Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z takim bratem?

Polecane posty

Gość AnnaK1
,,gość dziś dziś według mnie nie miał nic ani wsparcia od siostry ani od rodziców, którzy nie zadbali o jego start w dorosłe życie, nie każdy umie sobie poradzić i żyć na wynajem czy kredt są fobie np społeczna i praca z ludźmi odpada na starcie" Nic nie odpada , jeszcze mi napisz że chorujący na fobię społeczną mają iść na rentę?

Gość gość
gość dziś Epizody z depresją i agorafobia. Tak stwierdził kiedyś psychiatra w szpitalu, chociaż np. inny psychiatra, gdzie rodzice z bratem się udali poza szpitalem nie uwierzył w agorafobie i stwierdził, że jemu po prostu jest wygodnie tak żyć. Moj brat był wtedy tak oburzony, że potem przez wiele lat nie chciał chodzić do żadnego psychiatry. Jak sobie przypominam, to gdy wiele lat temu pobył w szpitalu psychiatrycznym, to później przez kilka miesięcy było lepiej.

Gość gość
dziś wiesz boli to chodzi o to że ma fiuta więc zwyrol cham i nierob nieudacznik a jak ma pipke to zajmuje się domem i wszystko jest ok tyle roboty aż ledwo co można iść spać...

Gość gość
gość dziś rodzice próbowali mu pomóc. najlepiej jest obwiniać otoczenie a tylko w sobie winy nie widzieć. Wszyscy na około źli, tylko ja dobry i nieszczęśliwy -tak?

Gość gość
no proszę, temat wywołał pasożyty kafetariane :)

Gość gość
do 16:02 Bardzo Ci współczuje. Mnie się czepia żona, że ledwie 7 miesięcy nie pracuje. Nie potrafi docenić faktu, że nie musiała się zarzynać na kredyt tylko mieszka w mieszkaniu, które jako kawaler odziedziczyłem po dziadkach. I jeszcze to wpędzanie w poczucie winy "utrzymuje cię i utrzymuje", faktycznie przynosi do domu 2500 netto, a schlebia sobie jakby to była wypłatą, którą bym nie wiedział czy wpierw wydać na sushi czy zainwestować na giełdzie w Szanghaju. Przyrzekam, że jak jeszcze raz będzie się starała zepsuć mi humor pakuje ją i niech wypiertala do swoich rodziców do Płocka.

Gość gość
dziś mam tak samo jak ten koleś, czemu się czepiasz? Boi się pracować, może pomóżcie mu zrobić jakiś ebiznes? Ja np pracuje z domu bo mam podobnie problemy.

Gość gość
gość dziś Na jaką kobietę? Niech na siebie zarobi. A co do małżeństw nie masz pojęcia o czym piszesz.

Gość gość
AnnaK1 dziś ,,gość dziś dziś według mnie nie miał nic ani wsparcia od siostry ani od rodziców, którzy nie zadbali o jego start w dorosłe życie, nie każdy umie sobie poradzić i żyć na wynajem czy kredt są fobie np społeczna i praca z ludźmi odpada na starcie" Nic nie odpada , jeszcze mi napisz że chorujący na fobię społeczną mają iść na rentę? xxx Dlaczego nie? Mały z niego będzie pożytek na rynku pracy, a dla potencjalnego pracodawcy tylko straty wynikajace z ciągłego przebywania na L4 w związku z fobiami i przemęczeniem.

Gość gość
gość dziś On nie żyje z rodzicami, tylko na koszt rodziców. A co do problemów psychicznych, to był kiedyś diagnozowany w szpitalu psychiatrycznym.

Gość gość
dziś oczywiście że bardziej należy im się te marne 700+ niż karyna na dziecko czy pijakom na alkohol, są ludzie na wózku którzy lgna do ludzi mimo że im ślina cieknie a fobik nie pójdzie tych zapałek na taśmie układać

Gość gość
gość dziś Na jaką kobietę? Niech na siebie zarobi. A co do małżeństw nie masz pojęcia o czym piszesz. x jakiś pasożyt żerujący na swoich rodzicach obraża kobiety, które nie pracują a są na utrzymaniu męża i porównuje ich sytuację do swojej, debil

Gość gość
gość dziś Nic nie wiesz.

Gość gość
Otóż to. Osoba posiadające różnorakie fobie i tak ze względu na swą niepełnowartościowość w oczach pracodawców ma nikłe szanse na zrobienie kariery, więc niskopłatne zajęcia będą dla niej dodatkowym deprymującym bodźcem. Totalnie bez sensu, lepsza jest renta i idący za tym święty spokój niżeli wyciąganie za uszy do pracy jak za komuny.

