Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gosh www

Przesady I zabobody mam I babc

Polecane posty

Gość Gosh www

Witam znacie jakies przesady ktore przekazywaly wam wasze mamy I babcie. Ja znam duzo ale teraz najbardziej wkurzajacy mam dwu miesiecznego synka robilismy remont w domu na jego prZyjscie , odrazu wspomne tu o bardzo starym zabobonie pamietacie moze dawno temu gdy ktos umarl otwarta trumne z cialem stawiano w rodzinnym domu? Nie w kaplicy otoz ta trumna nie byla w byle jaka strone ustawiona glowa zmarlego byla ustawiona w odpowiednim kierunku dla zmarlych ( nie wiem dokladnie jakim ) . Ale przejde do sedna jak Juz maly pojawil sie na swiecie babcia prZyszla nas odwiedzic maly spal smacznie w lozeczku juz na progu babcia zaczela krzczec by zmienic strone w Ktora spi maly bo jego glowa znajdowala sie po stronie po ktorej Zmarli ludzie sa kladzeni i to Zle wrozy dla dziecka nieszczescie i takie tam. Jak sie pozniej Okazalo Nasze lozko tez bylo "zle ustawione " wiec musielismy wszystko zmieniac dla spokoju babci .. kiedys gdy trumna byla juz w domu ustawiona w prawidlowym kierunku wszytskie lozka w domu musialy byc ustawione w tym samym kierunku co trumna ido czasu az trumna znajduje sie w domu domownicy powinni spac w tym samym kierunku co zmarly... co za glupstwo

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować