Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy u was na osiedlach też pełno jest wrzeszczących wron

Polecane posty

Gość gość

u mnie masakra, doszło do tego że nad ranem nie słychać śpiewu ptaków tylko wrzaski wron-czasami jak nie wrzeszczą to fajnie jest gdy inne śpiewają ale gdy te zaczynają krakać inne ptaki uciekają lub są cicho chyba strasznie się namnożyły ostatnio coraz mniej wróbli i o dziwo gołębi ostatnio czytałam że zaczynają atakować ludzi

Gość gość
u mnie tak samo, jest kilka duzych drzew i te k***y tam siedza... na pocieszenie mam w okolicy sowe, albo i dwie bo czesto slysze wieczorem lub nad ranem huuhuuu huuuhuuu huuuuhuu

Gość gość
Ja zawsze w nocy słyszę w parku jakieś dziwne ptaki. Cała noc tak wyja.

Gość gość
dziś sowe, albo i dwie bo czesto slysze wieczorem lub nad ranem huuhuuu huuuhuuu huuuuhuu x Gołębie w okresie godowym też tak pohukują :)

Gość gość
Wron nie, za to gawronów sporo. Ale nie są jakoś specjalnie "inwazyjne".

Gość gość
Wrony są super. Są potwornie inteligentne i łatwo się oswajają. Żyją kilkadziesiąt lat i nie mają problemu z rozpoznawaniem twarzy. Do tego są bardzo terytorialne, więc jak masz jakieś pod domem, to pewnie te same dwie (lub z potomstwem) od dawien dawna. Jak się je oswoi to zaczynają przynosić fanty (jak koty). "Moje" towarzyszą nam zawsze na spacerach z psami (psy już się przyzwyczaiły do nich, choć ptaszyska potrafią pociągnąć za ogon psinę). Moi synowie je uwielbiają. Miałam oswojone wrony w rodzinnym domu i po przeprowadzce "zakumplowałam się" również z tymi w nowej okolicy. Na szczęście te moje chyba kulturalniejsze bo nie wrzeszczą tak strasznie jak to autorka opisała.