go kochają i mają emerytury a później ma kochaną siostrę która będzie płacić alimenty :)

Gość gość
Sprawdź zawczasu z prawnikiem co zrobić, aby nie dostał od ciebie złamanego grosza.

Gość gość
14.13 Ale fantazjujesz. :) Przeciez pisalam wczesniej ze juz brata nieroba mojego dawno z domu wykopali. Alimenty sa w przypadku jak ktos jest niezdolny do pracy albo byla nienalezyta opieka. Zdrowy dorosly chlop nie dostanie wiec skonczcie sie podniecac tym.

Gość gość
W kodeksie rodzinnym jest zapis ze jesli brat/siostra z wlasnej winy znajduja sie w niedostatku to rodzenstwo nie ma obowiazku alimentacyjnego.

Gość gość
No to masz jeden problem z głowy. Odczep się od brata i ciesz się z seksu. Brat już przegrał życie za późno by mu pomóc. Mogłaś być lepsza wcześniej dać mu jakąś koleżanke, uwierz że odwrotnie brat by Ci szybko znslazl kolegę do swatow. Ja tam swoje wiem jak to jest żyć z siostrą która niszczy psychicznie całą męskość.

Gość gość
dziś a po co ma tyrac na pół etatu za tysiąc złotych brutto 725 netto jak rodzice mają pewnie ze dwie emerytury za darmo i nie trzeba im się dokładać. Daj mu dokonać żywota na komputerze i tak swoje wycierpial z taką siostra i rodziną. Prawdopodobnie brakło pieniędzy na start dla niego bo byłaś wtedy obciążeniem jako drugie dziecko.

Gość gość
To takie chamsie odwrotnie pewnie brat by ci chętnie pomógł jak umie. Kobiety to suki :/

Gość gość
Wiadomo już ze gdy waży 140 i do 45 nie pracował to żadna go nie zechce a siostra jeszcze mu zazdrości, że on nie pracuje. Całe szczęście, że nie musi robić na taki los!

Gość gość
14.40 Nigdzie nie napisalam, czy jest starszy czy mlodszy. Jak napisze ze mlodszy, to odpiszesz ze jako starsza dostalam wszystko a on nic, jak napisze ze starszy, to napiszesz ze ja jako mlodsza dostalam wszystko. :D Bronisz nierobstwa i tyle. Jakby wszyscy tak zyli jak moj brat to cywilizacja by upadla. "a po co ma tyrac na pół etatu za tysiąc złotych brutto 725 netto jak rodzice mają pewnie ze dwie emerytury za darmo i nie trzeba im się dokładać" A po co rodzice maja tyrac na doroslego chlopa,jak moze isc do pracy i nie trzeba mu sie dokladac? Utrzymywali go ponad 20 lat i starczy.

Gość gość
Aaa, ja ktora pisze o bracie wazacym 140 NIE JESTEM AUTORKA. Moj brat ma 28 lat i rodzice JUZ wykopali go z domu. Nie laczcie watkow. :) "Przyczyną niedostatku muszą być okoliczności niezależne od woli osoby ubiegającej się o alimenty. Osoba, która z własnej winy żyje w niedostatku, mimo iż ma możliwości zarobkowe nie otrzyma alimentów od rodzeństwa." - Kodeks Rodzinny. Wiec nie bojcie sie, zaden len-pasozyt siostra czy brat nic od was nie wysepia. :) Inaczej wszystkie Karyny i Sebixy by tak zyly, jakby sie tak latwo dalo.

Gość gość
dziś załatwi sobie chorą głowę i będzie git siosta płacić, miała wiele lat by mu pomóc jakoś nie wierzę że nie było jakiejkolwiek koleżanki co szuka chłopaka, niestety karma wraca ;)

Gość gość
dziś zazdrościć przez ciebie przemawia, chce to niech nie pracuje, niech go rodzice z siostrą wywala na ulicę zróbcie z niego bezdomnego będzie wam lżej o 450zł, a ty powiesz dobrze mu tak, współczuję mu siostry, miała wspaniałe życie i jeszcze się czepia że gra na komputerze

Gość gość
14.49 Ty wiesz ze nie wystarczy isc do prywatnego psychiatry by zalatwic sobie chora glowe? W jakim swiecie ty zyjesz? Musisz dostac opinie bieglego a oni sa jak komisja z ZUS - nawet jak cie w kaftanie przywioza to i tak beda miec watpliwosci. Predzej go zamkna w zakladzie niz mu dadza alimenty Przestan stac ferment bo sie osmieszasz.

