Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik_tttttt

Delegacja służbowa

Polecane posty

Gość pracownik_tttttt

Cześć wszystkim. Dziś w pracy miałem nieprzyjemność w związku z rozliczaniem się z drugiej delegacji służbowej (szkolenie). Oba szkolenia trwaly w godzinach 9:00 - 15:30. Na obie wyjechalem pociagiem o 6:30. Z pierwszej wrocilem pociagiem ok 16:30, bylem w domu ok 18 - spieszylo mi sie z powrotem (nic nie jadlem) bo byl to srodek tygodnia - na drugi dzien na 7 do pracy. Wyszlo mi wtedy 11,5h czyli 50% diety, 15 zł. Z drugiej delegacji wrocilem pociagiem ok 17:30 (bo po szkoleniu poszedlem glodny na obiad), w domu bylem ok 19. Wyszlo mi juz 12,5h delegacji czylo 100% diety, 30zł. Dziś dyrektor wezwala mnie dywanik i zrobila afere dlaczego wrocilem pociagiem o godzine pozniejszym niz za pierwszym razem. Ze absolutnie nie bylo mi wolno isc na obiad po szkoleniu. Zaznaczam, ze wyzywienie nie bylo mi tam zapewnione. W jej mniemaniu nie bylo mi wolno isc na obiad tylko umierającym z glodu wracac o godzine szybszym pociagiem, zeby wyszlo mi 50% diety - 15 zł. Kazała mi do jutra rana zastanowić się co z tym zrobić. Czy ona ma racje? Nigdzie nie znalazłem przepisu, który zabraniałby mi zjedzenia obiadu po szkoleniu i nakazaniu wrócenia pierwszym możliwym pociągiem, a nie o godzinę późniejszym.

Gość pracownik_tttttt
nikt nie nie wie? :)