Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minicka

USG w ciąży

Polecane posty

Gość minicka

Ile razy miałyście wykonywane to badanie?

Gość gość
Na każdej wizycie, na NFZ

Gość gość
Na każdej wizycie czyli 1 raz w miesiącu. Chodzę prywatnie.

Gość gość
Ja też na każdej wizycie, też na NFZ, czasami takie ekspresowe tylko żeby sprawdzić tętno i czy dziecko rośnie. W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza który nie miał usg w gabinecie i tam rzeczywiście miałam skierowanie na 3 usg w czasie ciąży, dodatkowe miałam robione w szpitalu bo leżałam chwilę na oddziale patologii.

Gość gość
10 lat temu w pierwszej ciazy 3 razy na nfz plus raz tuz przed terminem w szpitalu. W drugiej ciazy ( 2016/17) na kazdej wizycie- co miesiac, tez na nfz.

Gość gość
a czy uważacie że te badanie jest "zdrowe" dla malucha?

Gość gość
Dużo, nawet dzień po dniu, w szpitalu. Dziecko zdrowe.

Gość gość
Nie jest szkodliwe.

Gość gość
Nie ma potwierdzenia złego wpływu na płód.

Gość danuska89
Moja kuzynka również ma robione USG na każdej wizycie , natomiast u mnie położna trzyma sie procedur i stwierdziła, że standardy opieki okołoporodowej zalecają aby USG w ciąży wykonać 4 razy: między 11 a 14 tygodniem ciąży, między 21 a 26 tygodniem ciąży, między 27 a 32 tygodniem ciąży, oraz po 40 tygodniu ciąży. https://szkolarodzeniaprenalen.pl/ Dodatkowo znalazłam w kalendarzu ciąży wszystkie zalecane badania, włącznie z terminami wykonania USG .

Gość gość
w poprzedniej ciąży -5 lat temu miałam robione USG tylko raz i to 7 miesiącu ciąży, z dzieckiem było wszystko w porządku, obecnie jestem również w 7 mies. i dopiero za tydzień wybieram się na pierwsze badanie USG, nie jestem przekonana co do "bez szkodowego "działania ultradzwięków

Gość gość
danuska89 2018.05.19 Moja kuzynka również ma robione USG na każdej wizycie , natomiast u mnie położna trzyma sie procedur i stwierdziła, że standardy opieki okołoporodowej zalecają aby USG w ciąży wykonać 4 razy: między 11 a 14 tygodniem ciąży, między 21 a 26 tygodniem ciąży, między 27 a 32 tygodniem ciąży, oraz po 40 tygodniu ciąży. https://szkolarodzeniaprenalen.pl/ Dodatkowo znalazłam w kalendarzu ciąży wszystkie zalecane badania, włącznie z terminami wykonania USG . dzięki danuska89 za info pokaże je swojej położnej:)

Gość gość
Pamietajcie przyszłe mamusie, że KP jest bardzo ważne i trzeba sie do tego dobrze przygotiwac metytorycznie, dlatego polecam stonę hafija.pl gdzie zawarte są najrzetelniejsze informacje o Karmieniu Piersią.

Gość gość
09:19 o kurde, nie stresujesz sie?

Gość gość
a dlaczego mam się stresować, wszystkie wyniki mam dobre, wywiad rodzinny również nie obarczony, jestem pozytywnie nastawiona :)