Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Symbella

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam mam pytanko, czy kt贸ra艣 z Was bierze pigu艂ki Symbella i jak si臋 po nich czuje, jak z ewentualnym wzrostem wagi?????? Ja wczoraj dosta艂am te tabletki od ginekologa. Przegl膮da艂am stronki na temat tej pigu艂ki ale niewiele jest i czuje sie jak kr贸lik do艣wiadczalny.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰kot
Ja te偶 wczoraj dosta艂am te tabletki, poniewa偶 obecne spowodowa艂y u mnie znaczny wzrost wagi (6kg) oraz ogromny spadek libido i sucho艣膰 w pochwie, kt贸ra sprawia mi b贸l. Ginekolog stwierdzi艂, 偶e po tych tabletkach wszystko powinno wr贸cic do normy, ale to nowy lek i nie ma o nim zadnych opinii. Zaczynam brac dopiero od przysz艂ego tygodnia i tez si臋 czuj臋 jak kr贸lik do艣wiadczalny :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bior臋 3 miesi膮ce, +2 kg do przodu :-/ libido znacznie poni偶ej zera - chocia偶 za spadek libido odpowiedzialne mo偶e by膰 przem臋czenie - 3 ma艂ych dzieci - 21 miesi臋cy i 9 miesi臋czne bli藕niaczki. Pierwszy miesi膮c mega hu艣tawka nastroj贸w, w kolejnych troch臋 znormalnia艂am :-P Jak dla mnie nic ciekawego, osobi艣cie po 3 miesi膮cach rezygnuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Otrzyma艂am je dzisiaj i faktycznie w internecie pusta...dziewczyny bo troszk臋 czasu min臋艂o od waszych komentarzy. Jak u was ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bior臋 symbelle od kwietnia i w艂a艣nie zaczynam 4 opakowanie. Nie odczu艂am absolutnie 偶adnych skutk贸w ubocznych ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dostalam je dzisiaj od ginekologa, wlasnie jako pomoc na spadek libido i ciagle infekcje intymne spowodowane starymi tabletkami. Zobaczymy jak bedzie, czekam tylko na okres i zaczynam brac :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰kot
No dobra dziewczyny, go艣膰kot powraca i ma ju偶 swoj膮 opini臋 ;) Powiem tak - bior臋 w艂a艣nie drugie opakowanie (jako nast臋pstwo tabletek Vixpo). Libido wzros艂o mi niemal natychmiast... ale potem ponownie usta艂o. Natomiast widz臋 olbrzymi膮 r贸偶nic臋, je艣li chodzi o nawil偶enie pochwy. Przy poprzednich tabletkach mia艂am takie suchoty, 偶e a偶 mnie bola艂o, zero 艣luzu, a o cierpieniu podczas wsp贸艂偶ycia w og贸le ju偶 nie wspomn臋, przez to te偶 oczywi艣cie non stop 艂apa艂y si臋 mnie infekcje. Natomiast ju偶 po 10 dniach brania Symbelli pochwa sta艂a si臋 nawil偶ona i chocia偶 nie jest to stan sprzed brania tabletek w og贸le (jeszcze przed Vixpo), to ju偶 nie sprawia mi to b贸lu i dyskomfortu. Je艣li chodzi o przytycie, to niby waga wzros艂a 0,5kg, ale ona sukcesywnie z ka偶dym miesi膮cem ros艂a podczas brania Vixpo, wiec albo proces ten nie usta艂, albo Symbella dzia艂a tak samo, albo po prostu za du偶o jem... Okres - przy Vixpo pojawia艂 si臋 28 dnia i trwa艂 4 dni, przy czym by艂 prawie bezbolesny i ma艂o obfity, cz臋sto w og贸le zapomina艂am, 偶e mam okres. Przy Symbelli (mam za sob膮 na razie jedno krwawienie) okres pojawi艂 si臋 25 dnia, trwa艂 6 dni, by艂 bardzo obfity i przez pierwsze dwa dni jecha艂am na tabletkach przeciwb贸lowych, innymi s艂owy by艂 bardziej podobny do miesi膮czki, jak膮 mia艂am naturalnie bez brania antykoncepcji. Podsumowuj膮c: b臋d臋 jeszcze obserwowa膰 reakcj臋 swojego cia艂a. M贸j ginekolog twierdzi, 偶e Symbella ma tak ma艂o i tak delikatne hormony ("nowa generacja"), 偶e jest prawie tak, jak bez tabletek. Ja widz臋, 偶e przy Symbelli moje cia艂o zachowuje si臋 prawie tak, jakby nie bralo tabletek - jest jako takie nawil偶enie, przy okresie pojawiaj膮 si臋 jakies niedoskona艂o艣ci, okres boli i d艂ugo trwa... No tak bardziej naturalnie. Z drugiej strony tabletki zacz臋艂am bra膰 w g艂贸wnej mierze dlatego, i偶 chcia艂am pozby膰 si臋 bol膮cych okres贸w, no wi臋c... Nie jestem c膮艂kowicie zadowolona, ani calkowicie niezadowolona. M贸j partner cieszy si臋, bo wreszcie podczas stosunku nie mam m臋cze艅skiego wyrazu twarzy. Jednak mo偶liwe, 偶e po trzecim opakowaniu ca艂kowicie zrezygnuj臋 z brania tabletek. Po co mam si臋tym faszerowa膰, skoro nie jestem usatysfakcjonowana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tabletki nie wywo艂uj膮 tak drastycznych skutk贸w ubocznych jak przy braniu innych antykoncepcyjnych. Jednak moje libido przy ich stosowaniu wynosi 0 ! Sucho艣膰 pochwy r贸wnie偶 niestety si臋 pojawi艂a, co powoduje b贸l przy stosunku. Tabletki bior臋 5 miesiecy i mimo wykupionych 2 kolejnych opakowa艅, raczej z nich zrezygnuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ktos jeszcze wypowie sie na temat tych tabletek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
呕adnych skutk贸w ubocznych przez rok. Przepisane zosta艂y ze wzgl臋du na brak zawarto艣ci glutenu.. Ka偶da kobieta ma inny organizm a tabs贸w wiele wi臋c mo偶na zawsze zmieni膰 .. A te moje pierwsze i 101%trafione...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kama

