Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polecacie pieluszki FLANELOWE?! Nigdy nie miałam z nimi do czynienia, a....

Polecane posty

Gość gość

...a słyszałam, że super są. Rodze w czerwcu i zastanawiam się czy przydadzą się one? Rozumiem, że są grubsze od tetry? Do czego ich używacie?

Gość gość
Są grubsze i miłe w dotyku. Kładłam w poprzek łóżka, tam gdzie główka dziecka- w razie ulewania. Położyłam też w wózku gondoli odkąd było za ciepło na śpiworek. Tetry są szorstkie i dopiero po którymś praniu przestają takie być, więc do wycierania buzi też wolałam wybrać na początku flanelę. Kupiłam dwie flanelowe pieluszki i 3 tetrowe. Tyle mi spokojnie wystarczyło.

Gość gość
Ja flanelową pieluszką przykrywalam dziecko gdy było ciepło i używałam po kąpieli do wycierania. Rozkladalam tez u lekarza na leżance lub wadze

Gość gość
Są idealne na przewijak, na którym dziecku z gołą pupą nie jest przyjemnie.

Gość gość
Mam prześcieradełko (to na przewijak), ale wykorzystam do tych pozostałych czynności :)

Gość gość
Są bardzo fajne, u nas też na przewijak (prześcieradełek musiałabym mieć kilka na zmianę, flanelki tańsze), na przewijaki gdzieś poza domem, w publicznych toaletach czy w przychodni, pod buzię w łóżeczku żeby przy ulaniu nie zmieniać całego prześcieradełka, na ramię jak nosiłam i czekałam aż się dzieciom odbije, do przykrycia kiedy ciepło, a potem zostają bardzo praktycznie ściereczki domowe. Miłe w dotyku i ładne, bo jest masa wzorów do wyboru. U nas tetra była tylko do wanienki na dno żeby dziecko się nie ślizgało, bo szybciej schła.

Gość gość
Lepsze bambusowe

Gość gość
Jak ja rodziłam to była tetra... Teraz rodze i szukam po allegro, a tam... Tetrowe, FLANELOWE, muslinowe, bawełniane, bambusowe.... Wtf???!!!

Gość gość
Znam koszule flanelowe. To ten sam materiał?

Gość gość
Polecam. Tetra jest mało przyjemna, taka hmm szorstka, a flanela miła

Gość gość
Miałam a używałam jako prześcieradło w gondoli. One są grube.

Gość gość
Ja również składałam na pół i wkładałam do gondoli. Po kilku spacerach prałam i dzięki temu dzieci miały zawsze czysto i biało. Gdy zrobiło się ciepło to również przykrywam na spacerze podczas snu. Składałam na dwa i kładłam w poprzek łóżeczka na wysokości głowy i gdy dziecko ulało to od razu zmieniałem nie musząc tym samym zmieniać całego prześcieradła. Miałam ich mnóstwo, bo młodszy syn okropnie ulewał przez pół roku. Polecam.