Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o alimentach na żonę?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Oj, widać, że często musisz słuchać pod swoim adresem stwierdzeń typu "półgłówku", "debilu", "szmaciarzu" itp. Ciekawe z jakiej patologii się wywodzisz?

Gość gość
@16:00 Hhehe, chyba każdy potencjalny rozwodnik, w których małżenstwie nie gra przez roszczeniowe księzniczki i ich mamusie powinien przyswoić sobie wasz poradnik :D

Gość gość
Najlepiej jak się okazuje wypłacać gotówke z osobnego konta i składować u osoby zaufanej np. rodziców :)

Gość gość
oznacza to, że jak mąż miał dajmy na to zapisane kawalerki przed zawarciem małżeństwa, ale nie rozszerzył na żonę własności - czy jak się to tam zwie - to sprawa dla sądu jest problematyczna? bo jak wspomniano nie ustala się alimentów od posiadanego kapitału, który przed ślubem był własnością męza. to bzdura, to sie liczy do alimentów, bo może mieć dochód z wynajmu, albo sprzedaży.A usunięcie celowe, np darowizna dla rodziny podpada pod skargę pauliańska. Taki majątek sie nie liczy do podziału majatku, ale zupełnie nie wpływa na alimenty

Gość gość
gość dziś A ty przepraszam, po co "drzesz mordę" w obronie innych? Nie musisz. Naprawdę.

Gość gość
w pół roku po rozprawie ojciec rozwodnika robi na niego darowizne na zakup budynków pod pensjonat np. domków letniskowych, razem robią spółkę i szluss, a w rzeczywistości wypłaca mu zawartość z sejfu. xxxxx darowizny są nieopodatkowane tylko do okreslonej, względnie niskiej kwoty, zbyt duża darowizna podpada z automatu i jest kontrolowana przez US. Po drugie ile z pracy kiepskiego przedstawiciela odłozył do sejfu?

Gość gość
to bzdura, to sie liczy do alimentów, bo może mieć dochód z wynajmu, albo sprzedaży. xxx a co jeżeli dajmy na to bez oplat lokal jest udostepniony bratu i nagle właściciel postanawia mu je podarować w akcie darowizny? przeciez nie zawsze nieruchomośc ma służyc celom komercyjnym, ale przede wszystkim zapewniac dach nad glową. mówie ci, sprawa nie jest tak prosta. :) a jeżeli roszczeniowa księżniczka nie ma adwokata to na starcie może sobie co najwyżej szukac odpowiedzi na kafe, na której zapewnia ją, że ma wygrana w 15 minut, z tego tytułu, że ma dziurkę między nogami i pms co miesiąc :D

Gość gość
gość dziś 15:42 A co ty o mnie wiesz męska wersjo feminozaura. Co ty wiesz o mojej rodzinie i żonie? Nie bój się tobie to "nieszczęście" w postaci rodziny nie grozi i serio nie dbam o to czy ci mnie żal, bo ja jakoś niezadowolony z życia nie jestem w przeciwieństwie do ciebie. Jestem facetem, a nie miękką pałą jak ty. Ujadasz jak wsciekla suka, bo ludzie są szczęśliwi bez twoich porad i poglądów i to jeszcze szczekasz na forum dla kobitek. Ja rozumoem kilka wpisow ale ty tu jakąś tyradę uprawiasz, zobacz jaki śmieszny jesteś. Przecież przerost wora na kilometr u ciebie widać. Weź sobie wytrzep to ci ulży. To tu sobie dałeś wmówić, że cały świat jest zły, a wszystkie kobiety tylko patrzą jak cię wykorzystać i posiąść twoje miliony. Juz ci mówiłem, że ci to nie grozi. Weź się przyznaj, że jesteś gejem i wszystko nabierze barw. Kryptogeje zawsze tak kłapią jadakami na kobiety. Bez odbioru c/ipko

Gość gość
nagle właściciel postanawia mu je podarować w akcie darowizny to skarga pauliańska. Jeżeli wskutek czynności prawnej dłużnika dokonanej z pokrzywdzeniem wierzycieli: uzyskała korzyść majątkową osoba będąca w bliskim z nim stosunku – domniemywa się, że osoba ta wiedziała, iż dłużnik działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzycieli, korzyść majątkową uzyskał przedsiębiorca pozostający z dłużnikiem w stałych stosunkach gospodarczych – domniemywa się, że było mu wiadome, iż dłużnik działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzycieli. Jeżeli w chwili darowizny dłużnik był niewypłacalny albo stał się niewypłacalny wskutek jej dokonania, domniemywa się, iż działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzyciel skutek unieważnienie darowizny

Gość gość
16:10.myślisz się i to bardzo. masz stare informacje. między ojcem a synem kwota darowizny nie ma znaczenia. Może być miliard. Ważne że raz na 5 lat i musi być zgłoszona do us

Gość gość
gość dziś Aha. Jasne. Jesteś facetem.... Ten sam żenujący styl jak tej patoli, która wszystkich od debili, prawików i pólgłówków wyzywa.

