Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienie w ciąży a krwiak

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem obecnie w 8tyg ciąży. W 7 tyg wylądowała w szpitalu z powodu krwotoku okazało się że to krwiak 16×0,8mm krwawienie trwało tydzień z dużą ilością wielkich skrzepow krew była ciemnego czerwonego koloru. Nie zostawili mnie w szpitalu przez trzy dni tak chodziłam i mówili mi że wszystko ok z dzidzia ale krwiak się powiększal ostatnim razem miał 24×30mm. Tydzień później dostałam silnych boli podbrzusza krzyża wymioty zawroty głowy i biegunkę zostawili mnie w szpitalu na obserwacji przez jeden dzień leciała mi jasno czerwona krew na drugi dzień dostałam tylko jasno brązowe plamienie bez żadnych boli i wypis że szpitala usg powiedzieli ze dopiero za tydzień u lekarza prowadzącego. Czy może mi ktoś powiedzieć czy brązowe plamienia świadczą o tym że krwiak się wchłania albo już wchłonal to moja pierwsza ciąża i bardzo się boję. Czy mając plamienie mogę brać luteine dopochwowa? Dziękuję szyszki za jakieś informacje.

Gość gość
Dodam jeszcze że krwiak jest umieszczony nad dzidziusiem

Gość gość
nie martw się na zapas choć wiem że to trudne jakbyś widziała mój krwotok to byś się przeraziła ilością krwi moje plamienia trwaly od 6 do 13 tygodnia teraz jestem w 26 krwiak się wchłonął nie brałam luteiny tylko duphaston trzeba się oszczędzać jak najwiecej lezec bedzie dobrze pozdrawiam :)

Gość gość
każde plamienie jest groźne ale zywa czerwona krew jest dużo gorsza niz te brazowe skrzepy ktore w wiekszosci oznaczaja ze to stara krew i krwiak sie oczyszcza

Gość gość
Biorę duphaston ale chciał brać teraz tabletki dopochwowe i powiedzieli że tylko luteine jest dopochwowe czy wie ktoś który lek jest lepszy i czy można brać go podczas brązowych plamien