U mnie niestety ci膮gle nudno艣ci....聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 Lagad

Przesz艂am na Symbell臋 z Vixpo (24+4 placebo), poniewa偶 mia艂am ci膮g艂e infekcje i okropn膮 sucho艣膰 w pochwie, a tak偶e libido na poziomie -100. Po 2 tygodniu聽libido mi podskoczy艂o i pojawi艂 si臋 艣luz w pochwie, czyli tak ja kby膰 powinno. Bior臋 ju偶 9 miesi臋cy, nie przyty艂am, jest ok. Jedyny minus, to PMS, kt贸ry jest mniej wi臋cej na poziomie bez tabletek (czyli niez艂a hu艣tawka nastroj贸w) oraz dosy膰 bolesne miesi膮czki, o wiele bardziej ni偶 przy Vixpo.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣cie

Witam. Bra艂am wcze艣niej kontracept ale libido si臋 obni偶y艂o znacznie i pojawi艂a si臋 sucho艣膰 pochwy. Przesz艂am na symbell臋 po pierwszych 21 tabletkach nie pojawi艂 si臋 okres tylko plamienie i trwa nadal mimo zacz臋cia kolejnego listka (4 tabletki). Co z tym zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natakia

Mi ginekolog przepisa艂 te tabletki.

Plamilampo nich strasznie a teraz okresu jak nie wida膰 3misiace tak nie widac.

By艂am na badaniu. W ci膮偶y nie jestem.

