Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj miałam bardzo nieprzyjemną rozmowę z jedną z matek ze szkoły syna

Polecane posty

Gość gość
Jej synek nie raz w ryj dostanie

Gość gość
Jestem nauczycielem, mam syna w czwartej klasie, ale jak by moj syn tak powiedzial i taka sytuacja by miala miejsce to przez tydzien by na d...e nie mogl siedziec. Za duzo sie w szkole napatrzylam na rozmemlane dzieci.

Gość gość
cołko prowda dziś Jeśli myślisz, że kulturowy wytwór cywilizacyjny eliminuje pierwotny program biologicznym, to się mylisz.

Gość gość
Na miejscu autorki byłabym wdzięczna że ktosowi mi o zachowaniu syna i byłoby mi wstyd za dziecko bo to niestety świadczy o niej jak syna wychowała. Na twoim miejscu zabrałabym się za wychowanie dzieciaka. Jeśli ta matka opowiedziala o tym innym matkom to jesteś teraz postrzegana jako patologia. Natomiast gdybym ja była tą drugą matka to porozmawiałbym ze swoim dzieckiem i innymi mamami a do ciebie słowa bym nie powiedział wiedząc że jesteś taką patuską. Pilnowała bym tylko syna żeby się z taką patologia nie zadawal.

Gość gość
15:08 Jestem nauczycielem, mam syna w czwartej klasie, ale jak by moj syn tak powiedzial i taka sytuacja by miala miejsce to przez tydzien by na d...e nie mogl siedziec. Za duzo sie w szkole napatrzylam na rozmemlane dzieci. x Super, że wyżywasz się na swoim synu za własne stresy w pracy, świetna matka z ciebie, naprawdę :)

Gość gość
Dokładnie niech dzieci załatwiają wszystko same i tego je uczcie a potem się okaże że jakiś starszy kolega molestował wasze dziecko, a ono było nauczone tego że macie je w du/pie, że nawet w potrzebie nie może do was przyjść, bo je wyśmienicie i zlekceważycie. Skąd potem takie dziecko ma wiedzieć kiedy może wam się poskarżyć a kiedy nie? czasem to jest taki wiek ze ono nie wie co to molestowanie i przemoc seksualna i uznaje to właśnie za coś co dziać się musi, bo jest słabsze, bo tak mu mówicie że się z podwórkowymi sprawami nie lata do rodziców, bo to obciach. Tak zostawiajcie dzieci same sobie, niech się dzieje co chce, a potem wymagajcie żeby w dorosłym życiu postępowały jak cywilizowani ludzie. Powodzenia.

Gość gość
Dokładnie niech dzieci załatwiają wszystko same i tego je uczcie a potem się okaże... x Bo oczywiście nie widzisz różnicy pomiędzy normalnymi dziecięcymi porachunkami, a molestowaniem i przemocą seksualną? No cóż, zapewniam Cię, że dzieciaki wiedzą, pod warunkiem, że się je odpowiednio wychowuje. Poza tym, dziecko trzeba nauczyć radzić sobie samodzielnie, a nie rozwiązywać spraw za nie. Także nie było nigdzie mowy o ''lekceważeniu i wyśmiewaniu'', kiedy przychodzi po poradę.

Gość gość
15:23 Sęk w tym ze ja wiem i widze roznice ale kiedy dziecko jest małe to właśnie nie widzi różnicy między zwykła przemocą a przemocą seksualną. Wie tylko ze dzieje mu się krzywda i co ty myślisz, że nagle dzieciak to rozrozni? Nie i nie przyjdzie z tym bo z innymi rzeczami też go olewasz. A teraz spójrzmy prawdzie w oczy kto z was rozmawia z 5-6 letnimi dziećmi o seksie, o pedofilii? Tak wiem ty oczywiście, a prawda jest przerażająca wystarczy popatrzeć na różne eksperymenty społeczne, co jakiś czas pojawiają się programy na ten temat w tv i można się za głowę złapać jak tak naprawdę nasze dzieci są bezbronne.

Gość gość
gość dziś ''Sęk w tym ze ja wiem i widze roznice'' x Najwyraźniej jednak nie, skoro zestawiłaś dwie różne kwestie na jednej płaszczyźnie xx ''Nie i nie przyjdzie z tym bo z innymi rzeczami też go olewasz. '' x Jeszcze raz spytam, skąd się Tobie wzięło to ''olewanie''? Jakkolwiek, w poprzedniej mojej wypowiedzi z 15:23 już się do tego odniosłam.

Gość gość
15:55 Zestawiam te dwie kwestie, bo dla małego dziecka przemoc to przemoc nie ważne jaka, wazne ze moze sie zdarzyć ale kończę z tobą gadać bo jesteś głupia jak but. Polecam obejrzeć prowokację kossakowskiego o zakładaniu prezerwatyw. Tam jest wywiad z dorosłą juz kobietą która jako dziecko była molestowana ona nawet nie umiała tego nazwać wtedy i opowiadała o tym ludziom na swój sposób lecz była lekcewazona lub nierozumiana. Zawiodła komunikacja i podejście do tematu seksualności. Nikomu nie przyszło do głowy że osmiolatka uprawia seks. W końcu przestała o tym mówić i milczał latami, bo potem doszedł wstyd i obwinianie siebie. Bez odbioru półgłówku.

Gość gość
gość dziś O widzę,że osoba od manipulacji pisze w kolejnym temacie.

Gość gość
Owszem dla dziecka przemoc to przemoc i skoro ktoś go tłucze i dorośli nie reagują to po co ma iść tym do nich kiedy koledzy mu wsadzą kredki w tyłek? U mnie w mieście był dokładnie taki przypadek. Dorośli olali sprawę bo to są dziedziece przepychanki, a bachory potrafią być okrutne i serio ich ofiary są w tragicznej sytuacji. Juz wcześniej mu dokuczali no ale wiadomo "to tylko dzieci" aż doszlo właściwie do gwałtu. Dzieciak do końca nic nie powiedział i dopiero jak padł w domu i zbadano go w szpitalu to okazało się ze ma właśnie te kredki, w ostatniej chwili uratowano mu życie. Możecie o tym poczytać na necie. Chłopca operowal dr Samuel Ojo z Leszna i uratował mu życie. Wiec się zastanówcie czy aby na pewno chcecie olewac dziecięce utarczki. Tam zaczęło się niewinnie.

Gość gość
Z autorki to niezła patola hahaha a gówniaka wychowała na chama

Gość gość
do 16:51 Podaj link.