Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bialy tydzien czy wasze dzieci chodza codziennie

Polecane posty

Gość gość
11:15 Tak samo jak ty lubisz przyjmowć koperty :P

Gość gość
świat się w ogóle nie zmienia gdyby dziś ktoś nazwał się Chrystusem , dzieckiem Bożym , to też byście go ukrzyżowali ech Tempoki ateistyczne , to temat o białym tygodniu , a nie forum doradź mi jak wyjść z kościoła , ze wspólnoty , żyć w nienawiści i ziać jadem No i wyśmiewczo srać na katolików ....

Gość gość
A kto tu opuszcza wspólnote kościoła? :D Większość i tak zrobi pewnie bierzmowanie, weźmie ślub kościelny, będą na mszy w święta jak pasterka.

Gość gość
gość dziś Ja tam uważam, że każdy temat jest dobry, aby uświadomić ludziom, że źle robią.

Gość gość
Modlitwa nie jest ZŁEM :-) Ja sie modle za wszystkich :-) i czuję się świetnie

Gość gość
a kim ty jesteś zeby uświadamiać? Skąd wiesz, że masz racje? Myślisz że do koscioła chodzą ludzie ktorych mozesz uważac za głupszych? Do kościoła chodzą lekarze, prawnicy, naukowcy również bo nauka nie wyklucza istnienia Boga. Kto chce ten chodzi a ty moze nawracaj sobie kogos innego a nie ludzi wierzacych i praktykujacych? A najlepiej zajmij sie sobą i daj żyć innym.

Gość gość
gość dziś Modlitwa nie jest złem. Ale religia jest źródłem zła.

Gość gość
gość dziś Bóg a religia to dwie zupełnie różne rzeczy. Zdecydowana większość tych ludzi chodzących do kościoła i wyznających wymyślone przez ten kościół doktryny doktryny była poddawana indoktrynacji we wczesnym dzieciństwie. Bez względu na to czy ci ludzie są prawnikami, lekarzami, naukowcami czy stróżami nocnymi, to co wbito im do głów gdy byli jeszcze dziećmi jest tak głęboko zakorzenione, że nie są w stanie myśleć samodzielnie. Gdyby pranie mózgu przeprowadzał nie kk a kto inny, chodziliby dziś do meczetu czy synagogi, wierzyli w Zeusa czy Światowida, czy dokonywali obrzezań swoich córek.

Gość gość
gość dziś Skąd wiem, że mam rację? Bo zastraszanie i wpędzanie ludzi (a tym bardziej małe dzieci) w poczucie winy dla osiągnięcia korzyści majątkowych nie jest dobre.

Gość gość
mnie nikt w kosciele nie zastrasza przeciwnie słysze że Bog mnie kocha. Masz jakies wypaczone myślenie. Ludzie mają potrzebe przynalezeć, słuchać słowa bożego a nie tylko modlic sie w domu samemu w czterech scianach

Gość gość
gość dziś Serio? A nikt ci przypadkiem w tym kościele nie mówi, że jak nie będziesz się zachowywać tak a nie inaczej to czeka cię wieczna męka?

Gość gość
gość dziś A nikt Ci nie mówił też, że Jezus został zakatowany za TWOJE grzechy? Nikt Ci nie mówił, że masz grzech pierworodny (tylko dlatego, że się urodziłaś!!!!) i tylko chrzest może go zmyć? To dziwne, bo to jest właśnie doktryna kk. Może sięgnij do źródeł i dowiedz się o co chodzi w religii, którą wyznajesz.

Gość gość
Bóg jest miłosierny i wybacza, kocha mimo wszystko, tak mówią w kosciele i taka jest wiara katolicka. Chyba pomyliłaś kierunki i mówisz o czymś innym np o starym testamencie który nie obowiązuje tylko nowy.

Gość gość
gość dziś Tak, tak. Bóg Cię kocha ale jak się wkurzy to może zesłać na Ziemię potop i Cię wykończyć. A jak będziesz niegrzeczna to będziesz cierpiała wieczne męki w piekle bądź czyśćcu. No miłość jak cholera.

Gość gość
jesteś chora psychicznie, lecz się z nienawiści do ludzi i koscioła bo ciężko ci być musi. To co wypisujesz to nieprawda, usłyszysz jedno słowo lub metafore lub orzypowiesć ktorej zrozumiec nie potrafisz tylko bierzesz dosłownie i tylko kłapiesz. To ty straszysz ludzi i cjcesz ich odciągnąć od koscioła.

Gość gość
gość dziś Według mojej wiedzy w doktrynie kk jest piekło, czyściec i grzech pierworodny. A Jezusa zabiliśmy wszyscy. Umarł za grzechy wszystkich ludzi, nawet nasze mimo, że wtedy nas nawet nie było na świecie (czy to nie jest czasem wzbudzanie winy?). Jeśli ktoś jest nieochrzczony jest naznaczony przez całe życie grzechem pierworodnym. Jego jedyną winą jest to, że się urodził, ale i tak nie pójdzie do nieba. Jeśli nie będziemy przestrzegać zasad kk to też pójdziemy do piekła. Bóg owszem wybacza ale i tak nas osądzi po śmierci i nie wiadomo co postanowi.

Gość gość
gość dziś Mamy różne pojęcie o miłości.

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że Twój kościół zabijał ludzi podczas świętych inkwizycji w imię miłości?

Gość gość
gość dziś W Starym Testamencie praktycznie ogóle nie ma idei piekła jaką dziś ci Kościół wpaja. Za to pojawia się ona w ewangeliach, a potem jest rozbudowana przez "ojców Kościoła". Wstyd, żeby własnej wiary nie znać! :O

Gość gość
Masakra, ludzie... Wierzcie ( albo nie ) sobie w co tam chcecie, ale co wam daje przekonywanie ludzi na forum, że ich wiara jest głupia ? Zajmijcie się z taką samą pasją swoim życiem to na dobre wam to wyjdzie.

Gość gość
gość dziś Tego w kościele nie mówią. Tak jak o tym, że zmieniono 10 przykazań, a w szczególności usunięto przykazanie 2 i zupełnie się go nie przestrzega.

Gość gość
gość dziś A dlaczego uważasz, że nie można dyskutować o wierze? Jeśli uważam, że religia jest zła to nie mogę o tym mówić? Dlaczego? Religia ma duży wpływ na moje życie, ma duży wpływ na politykę Państwa, w którym żyję i nie jest mi ona obojętna. Moim zdaniem ludziom wyjdzie na dobre jeśli zaczną się zastanawiać nad tym w co i dlaczego wierzą i czym jest organizacja, do której zostali zapisani przez swoich rodziców.

Gość gość
gość dziś Bo ich wiara nie jest tylko i wyłącznie ich sprawą, skoro wciągają w to swoje dzieci. Niektórzy je nawet przymuszają do chodzenia do kościoła i odprawiania rytuałów. Trochę zastanowienia się nad sobą i swoim postępowaniem jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło.