Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja90

Szukam okulisty, który nie robi problemów z wypisaniem zaświadczenia do cc. WAWA

Polecane posty

Gość Anastazja90

Czesc forumowicze, Szukam na terenie Warszawy okulisty, ktory nie robi problemow z wypisaniem zaswiadczenia kwalifikujacego mnie do cesarskiego ciecia. Nie myslcie, ze to moje "widzi misie". Niedawno bylam na laseroterapi z powodu duzych zwyrodnien siatkowki. To juz byl moj drugi zabieg (poprzedni w 2017 roku) czyli mam tendencje do tworzenia sie nowych zwyrodnien. W zwiazku z tym bardzo boje sie naturalnego porodu a moj okulista nie chce mi wystawic takiego zaswiadczenia... dla mnie oczy sa najwazniejsze i nawet jesli jest mininalne ryzyko to ja nie chce go podejmowac. Konsultowalam sie z dwoma ginekologami i sa tegi samego zdania! Mowia ze musze poszukac innego okulisty... no to szukam... pomozcie!

Gość gość
To nie jest wskazanie. Nawet jak okulista wy pisze to gin podwazy.

Gość gość
W szpitalu i tak mogą cię dodatkowo przebadać okulistyczne i podważyć skierowanie do CC, więc nawet jeśli będziesz mieć takie to każą ci rodzić SN

Gość gość
Najlepiej do psychiatry, wariatki nie muszą rodzić, robi to za nie mąż.

Gość gość
Ja mialam 3 wylewy do prawego oka. Mam zgrubienie na cialku szklistym ktore pociagnelo naczynia krwionosne i wskutek tego calkowicie cialko oddzielilo sie od siatkowki. W drugim oku mam cechy odklejania siatkowki. Ogolnie bylam badana i zagranica i w Polsce i jedyna diagnoza, ktora pistawili to retinopatia wczesniacza, ktora dala znac grubo po 20rz dopiero ( bylam wczesniakiem z waga 980g, moj stan byl ciezki, mialam kilka razy przetaczana krew). Dodatkowo moja siatkowka jest w stanie jak u osob po 60tce ( ja mam 34 lata). Zaczelo sie psuc 3 lata po pierwszym porodzie zakonczonym po 12 godzinach cesarka. I do sedna- moja okulistka nie czula sie kompetentna w kwestii skierowania na cc ( rodzilam drugie dziecko w marcu 2017). Chciala mnie kierowac do chirurga, na co juz nie bylo czasu biorac pod uwage czas oczekiwania na taka wizyte. No moglam isc prywatnie, ale babka bardzo droga i odpuscilam. Mnie ratowal stan po pierwszej cc plus za waska miednica. Mialam po prostu wybor. I tak czekali az akcja sie zacznie i po 6 godz spytali w szpitalu, czy chce probowac sn- nie wyrazilam zgody.