Gość gość
darowizny są nieopodatkowane tylko do okreslonej, względnie niskiej kwoty, zbyt duża darowizna podpada z automatu i jest kontrolowana przez US. Po drugie ile z pracy kiepskiego przedstawiciela odłozył do sejfu? xxx zalezy co za przedstawiciel - jak operował elektroniką na skalę hurtową dla klienta biznesowego lub oprogramowaniami dla kancelarii adwokackich to nie zdziwiłabym się jakby i z 10 mógł sobie odłożyć :)

Gość gość
W przypadku alimentów dłużnikiem stajesz się w momencie wydania wyroku. Dzień wcześniej nie byłeś więc nie mogłeś uciekać przed dłużnikiem. Poza tym są setki innych sposobów. Ojciec może założyć taka sama firmę i zyski idą na ojca firmę a koszty na twoja.

Gość gość
Ojciec może założyć taka sama firmę i zyski idą na ojca firmę a koszty na twoja. to też jest karalne

Gość gość
darowizny są nieopodatkowane tylko do okreslonej, względnie niskiej kwoty, zbyt duża darowizna podpada z automatu i jest kontrolowana przez US. Po drugie ile z pracy kiepskiego przedstawiciela odłozył do sejfu? xxx a wiesz jak ta kontrola wygląda? składasz odpowiednie 2 pisemka do US, on patrzy na grupę czy zerowa czy też inna, ma 5 lat pan na postawienie weta. Mi matka dała w ten sposób 200 tysięcy na mieszkanie i myślisz, że płaciłam chociaż złotóweczke? wolnego? myślisz, że z automatu US siada na rachunkach i kontroluje finanse stron? bez przesady, PL to nie jest Białoruś - JESZCZE.

Gość gość
Mi matka dała w ten sposób 200 tysięcy co to jest. Ale matkę ci przetrzepia kiedyś skąd miała kasę. Nie ciebie, ja

Gość gość
16:17 to inaczej: wyjątkowo zyskowne zlecenia idą na ojca razem z kosztami, a zlecenia słabe na syna razem z kosztami. Suma summarum ojciec zarabia dużo a syn mało.

Gość gość
gość dziś nagle właściciel postanawia mu je podarować w akcie darowizny to skarga pauliańska. Jeżeli wskutek czynności prawnej dłużnika dokonanej z pokrzywdzeniem wierzycieli: uzyskała korzyść majątkową osoba będąca w bliskim z nim stosunku – domniemywa się, że osoba ta wiedziała, iż dłużnik działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzycieli, korzyść majątkową uzyskał przedsiębiorca pozostający z dłużnikiem w stałych stosunkach gospodarczych – domniemywa się, że było mu wiadome, iż dłużnik działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzycieli. Jeżeli w chwili darowizny dłużnik był niewypłacalny albo stał się niewypłacalny wskutek jej dokonania, domniemywa się, iż działał ze świadomością pokrzywdzenia wierzyciel skutek unieważnienie darowizny xxx BLA BLA, no i co z tego? Przecież jego żona mogła nawet nie wiedzieć o nieruchomości ex męża. Sąd - przypominam rozstrzygający w SPRAWIE O ALIMENTY DLA ŻONY - tym bardziej nie ma czasu na przeprowadzenie swojego śledztwa. To pięknie wygląda w modelu idealnym.

Gość gość
Mi matka dała w ten sposób 200 tysięcy co to jest. Ale matkę ci przetrzepia kiedyś skąd miała kasę. Nie ciebie, ją

Gość gość
Artykuł 136 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego ukierunkowany jest ku ochronie usprawiedliwionego interesu osoby uprawnionej do otrzymywania alimentów, ale nie w takim stopniu, który w ogóle nie liczy sie z położeniem zobowiązanego. Jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat przed sądowym dochodzeniem świadczeń alimentacyjnych osoba, która była już do tych świadczeń zobowiązana, bez żadnego powodu zrzekła się prawa majątkowego lub w inny sposób dopuściła do jego utraty albo jeżeli zrzekła się zatrudnienia (to nie tylko rozwiązanie umowy o pracę przez zobowiązanego, ale też przez zakład pracy z winy zobowiązanego) lub zmieniła je na mniej zyskowne, nie uwzględnia się wynikłej stąd zmiany przy ustalaniu zakresu świadczeń alimentacyjnych.

