Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Ostatnio byłam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Zostały przepisane mi yasminelle. Wzięłam tabletkę pierwszego dnia okresu jak pisze w ulotce. I od 12 dni regularnie biorę, i mam cały czas okres (12dni). Mój normalny okres trwał 5-6 dni. Jedni mówią ze im się wręcz okres skracał i powinnam się martwić. A drudzy ze to normalne i może tak występować do 3 miesięcy. Lekarz nic nie mówił o dłuższym krwawienie jedynie o wzmożonym apetycie, wymiotach itp. Wiec mam do was pytanie. Powinnam się martwić i iść teraz znów do lekarza czy spokojnie poczekać do kolejnej wizyty gdy wybiorę oba blistry. Dodam że mam 18 lat, a tabletki zostały mi przepisane z powodu mocnego bólu pod czas okresu oraz na trądzik.

Gość hanka_1
Na pewno musisz dać czas organizmowi na przystosowanie się do tabletek, ja biorę belarę akurat i nie miałam nigdy takiej sytuacji, krwawienia trwają 4-5 dni jak i wcześniej. Najlepiej jakbyś się skonsultowała ze swoim lekarzem, wczytaj się też w ulotkę swoich tabletek czy jest coś napisane o takiej sytuacji. Rzeczywiście pierwsze trzy miesiące brania tabletek to taki czas, że mogą występować krwawienia śródcykliczne czy nie występować w ogóle krwawienie z odstawienia, ale u Ciebie to chyba troszkę inny przypadek. Na pewno się nie denerwuj ale moim zdaniem kontakt z lekarzem jest jak najbardziej wskazany.

Gość Lusynka
Pigułki mogą dawać różne efekty uboczne na początku, kiedy organizm się przyzwyczaja. Na początku miałam niewielkie przy vixpo, ale szybko minęły. Jeżeli budzą Twój niepokój, koniecznie skontaktuj się ze swoim lekarzem.

Gość valerianka90
A jak u Ciebie z pms-em po vixpo? Słyszałam, ze bardzo pomaga, bo ma mniejsze wahania hormonów w cyklu.

Gość KajkaMrągowo
No bo masz system 24+4 placebo i to stąd. :) Bardzo pozytywnie oceniam i biorę je już pół roku. Po pms nie ma śladu praktycznie.

Gość gość
Skoro coś się złego dzieje to nie ma co czekać i trzeba się jak najszybciej udać do ginekologa. Samo nic się nie naprawi i nie polepszy, a zwlekanie tylko może pogorszyć sprawę. Kiedyś pamiętam jak ja chciałam zacząć przygode z antykoncepcją to nie wiedziałam którą metodę wybrać. Kilka razy podchodziłam i zmieniałam metody aż w końcu tabletki vines zaakceptował mój organizm najlepiej i po nich wszelkie te problemy nastąpiły co miałam. Mój mąż niedługo wraca z delegacji i już nie mogę się doczekać :)

To normalne, że krwawisz na początku. U mnie to trwało prawie miesiąc - też panikowałam, ale wszystko było okej. Tabletki to ingerencja w hormony - zawsze trzeba czasu, żeby organizm to ogarnął. :) bez obaw!

Gość Jultika
Ja dopiero zaczęłam brać hormony, ale lekarz przepisał mi Vibin mini i czuję się po nich świetnie. Któraś z Was je brała? Jak się czujecie?

Gość gość
brałam wiele rodzajów tabletek i po wszystkich koszmar. dopiero naturalna antykoncepcja mi pomogła. stosuję tester Afrodyta.

Gość valerianka90
Dzięki za odpowiedzi, pogadałam z lekarzem i też mi dał vixpo, na 3 miesiące na razie, mam zobaczyć czy będzie ok. Biorę je póki co niecały miesiąc, więc niewiele mogę powiedzieć, ale jestem pełna optymizmu ;) Pms-y miałam takie, że bez noża lepiej nie podchodź ;)

Gość rysicca
Ja jestem zadowolona z vibin mini, bo nie tyję, cera mi się poprawila i czuję komfort.