Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaes

Ile dokladacie rodzicom do oplat i utrzymania mieszkania ?

Polecane posty

Gość Kaes

Moja sytuacja wyglada tak że kończę za 2 miesiace szkołę. Jestem świadoma tego że będę musiala pomoc rodzicom. Biorąc wszystkie wydatki bez jedzenia. I przeliczajac na 1/3. Wynosiło by mnie to ok. 300 zl i tyle zamierzałam im dokladac , oczywiscie nie licząc jedzenia, ktore bede kupować za swoje. Poruszylam juz ten temat z rodzicami i zażyczyli sobie ode mnie 700zl. Biorąc pod uwage to że nie mam tutaj wlasnego pokoju, mój ojciec nie zyczy sobie zebym przyprowadzila sobie kolezanke/kolege do domu. Czy to nie za duza suma ?

Gość Kaes
Czy muszę też płacić za pomoc mojemu niepełnosprawnemu bratu? On ma problemy ze wzwodem.

Gość gość
Twoim rodzicom się we łbie pomieszało. Za 900 zeta to ty w takim przykładowo Wałbrzychu kawalerkę wynajmiesz. Rodzice urodzili Cię po to, by Cię wspierać i wykształcić, a nie zarabiać na Tobie i robić z ciebie robola. Wynajmij sobie coś własnego, skoro zadają takich kwot i niech cię w tyłek pocałują.

Gość gość
300 zl jest ok. No chyba ze bedziesz zarabiac kilka tys. Tylko wtedy stac Cię będzie na wlasne m.

Gość gość
Ja mam 30 lat i własny pokój. Nic się nie dokładam :)

Gość gość
300 możesz płacić tylko po co im twoje pieniądze? Powinnaś to odkładać na mieszkanie. Gdyby mi matka wyskoczyła z 700 czy 900 bym się wyprowadził!

Gość gość
Tez jestem zdania, ze za kwotę mniejsza niz 700 wynajmiesz pokoj i to wraz z opłatami. Spokoj psychiczny i luz. A nie myślenie, ze skoro utrzymywali dziecko (obowiązek, a nie łaska czy dobra wola) To teraz ono ma im płacić:-/ W dodatku nawet własnego kata nie masz. Nie bez powodu dziecko powinno w pewnym momencie opuścić gniazdo.

Gość Kaes
Dziekuje wszystkim za odpowiedz. Myslalam ze przesadzam, jednak bedzie lepiej gdy wynajme mieszkanko lub pokoj ;)