Gość gość
Wystarczy że powie że nigdy nie pracował do 50 bo ma różne fobie zacznie wymieniać wszystko co mu nie pasuje u ludzi i od razu alimenty będą spokojna twoja rozczochrana ;)

Gość gość
Przecież żeby iść do psychiatry na NFZ musi mieć ubezpieczenia. Jeśli nie pracuje to skąd je ma?? Musi iść prywatnie. Więc takie ubezpieczenie wykupione jest dobrym pomysłem. Niestety tutaj jest wina twoich rodziców. Jeśli go z domu nie wykopia to nic nie zrobisz. Jeszcze później pasożyt będzie cię nachodzil. Bo co zrobi jak rodzice umra? Powinni go odciąć od internetu telefonu i od wszytkiego za co płacą. On jest dorosły. Nie powinno go utrzymywać.

Gość gość
dziś a niech upada ja tak żyje jak on, w sumie to upada ogladalas na YouTube eksperyment o idealnych warunkach dla mysz? Ludzie dokładnie tak samo się zachowują tylko trwa to znacznie dłużej obejrzyj sobie Dokąd zmierza ludzkość? Eksperyment Calhouna

Gość gość
dziś Jak juz ciagniesz to nieudolne prowo to badz konsekwentny. Nie napisalam nigdzie, ze mialam cudowne zycie. Ty wiesz ze 450 zl to dla niektorych polowa renty? Juz widze jak mowisz swoim dzieciom "nie zjecie dzis obiadu bo musze wyslac pieniazki wujkowi by dalej gral sobie na kompie". :D Dobra ide stac, bo nawet nie potrafisz w inteligentny sposob udawac swoich pseudo-pogladow. A szkoda, zapowiadalo sie ciekawie :( Autorko - nie martw sie, nic od Ciebie nie wysepi. Przerabialam to i wiem. P.S Nigdzie nie napisalam, ze nie wspieralam swojego brata. Ale dawanie takim ludziom pieniedzy to jak dawanie pieniedzy menelom. Trzeba dac wedke, a nie rybe. Napisalam juz, ze brat znalazl prace. Szok, po 8 latach pierdzenia w stolek znalazl ja w 3 msc - czyli da sie. I nagle go olsnilo ze pracujac ma duzo wiecej kasy na swoje przyjemnosci niz sepiac od rodzicow. Wiec jest duzsza szansa ze wyjdzie na prosta. Wiadomo brat byl zly ze go rodzice wyrzucili, ale teraz ma szanse na normalne zycie. Rodzice by sobie nie darowali jakby im za 30 lat powiedzial "dlaczego pozwoliliscie mi zmarnowac zycie przy komputerze?"

Gość gość
Do 14:56 NIE, nie wystarczy. Miałeś kiedykolwiek styczność z komisją lekarską? Musisz mieć wieloletnią historię choroby żeby udowodnić. Musisz przejść badania. Ten leniwy brat nie ma historii choroby bo na własne życzenie nie chciał się leczyć, więc nie dostanie orzeczenia.

Gość gość
dziś Przecież żeby iść do psychiatry na NFZ musi mieć ubezpieczenia. Nie musi psychiatra na nfz jest bez NFZ m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/niezbednik-pacjenta/kiedy-pacjent-nieubezpieczony-moze-bezplatnie-korzystac-ze-swiadczen-n_44451.html

Gość gość
15:03 aha ok nie wiedziałam ;)

Gość gość
Ja mam takiego wujka. On ma 60 babcia 85 i nadal go utrzymuje. A co się z nim stanie po śmierci babci?? Pod most i tyle. Leniwce