Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kłamie się, że karmienie piersią to kwestia chęci? Ja chciałam, i nic.

Polecane posty

Gość gość
Chciałam karmić ale dziecko było małe i nawet nie miało jak chwycić nakładki mam wklęsłe brodawki nic ich nie dało rady wyciągnąć , później jak miała z 2 miesiące już mogła chwycić nakładkę ale co z tego jak nic prawie nie leciało , cały czas próbowałam ściągać laktatorem ,przez 3 miesiące dałam radę , pod koniec nic już nie leciało i całe piersi mnie bolały później wyszło że byłam wtedy już w następnej ciąży i to pewnie dlatego nic nie udało się ściągnąć , niestety następna ciążę straciłam , mój organizm tak był osłabiony tym ściągnąłem laktatorem że cały czas chorowałam i ci tydzień wychodziła opryszczka , chciałam karmić ale niestety organizm nie dał rady

Gość gość
Ja też miałam wklęsłe brodawki, jeszcze przed porodem starałam się je wyciągnąć i nic z tego. Wszyscy nie wiedzieli jak pomóc nawet cdl. A i tak tylko słyszę że dziecko wyciągnie brodawki. Mój synek robił się aż siny z płaczu bo nie mógł chwycić bo nie było co, nakładki też go denerwowały... Próbowałam ściągać laktatorem ale za każdym razem sciagalam inna ilość mleka a czasem wcale. Piłam dziadostwa, zioła i noc... Musiałabym karmić mieszanie więc przeszłam na mm z wygody i nie żałuję.

Gość gość
Dziecko nie wyciągnie chyba wklęsłych brodawek u mnie może 2 minuty po karmieniu dziecka albo laktatorem były wypukłe a później i tak się chowały , pewnie płaskie da się wyciągnąć a z wklęsłymi nie da rady , kapturki tylko pomagają ale i tak trzeba przed zalozeniem nakładki trzeba laktatorem wyciągnąć albo strzykawka

Gość gość
Właśnie trzeba rozgraniczyć płaskie a wklęsłe. U mnie właśnie tak było. Po minucie chowały się do środka. Taka uroda i właśnie cdl doradziła ściąganie laktatorem ale to była męka dla mnie tym bardziej że czasem nie było nic mimo regularnego ściągania więc daje tylko mm.

Gość gość
Ja chciałam karmić i karmiłam córkę 3 lata a syna 5. Może tak naprawdę szukasz wymówek??

Gość gość
Ja karmiłam synka do 6 lat a teraz męża :D polecam!

Gość gość
Syty glodnego nie zrozumie, wiec te co karmily nie zrozumia tych, co nie daly rady. 5 miesiecy karmilam, dziecko ssac nie potrafilo, pokarm dostalam w 4 dobie i to od razu z zapaleniem choc nawalu nigdy nie bylo, po 2 tyg od wyjscia ze szpitala mala ani nie chwycila wkleslej brodawki a co chwila przystawialam i do dzis ZALUJE, bo corcia az sie zanosila od placzu, ale madre CDL mi gadaly ze jakos to bedzie i mam sie dobrze nastawic, daqav piers i nakladki, dzis sadze, ze to nawiedzone kretynki a nie doradczynie, polozna i pediatra jak zobaczyly core w akcji to mi kazaly sie uspoloic i dawac butle. To odciagalam laktatorem i z butli dawalam. A ze pokarmu malo mialam to dokarmialam mm. Przez te kretynki cdl o malo w depresje nie wpadlam. Moj gin mi powiedzial po szostym zapaleniu, ze nie kazdy moze karmic, taka natura. Ale madre laski na kafe sadza, ze to moja wina ze nie karmilam 3 lata...

Gość gość
Bo to jest kwestia checi. Tez przerabialam wklesłe brodawki, tez nie mialam pokarmu do 4 dni po porodzie, dziecko sie dławiło zle jadło cos z przegroda nosowa a mimo wszystko dwojke dzieci wykarmilam po 18miesiecy. Przy pierwszym dziecku mleka pełno ale problem z brodawkami i przez 2 miesiace raz piers raz laktator i w koncu zostałam przy latatorze bo synek z cofnieta zuchwa nie dał rady mocno ssac za to corka poradzila sobie z moimi brodawkami bez problemu ale przez 4 dni od porodu nie mialam pokarmu. Nie przejmowałam sie tym, raz na dzienw szpitalu ja dokarmili mm zeby bardzo nie spadła z wagi a urodzila sie 2,5kg wiec kazda inna matka pewnie by panikowala a ja byłam spokojna. Wykarmiłam dzieci bo chciałam taka prawda. Moglam przy synku odpuscic ten laktator a przy corce odpuscic bo po porodzie dlugo nie mialam pokarmu a jak poczułam ze jest to bardzo malo zupelnie inaczej niz przy pierwszym dziecku. Jednak dzieci zdrowe i wykarmione.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Nie wiem czemu tyle osób nie rozumie że część kobiet nie może wykarmić swoich dzieci chociaż próbuje na to wszystkich możliwych sposobów a ponad połowa porodów to cesarskie cięcie , każda kobieta ma kanał rodny a ponad połowie dziecko wyciągają przez brzuch i nikt nie ma pretensji że nie dała rady urodzić siłami natury a do te co nie miały możliwości karmić są zle bo każdy może wykarmić swoje dziecko . To czemu nie każdy może urodzić jego siłami natury chociaż to jest dla niego najlepszy sposób na przyjście na świat i każda kobieta jest wyposażona żeby w ten sposób urodzić dziecko.

