Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pielęgnować skórę?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Od jakiegoś czasu zaczęłam martwić się tym, jak wygląda moja skóra. Nie jest już tak delikatna jak kiedyś. Nie stać mnie na jakieś drogie zabiegi spa, więc pozostaje domowa pielęgnacja. Myślę nad zmianą kosmetyków - co sądzicie o Le Petite Marseillais? Na ich stronie jest dosyć szeroka gama mydełek: http://www.le-petit-marseillais.pl/mydla - wydaje mi się, że są one dosyć solidne, a podobno powinno się myć głównie mydełkami, a nie żelami, które zawierają sporo chemii. Co o tym myślicie?

Gość gość
Myślimy, że teraz zaczniesz sobie sama odpowiadać spamujac kolejnymi linkami.

Gość gość
Myślę ze to bez sensu :) tak dla informacji dla osób które tutaj zajrzał.. szkoda kasy. Polecam suche masaże. Zwykle rękawiczki po 4.50 w rossku. Może Cię pooglądać filmiki na yt. Ja dopiero stosuje 1.5 tygodnia ale skóra jest w o wiele lepszym stanie a przedtem nogi miałam suche ze się łuszczyłý ;)

Gość gość
Ja używam zwykłego szarego mydła, jest najzdrowsze. Co prawda zapach ma okropny, ale po nim nakładam zawsze jakiś balsam, który neutralizuje zapach mydła na skórze

Gość oranżadka676
Tak jak pisał ktoś wyżej, masaż bardzo dobrze wpływa na stan skóry. Można używać specjalnej rękawicy albo szczotki. Jeśli chodzi o pielęgnację z wykorzystaniem kosmetyków, tutaj taki skrócony instruktaż: http://www.neutrogena.com.pl/bad-piekna/pielegnacja-ciala/ . To podstawy, które możesz dopasować do potrzeb swojej skóry. Najlepiej testować i sprawdzć, co nam służy, a z czego lepiej zrezygnować.