Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama gosc

9 latek z wysypka

Polecane posty

Gość Mama gosc

Mój 9 latek w czwartek ze szkoły wrócił z plamami na policzkach (delikatnymi) , w piątek puscilam go do szkoły myślac ze to alergia na coś , po powrocie policzki były jeszcze bardziej rumiane. Chciałam go zapisać do lekarza, ale nie było już wolnych miejsc. Dziś sobota także wiadomo ze o lekarza ciężej , musiałabym jechać do szpitala na dyżur lub prywatna wizyta domowa. Wysypka schodzi w dol na brzuch, plecy i nogi ale nie jakoś bardzo , tzn nie są to duże plany , policzki nadal czerwone jakby dostał w twarz od kogoś ( wnioskuje ze mógłby to być rumień zakaźny) oprócz tego nie ma żadnych objawów nic kompletnie , w jamie ustnej nie ma krostek ani plamek gardło czyste nie ma nawet stanu podgoraczkowego . Czy ktoras z mam spotkała się z takim przypadkiem ? Zastanawiam się czy wizyta u lekarza jest konieczna dziś czy jednak poczekać do poniedziałku. Podaje calcium, lek przeciwhistaminowy i smaruje fenistilem ze względu na delikatny świąd

Gość gość
Up

Gość gość
wrzuć fotkę A te zmiany na ciele może pojawiają się i znikają ? Może to pokrzywka ?

Gość gość
Non stop je ma, policzki są wręcz poprostu czerwone i powoli schodzi na resztę ciała ale są to pojedyncze plamki , właśnie bardziej można to nazwać plamkami niż krostami

Gość gość
Wg mnie to rumień. Pracuję w szkole i ostatnio dużo dzieci miało rumień zakazny. Zatrzymaj syna w domu, jeśli nie goraczkuje to nic nie podawaj, jeżeli jest goraczka to zbijaj. Oczywiście do lekarza się wybierz jeżeli coś Cie niepokoi albo syn źle się czuje, ale obstawiam rumień.