Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia syna i problem

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem a dokładnie chodzi o to że w sobotę komunia mojego syna a ja nie żyję w związku z jego matką . Zaprosiłem 16 osób na przyjęcie od mojej strony a "tamta "prawie nikogo bo jest skłócona z rodziną i w ostatniej chwili nawet jej siostra zdecydowała się przyjść na przyjęcie po a jest jego chrzestną i to głównie z tego co się orientuję to głównie z nią jest skłócona o jakiś spadek po wujku, oczywiście ją zaprosiłem bo "tamta"jej sobie nie życzyła . Ale do rzeczy umawiając salę odrazu jej oznajmiłem że pieniądze które otrzyma na komunię od mojej strony przetrzymam ja bo wiem że " tamta" weźmie je aby zapłacić swoje koszty czyli za w sumie 4 osoby bo ona zaprosiła swoich teściów i idzie z mężem , a oczywiście resztę dla siebie bo tak zwykła robić z pieniędzmi które młody odkładał więc jak przyjeżdża na weekend bądź święta czy wakacje i dostaje jakieś pieniądze od mojej rodziny to mu odkładam i potem coś za nie kupujemy mu . Ale tamta powiedziała że ona je weźmie bo u niej mieszka syn i ona ma wydatki choć ja jej płacę regularnie alimenty za komunię wszystkie opłaty na strój czy kościół ja zapłaciłem do tego większość ubrań czy wyprawki do szkoły ma kupowane u mnie bo nieraz ja mu kupię czy moja matka mu sprezentuje bądź mój brat który jest jego chrzestnym nie żałuję na niego , rzadko ma coś od matki bo ona niezwykła na niego wydawać bo mają kredyt na mieszkanie i proszę o radę jak to załatwić żeby tych pieniędzy ona nie przywłaszczyła

Gość gość
To jej dawaj chyba ci nie będzie grzebać.

Gość gość
Nie rozumiem co jej dawać

Gość gość
Nikt nic nie poradzi

Gość gość
chyba tylko to; stój przy dziecku jak będa składać mu życzenia, i odbieraj koperty, powiedz albo synowi żeby od razu wszystkie koperty oddał tobie -zależy jaką masz rodzinę możesz wszystkim powiedzieć wprost że masz taka byłą żonę i na przyjęciu żeby pieniądze dawali tobie a ty dopiero przekażesz je synowi i wspólnie coś za to kupicie-wiem wiem ze to głupie,

Gość gość
A