Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyjazd do pracy za granicą

Praca przy zbiorach owoców, warzyw we Francji, Niemczech, Holandii itd

Polecane posty

Gość Wyjazd do pracy za granicą

Był ktoś, wybiera się, jest zainteresowana/zainteresowany?

Gość gość
Ja byłam ale 4 lata temu :) Na gruszkach w Holandii. Bardzo mile wspominam. Praca na świeżym powietrzu, nie bardzo ciężka, po pracy prawie codziennie imprezy, bo mieszkałyśmy w Hotelu pracowniczym. Byłam z koleżanką. Teraz już nie jeżdżę, bo wyszłam za mąż , mam małe dziecko, obowiązki, ale gdyby nie to, chętnie bym pojechała. Byłyśmy miesiąc, zarobiłam ok. 2 tys euro. Mieszkanie miałam za darmo i opłacili mi podróż powrotną do domu. Wyjeżdżałam przez polskie biuro pracy z siedzibą również w Holandii. Kasę wydałam na podroż w tamtą stronę i jedzenie w Holandii. Ogólnie w porównaniu do Polski, proporcjonalnie do zarobków jest tanio. Przykładowo ja wydałam na samo jedzenie ok. 50 euro tygodniowo. Alko też tanie, tzn. wina i piwo, bo wódka droga.

Gość Vendanguer
Byłem kilkakrotnie we Francji, zawsze jechałem w ciemno i zawsze mi się udawało. Starałem się mieć zakwaterowanie z wyżywieniem, ale akurat udawało się to głównie w Burgundii, zaś w Prowansji czy Langwedocji rzadko. Tegoroczna stawka na zbiorach w tym roku to 9.88 euro na godzinę brutto, więc lepiej niż w Niemczech czy Holandii. Jak ktoś zna język francuski może jechać wcześniej na inne zbiory np. morele, brzoskwinie, gruszki, ale moim zdaniem najłatwiej jest na winobraniu. Wraca się i z pieniędzmi i z opalenizną :-) vendange@caramail.fr

Gość Cueilleur de fruits
Au sein d'une exploitation, vous récolterez des pêches et des nectarines, et vous serez amené(e) a effectuer l'emballage Salaire : Horaire de 9.88 Euros Contrat travail saisonnier - 3 Mois

w wakacje muszę mieć jakiegoś kochanka w Polsce a nie myśleć o głupotach.:)ktoś musi pracować, żeby ktoś inny miał pieniądze z podatków i pracy podatników.