Te tabletki zosta艂y ju偶 wycofane z obiegu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Xyz

Pierwsze 3 miesi膮ce wszystko by艂o ok ale zaczynaj膮c 4 opakowanie mia艂am silne zawroty g艂owy i md艂o艣ci. Co do miesi膮czk臋 by艂y bardziej obwite w przeciwie艅stwie do innych stosowanych tabletek. Przemecze si臋 jeszcze kilka tabletek i bior臋 ponownie vibin mini. Mam ju偶 do艣膰 tych ci膮g艂ych md艂o艣ci!!聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 Ewa

"Te tabletki zosta艂y ju偶 wycofane z obiegu." - jedna partia, z wykryt膮 wad膮. Symbella jest normalnie dost臋pna w aptekach. Ja bior臋 ju偶 ponad rok i w sumie nie odczuwam 偶adnych skutk贸w ubocznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Bior臋 tabletki od kwietnia 2018r jestem z nich bardzo zadowolona, aktulanie nawet uda艂o mi si臋 zrzuci膰 kilka kilo przez same regularne jedzenie, wi臋c聽nie mog臋 powiedzie膰 偶e przez nie tyje, kilka razy podczas stosowania zdarzy艂o si臋, 偶e krwawienie trwa艂o 1-2 dni d艂u偶ej ale lekarz powiedzia艂 偶e nie mam si臋 o co martwi膰 bo to normalne. Ze skutk贸w ubocznych to by膰 mo偶e "ci臋偶kie nastroje" ale jestem 艣wiadoma 偶e na to te偶 wp艂ywa stres szkolny.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 +=梅

A czy po tych tabletach odczuwacie wi臋ksze wype艂nienie biustu? Po jakim czasie pojawia si臋 ( o ile co艣 zmienia)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monika

Witam, odstawi艂am symbelle po pierwszym opakowaniu, pow贸d - ju偶 Wam pisz臋. W ci膮gu 21 dni (1 opakowanie) przyty艂am 6 kilo, piersi obrzmia艂e i bolesne do tego stopnia 偶e nie mieszcz臋 si臋 w 偶aden biustonosz, nie mog臋 spa膰 na brzuchu o m臋skim dotyku nie wspomn臋. Zaparcia trwaj膮ce 4 dni. Po sko艅czeniu opakowania zacz臋艂am plami膰, po 7 dniach przerwy nie mia艂am odwagi zacz膮膰 kolejnego. Po 10 dniach od ostatniej tabletki pojawi艂 si臋 okres - trwa 6 dzie艅. Na chwil臋 obecn膮(jestem ponad dwa tygodnie po odstawieniu), bolesno艣膰 i obrzmia艂o艣膰 piersi nie ust膮pi艂a, waga nie spada. Co do sucho艣ci pochwy niestety si臋 nie wypowiem, bo z powodu z艂ego samopoczucia nie uprawiam seksu. Ja nie polecam - ale jak to m贸wi膮 ka偶dy organizm jest inny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Qqxxv

Dziewczyny to i ja si臋 z wami podziel臋 swoim do艣wiadczeniem i opini膮. W grudniu 2018 roku, dok艂adnie dnia 24 zacz臋艂am bra膰 owe tabletki, by艂 to poniedzia艂ek, w pi膮tek ju偶 przesta艂am bo pokaza艂a mi si臋 taka alergia jakiej nikomu nie zyczylabym nigdy w 偶yciu. Stan zapalny na r臋kach i nogach do tego stopnia 偶e 偶eby zasn膮膰 musia艂am mrozic r臋czniki 偶eby nast臋pnie owin膮膰 nimi ko艅czyny, 偶eby w og贸le m贸c zasn膮膰. Sobota rano jazda na pogotowie, lekarka oczywi艣cie nie wie co to jest ale zastrzyk w zad i tak dany. Nie pomog艂o. Dermatolog te偶 nie wiedzia艂a co jest, ale leki przepisywa艂a. Do dnia dzisiejszego mam jakie艣 wyskakuj膮ce sw臋dz膮ce jak to m贸wi臋 "kropki"... Ma艂o tego pojawi艂o mi si臋 plamienie mi臋dzy miesi膮czkami czego nigdy nie mia艂am. Kr贸tko m贸wi膮c 3 miesi膮ce m臋ki 偶e stanem zapalnym, ju偶 ponad rok m臋ki 偶e sw臋dz膮cymi punktami i plamienia. Dwoma s艂owa ie - nie polecam.聽

Udost臋pnij ten post