Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka ma problem ze spaniem

Polecane posty

Gość gość

Ma 2 lata. Wstaje między 6:20 a 7:15 rano i nie ma drzemki w ciągu dnia. Po prostu próbowałam wozić wózkiem, huśtać na huśtawce, usypiać na rękach. Nic to nie daje . Około godziny 15 jest już zmierzła a o 18 jest już armagedon. Dotrzymuje ją do godziny 20 i kładę ją spać a ta dostaje nowych sił witalnych i usypia o 21 z wielkim płaczem bo mówi nie chce spać. Tak generalnie to pada o 22 a jej rekord to godzina 23. Nie normalnie nie mam już sił. Od roku przesypia mi noce. Gdy była mniejsza to też często były z tym spaniem jej w ciągu dnia cuda na kiju. Dziecko jak tylko wstanie to wali w drzwi że chce na pole i bawi się przed domem z przerwami na jedzenie. Chodzę z nią na plac zabaw żeby ją dodatkowo zmęczyć. Moja mama jak z nią zostaje to mówi że się tak za nią ulata że się jej po rowie leje. Mojej sąsiadki syn i córka mojej bratowej są w tym samym wieku i potrafią spać w ciągu dnia od 2,5 do 3 godzin i im dzieci o 20 już śpią bo padają? Czy któraś mama też ma taki problem?

Gość gość
Ale gdzie tu jest problem ze spaniem? Że dziecko Ci noce przesypia? Moja ma 15 miesięcy, w dzień śpi 1-1,5godz na spacerze, więc sobie wtedy nie odpocznę, no chyba że na ławce w parku. Idzie spać 21-22 i w nocy budzi się 2-3 razy. W najlepszym wypadku, bo bywają noce kiedy budzi się częściej. Nie porównuj swojego dziecka do dzieci bratowej czy kogostam, bo każde jest inne.

Gość gość
Kazde dziecko jest inne, to ze jedno spi w ciagu dnia nie znaczy ze drugie bedzie spalo. Widocznie ma taka nature, bardzo zywa. Warto tez sprawdzic czy to nie adhd, rzadkie u dziewczynek ale moze byc.