Gość gość
Co ci daje gościu,ktory klepiesz ripostę za riposta i chwalisz się dwustoma tysiącami,itd? co chcesz tymi wpisami pokazać? czytam uważnie i nijak pojać nie mogę do czego te twoje posty? one mają uczyć kombinacji?

Gość gość
gość dziś Mi matka dała w ten sposób 200 tysięcy co to jest. Ale matkę ci przetrzepia kiedyś skąd miała kasę. Nie ciebie, ja xxx Grosze, dla żon, które muszą się szarpac o alimenty od męza :D A z czego? Z wysokiej pensji na systemie prowizyjnym, dywidedny od akcji, z których płaciła podatek i wiele, wiele innych. Nie bój się to akurat obrotna kobieta i żyjąca zgodnie z literą prawa. Mimo rozwodu nie musiała żebrac alimentów od mego ojca :)

Gość gość
To powody się znajdą, mogę ich setki wymyślić. W 3 lata to ja Ci stworze taka historię choroby że świat nie widział, jeszcze cię żona będzie musiała utrzymywać tak schorowany będziesz.

Gość gość
Ja p*****le co za debil. Przecież widać na kilometr że to jakiś gowniarz albo wredny zakomplesiony pajac którego nikt nigdy nie chciał i teraz hejtuje to czego sam nie ma. gowniarz kawaler wiadomo że jest materialista, liczy sie tylko kasa. Potem przychodzi rodzina, dziecko i nagle priorytety się zmieniaja. Nagle facet dla dziecka robi wszytko, i woli żeby żona była z dzieckiem bo wie że matka się zajmie najlepiej i nie liczy się z tym ile go to będzie kosztować. I te wszystko rzeczy które napisałes, czyli żarcie z dowozem, zakaywanie zabawy itp są absurdalne, bo to nie rzeczy materialne się wtedy już liczą a szczęście, zdrowie i rozwój dziecka. Ale do pewnych rzeczy się dojrzewa. Dzieciak tego nie zrozumie

Gość gość
Weź się stulejo z tym swoim majuntkiem nie ośmiesza. Właśnie teraz nowoczesne kobiety mają wkład finansowy czy jakieś nieruchomości. Zarówno ja jak i moja siostra dostałaśmy po mieszkaniu od rodziców. Kasę też miałyśmy niemałą wychodząc za mąż bo pracujemy i dobrze zarabiamy. Pewnie mówisz o swoim środowisku patologicznym kiedy to bierzecie sobie wiecznie pijane nastoletnie karyny, które ani domu ani szkoły ani grosza nie mają no to wtedy owszem ale żadna z moich koleżanek gola w małżeństwo nie wchodziła, bo nawet jak od rodziców nie dostały nic to same miały kasę odłożoną. Moja kuzynka to nawet sama sobie dom wybudowała, a ty jakieś bajki o wielkim sponsoringu opowiadasz i o niewyobrażalnie wielkich meskich zarobkach, nieruchomościach i uj wie czym, a prawda jest taka, że takie zero jak ty to ze dwa koła przyniesie z nadgodzinami a po internetach wielce du/psko pruje i mordę drze jakby Rockefellerem był. Ci dziani i zarabiający krocie faceci nie drą kotów z ciężarnymi babkami na kafe więc stul ten głupi ryj ratlerku bez grosza.

Gość gość
gość dziś Skoro dobra materialne dla matek polek się nie liczą, to dlaczego po zakończeniu małżeństwa chcą alimenty na siebie? Wyjaśni mi to ktoś w końcu?

Gość gość
Właśnie teraz nowoczesne kobiety mają wkład finansowy czy jakieś nieruchomości. xxxx "Nowoczesne kobiety"! :-D :-D :-D :-D :-D Padłam :-D

Gość gość
gość dziś gość dziś Skoro dobra materialne dla matek polek się nie liczą, to dlaczego po zakończeniu małżeństwa chcą alimenty na siebie? Wyjaśni mi to ktoś w końcu? xxx bo są zwykłymi kurffami pasożytniczymi :)

Gość gość
Moja kuzynka to nawet sama sobie dom wybudowała xxx Aha. Niech zgadnę. Za pieniądze rodziców?

Gość gość
Właśnie teraz nowoczesne kobiety mają wkład finansowy czy jakieś nieruchomości. Zarówno ja jak i moja siostra dostałaśmy po mieszkaniu od rodziców. Kasę też miałyśmy niemałą wychodząc za mąż bo pracujemy i dobrze zarabiamy xxx To sie chwali, że coś wniosłyście w posagu poza dziurką i cyckami, ale nie napinaj się bo w dzisiejszych czasach mieszkanie nabyte w procesie wielopokoleniowego bogacenia się to żaden szał.