Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opaska, którą noworodek ma na rączce po porodzie w szpitalu......

Polecane posty

Gość gość

TRZY pytania...... 1. Można ją zabrać do domu na pamiątkę? 2. Widzę czasem na zdjęciach, że dzieci mają po dwie. Po co? 3. Chłopcy dostają niebieskie? Dziewczynki różowe?

Gość gość
1. Tak. Moja mama ma taką (27 lat wytrzymała). 2. Jakby jedna zgubiła się zawsze jest druga. 3.Nie wiem

Gość gość
1 tak 2 jedna na rączkę, druga na nóżkę myślę, że po to, by nie trzeba było rozbierać dziecka całego do np. szczepienia-wystarczy zerknąć na opaskę łatwiej dostępną 3 Nie zawsze, moja córka miała niebieską

Gość gość
1. tak 2. nie wiem 3. moje ( chlopiec i dziewczynka)mialy przezroczyste bez koloru

Gość gość
Zawsze bezpieczniej jak są dwie. Moja miała czarno- białą. Zabrałam do domu.

Gość gość
1.Tak 2.Nie wiem,moze ze wzgledow bezpieczenstwa.Moje dzieciaki mialy jedna na raczce druga na nozce. 3.Zalezy od szpitala,my mielismy biale.

Gość gość
U nas też były dwie, mówili że jedną można zostawić na pamiatkę, jak któraś się zapodziała to spisywali coś z tej która została i oddawali chętnej mamie przy wypisie. Były białe- transparentne.

Gość gość
Balabym że dziecko podmienia.

Gość gość
Fakt, dali tylko jedną do domu.

Gość gość
1.tak 2.dla bezpieczeństwa, zarówno syn i córka lubili w szpitalu jedną tzn spadała. 3. To zależy od szpitala

Gość gość
Nie dają tego do domu. To tylko na potrzeby szpitala.

Gość gość
1. Nie dostałam do domu 2. Mój syn miał 1 3. U mnie w szpitalu tak było- chłopcy niebieskie, dziewczynki różowe.

Gość gość
Ja się wypowiem tylko w kwestii że jedna opaskę ściągają w szpitalu a z drugą dziecko "wychodzi" do domu. To jest taki jego dowód tożsamości, że to wasze dziecko a nie np porwane.

Gość gość
Syn dostał do domu, miał błękitną. Ja będąc ostatnio w szpitalu też miałam :-D i też dostałam do domu bo stwierdzono że są moje dane na opasce- raptem nazwisko i nr pacjenta.

Gość gość
Ja urodziłam 6 tygodni temu. Mój synek miał dwie opaski, na każdej rączce po jednej. Jak wychodziliśmy do domu to położna zabrała jedną a drugą zostawiła i ja sobie ją wzięłam na pamiątkę, tak samo jak metryczkę z tego łóżeczka szpitalnego :) mieliśmy niebieskie obie.

Gość gość
Jedna dostałam do domu,i jeden syn miał niebieskie a drugi różowe ale tylko dlatego,ze niebieskie się skończyły ;-)