Gość Mamikoemiko
I czasami dobre chęci zawodzą... dlatego jak ja miałam problemy z laktacją, to musiałam całkowicie zmienić swoją dietę, włączyć suplementy na laktację (lekarz mi je polecił) i mniej stresu. A próbowałaś przyjmować preparaty na laktacje?

Gość gość
Ale matki które mają WYDOBYTE dziecko czyli miały tzw CC nie rodzą dzieci i nie są 100% matkami. Tak samo te które nie kp nie mają więzi ze swoimi dziećmi. Macierzyństwo to trud i poświęcenie, większość kobiet nie powinna się rozmnażać bo nie jest zdolna do poświęceń, do tego by dać 100% siebie. Jeśli nie były w stanie dać mleka z piersi z wygodnictwa to co będzie potem.

Gość gość
16'31. Dodaj jeszcze, do tej grupy beznadziejnych mateka raczej pseudo matek nie tylko te co karmia mm a nie kp, nie tylko te co rodzily cc zamiast sn, ale tez te ktore zrobily in vitro zamiast naturalnie ;). Wiec skoro natura wam nie dala zrobic czegos naturalnie to znaczy, ze nie powinniscie nazywac sie matkami bo to obraza dla prawdziwych matek, zgodnie z maksyma tu wypisujacych.... Ups, zaraz sie okaze,ze te szczekaczki nie powinny sie urodzic, bo byly z in vitro, albo przez cc, i karmione mm, wasze matki to podroby prawdziwych kobiet a wy nie powinnyscie sie urodzic zgodnie z waszym ujadaniem w tym temacie!!!

Gość gość
dziś Tak tak. Już wiadomo kto się pojawił. Jak dadzą 100% siebie, to mleka z piersi nie będzie, bo matki nie będzie. Prosta matematyka na poziomie 5 klasy.

Gość Kamilax
Ja karmiłam do 7 miesiąca ale początki miałam bardzo ciężkie. Strasznie bolały mnie brodawki, były wręcz popękane ze strupkami, nie byłam w stanie wytrzymać gdy mała ciągnęłam mleko. Dopiero pomógł mi krem z motherlove. Bardzo szybko ukoił ból i zaleczył brodawki dzięki czemu mogłam dalej karmić i w końcu cieszyć się tym doświadczeniem.

Gość gość
Kp to doświadczenie wręcz orgazmiczne. Dziwię się że kobiety same pozbawiają się tego doznania, tych wpatrzonych oczu, więzi z dzieckiem. Tylko kilka procent nie może karmić, mleko JEST w głowie. Chcesz karmić a kupujesz butelki? To można powiedzieć że masz już tylko 10% szans na kp bo pewnie tylko czekasz żeby zapchać dziecku brzuch proszkiem. Ja chciałam karmić i karmiłam, nawet problemów nie miałam z zapaleniami, poranionymi sutkami. Wystarczy technika przy karmieniu, trzeba znać swoje ciało i piersi, wiedzieć jak trzymać dziecko. Jeśli już nie potraficie to są od tego CDL, blog Hafija.pl gdzie nawet można się radzić samej autorki. W szpitalu też pomogą. Nawet bardzo wiele ciężkich chorób nie oznacza rezygnacji z kp, wystarczy się dowiedzieć o zamiennikach a czasem można wstrzymać leczenie np na 6 miesięcy. Lepsze już takie krótkie kp niż te faszerowanie dzieciątek paszą z puszki od urodzenia.

Gość gość
12:35 a wizyta CDL to niby darmoszka?? Ja miałam 3 wizyty, pierwsza 200 zl, kolejne po 150zl a efektów zero.

Gość gość
Tępe dzidy jak nie umiecie karmić to wykupciw sobie jakieś warsztaty a nie śmiejecie propagandę o braku mleka

Gość gość
Jak mleko mialas to sie ciesz, nie wszyscy maja tak super. Ale takie wlasnie co bez problemow karmily nie rozumieja nic.