Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak należy kreatywnie spędzać czas z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość
Kultura masowa była i rozwijała się zawsze (vide rzymskie "chleba i igrzysk"). x Pisałam o unormowanym czasie pracy i urlopie, a to już zdobycze przełomu XIX i XX wieku... Do roku dziecku wystarczy właśnie to wąskie grono osób, a nie milion bodźców, z którymi nie potrafi sobie później poradzić. Niania potrafi równie dobrze spędzić czas z dzieckiem co mama więc nie rozumiem porównania, a żłobki są po prostu koniecznością, co nie znaczy, że dziecku czegoś brakuje i rozwija się gorzej. Po prostu tych interakcji i obcych miejsc i ludzi w tak dużej ilości nie potrzebuje.

Gość gość
Ze mna nikt nie spedzal czasu kreatywnie :-P do zlobka chodzilam od malenkiego dziecka, bylam samodzielna, umialam odnalezc sie w kazdej grupie. Szybko mowilam, zalatwialam sie na nocnik, sznurowalam buty, jezdzilam na 2 kolkach. Moje dzieci, ktorym poswiecilam mnostwo czasu, musza chodzic do logopedy, integracje sensoryczna, nie moga opanowac jazdy na 2 kolkach a syn ma problemy z motoryka mala i do dzis z trudem wiaze buty. ... Dzieci dzis sa wszedzie zawozone,podwozone, maja problemy z zalatwieniem z rzeczami ktore kiedys byly norma:-(

Gość gość
dziś Moje dzieci, ktorym poswiecilam mnostwo czasu, musza chodzic do logopedy, integracje sensoryczna, nie moga opanowac jazdy na 2 kolkach a syn ma problemy z motoryka mala i do dzis z trudem wiaze buty. ... x Bo - za niektórymi forumkami - pewnie nie karmiłaś piersią i szczepiłaś! ;) Dzieci dzis sa wszedzie zawozone,podwozone, maja problemy z zalatwieniem z rzeczami ktore kiedys byly normasmutas.gif x Ja miałam szkołę - dosłownie - pół minuty od domu, a jeździć zaczęłam sama w zasadzie od 1 klasy liceum - nie ma reguły z tymi naszymi dzieciarami i nami kiedyś i teraz ;)