Gość gość
Jeśli brat ma możliwość zarobkowania, a pracy nie podejmuje, to alimentów nie dostanie.

Gość gość
gość dziś bobas jest bobasem kilka miesięcy, a brat autorki ma już 45 lat. Siostra ma się nie przejmować, że brat zatruwa życie rodzicom i że w przyszłości będzie zatruwał także jej?

Gość gość
dziś Dzięki widzisz byłbym kochającym mężem nigdy nie zdradził pilnował dzieci a dla kobiet jestem nieudacznikiem. Pozostaje uciec w gry komputerowe.

Gość gość
gość dziś Nie, mój brat nie je mało i ma wszelkie udogodnienia. Nie rozśmieszaj mnie z tym łaskawym zgodzeniem się na najtańszy internet :) Nie sprząta też po sobie.

Gość AnnaK1
,,Dlaczego nie? Mały z niego będzie pożytek na rynku pracy, a dla potencjalnego pracodawcy tylko straty wynikajace z ciągłego przebywania na L4 w związku z fobiami i przemęczeniem." A dlatego, że zarówno depresję jak i fobię się leczy . Jeżeli ktoś z takimi zaburzeniami dostanie rentę to już po nim. Zamknie się w domu na amen i zgnije w samotności, albo powiesi . Jeżeli autorki brat cierpi faktycznie na depresję i fobię to rodzice skrzywdzili go niechcący bo nie motywowali odpowiednio do walki z chorobą. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
gość dziś bobas jest bobasem kilka miesięcy, a brat autorki ma już 45 lat. Siostra ma się nie przejmować, że brat zatruwa życie rodzicom i że w przyszłości będzie zatruwał także jej? x To prawda, co to w ogóle za porównanie :D poza tym bobas jest chciany a brata się nie wybiera i autorka ma po prostu pecha, że taki leń się jej trafił.

Gość gość
W mojej ocenie autorki brat to tylko cwany leń.

Gość gość
dziś ja takiej siostry bym się zrzekl sam mam podobna nic od niej nie chce i ona i tak się boi że będę kiedyś za ćwierć wieku chciał... to strasznie zatruwa życie gdy co jakiś czas się czepia o to co robię w życiu codziennym

Gość gość
Do autorki, dopilnuj jak rodzice napiszą testament i zadbaj o testament swój i męża. Aby brat nie dostał od Ciebie nawet złamanego grosza a od rodziców też jak najmniej.

Gość gość
gość dziś bredzisz, nie ma znaczenia, czy mężczyzna czy kobieta jest leniem i żyje na koszt rodziów, a potem pasożytuje na rodzeństwie. pasożyt to pasożyt bez względu na płeć. Tylko współczuć rodzicom. Co do małżeństw nie masz pojęcia o czym mówisz. W większości małżeństw kobiety są aktywne zawodowo, mają przerwę w pracy na czas urlopu macierzyńskiegi czy wychowawczego, w tym czasie zajmują się dziećmi, a po wychowawczym wracają do pracy. Mało jest rodzin, w których żona w ogóle nie pracuje, a nawet w takich, na ogół taka żona nie pierdzi w stołek jak ty, tylko zajmuje się dziećmi, ogarnia dom, robi zakupy itd. A ty tylko rękę wyciągasz do innych pasożycie. Poza tym, co innego ustalić model rodziny współnie w małżeństwie, a co innego zmuszać swoich rodziców do tego, by nas całe życie utrzymywali.

Gość AnnaK1
,,ja takiej siostry bym się zrzekl sam mam podobna nic od niej nie chce i ona i tak się boi że będę kiedyś za ćwierć wieku chciał... to strasznie zatruwa życie gdy co jakiś czas się czepia o to co robię w życiu codziennym" Bardzo ciekawi mnie co robisz w tym życiu, że tak się ciebie czepia?

Gość gość
A według mnie się mylisz dziś , ja nawet jak w czasach szkolnych byłem to w szkole udawalem ludzie mnie po prostu męczą i po przyjściu do domu szedłem spać nie mam przyjemności z obcowania z ludźmi, jedynie z dziewczyną miałem

Gość gość
gość dziś Jaki e biznes, skoro on nie chce?

Gość gość
Jak tak zazdrościsz kobietom to zmień płeć leniwy pasożycie piszący na tym wątku i nadstawiaj doopy!

Gość gość
dziś nie pracuję nie mam dziewczyny mieszkam z rodzicami

Gość gość
do 16:19 No i co z tego, że zamknie się w domu, skoro mu to odpowiada? Już nie można być introwertykiem, domatorem stroniącym od ludzi? To nie komuna, że aktywizacja społeczne poprzez przymus zatrudnienia była wszechobecna.