Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do Urządników Państwowych.

Polecane posty

Gość gość

Jesteście po egzaminach na urzędnika państwowego? Rzeczywiście są takie trudne? Jakie są wymagania oprócz znajomości języka? Napiszcie coś :) Z tego co słyszę, strasznie trudno je zdać.

Gość gość
* urzędników oczywiście.

Gość gość
Pierwsze słyszę A pracowałam w MI 3 lata.

Gość anika987
Chodzi Ci o tzw. służbę przygotowawczą? jeżeli tak to pytania dotyczą głównie twojego zakresu pracy i aktów prawnych także nie jest to trudne :)

Gość gość
obecnie urzędnicy państwowi to są najgorzej wynagradzani pracownicy chyba, że zostaniesz przyjęta po znajomości, bo w tych instytucjach to są ludzie do czarnej roboty i ich wynagrodzenia to jałmużna oraz druga grupa po znajomości z dużo większymi wynagrodzeniami, obecnie u mnie w pracy "spadła nam z sufitu" koleżanka dostając większe od nas wynagrodzenie.

Gość gość
serio oni przechodza tam jakies szkolenia ? Zawsze jak o cos pytasz to nikt nic nie wie .

Gość gość
Autorce chodziło chyba, o egzamin na urzędnika mianowanego w korpusie SC, który zdawany jest w KSAP. Faktycznie jest to dosyć trudny egzamin i często ciężko zdać go za pierwszym razem, jednak jest to wykonalne. Warunkiem jest posiadanie wyższego wykształcenia min.tytuł magistra.

Gość gość
gość dziś Właśnie o to mi chodziło. A z czego należy się przygotowywać, można gdzieś przeczytać o wymaganiach? Dziękuję.

Gość gość
gość dziś Pracowałaś w urzędzie, tak jak ja, ale nie byłaś urzędnikiem państwowym, tak jak i ja nie jestem :)

Gość gość
Autorko, Wszelkie informacje o egzaminach na urzędnika mianowanego sa na stronie KSAP( krajowa szkoła administracji publicznej). Zresztą Urząd w którym jesteś aktualnie zatrudniona powinien przekazywać takie informacje również swoim pracownikom w ramach szkolenia i podnoszenia kwalifikacji zawodowych kadr. Życzę powodzenia!

Gość gość
gość dziś Dziękluję, pozdrawiam!

Gość gość
Czemu urzednik je zgnile jablko? Bo jak zaczal je jesc to bylo jeszcze dobre.