Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość After24

Czy są mężczyźni, których obrzydza myśl zostania biologicznym ojcem?

Polecane posty

Gość After24

Mój nauczyciel biologii w gimnazjum twierdził, że KAŻDY mężczyzna chce "zapłodnić kobietę". Wystraszyło mnie to. Że niby w młodości rzadko, ale podobno po 30 odzywa się u mężczyzn przemożna chęć zostania ojcem, o tym też pisała Michalina Wisłocka w "Sztuce kochania". Zastanawiam się, czy są mężczyźni, których odrzuca myśl o zostaniu biologicznym ojcem? Których to przeraża? Podobno tak jest u nieco bardziej wrażliwych, uduchowionych mężczyzn o humanistycznych zainteresowaniach. Jak jest naprawdę?

Gość gość
Na pewno są ... może nie obrzydzenie a strach przed utratą swobody ... a może i obrzydzenie w zmienianiu pampersa ;) Tak samo mają kobiety, więc to całkowicie normalne

Gość After24
To znaczy chodzi mi nawet bardziej o taki lęk egzystencjalny-że taka decyzja jest nieodwracalna-nic już nie będzie takie samo, jak przedtem.

Gość gość
Nie chcesz się sprawdzić? Dowiedzieć czy twoje nasienie jest płodne i da zdrowe dziecko? Inna sprawa że nie każdej warto zrobić.

Gość gość
Mój mąż:) tzn nie obrzydza go to ale nie chce zostać ojcem. Wie ile to kosztuje poświęcenia;) jest po 30 :)

Gość gość
13:29 a co to za różnica czy da czy nie? A nie chcesz się sprawdzić czy twoje ucho odbiera wszystkie dźwięki ? A noga używa wszystkich mięśni przy chodzeniu ?

Gość gość
Podobno zdeklarowanych gejów to odrzuca i obrzydza...

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "każdy mężczyzna" :-) To czy chcesz zostać ojcem zależy od różnych czynników - biologicznych i społecznych, które nie są niezmienne. Dzisiaj nie chcesz jutro możesz chcieć (i na odwrót).