Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Co mam dalej robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam, chodzę do trzeciej klasy gimnazjum i po wakacjach zaczynam szkołę w liceum. Problem w tym, że kompletnie nie wiem co chcę robić w życiu. Większość kolegów/ koleżanek wie, kim chcą być i gdzie pójdą do szkoły. Nie mam pomysłu na swoje życie. Nie, ze jestem jakoś ‚leniwie nastawiona’ ale do żadnego zawodu mnie nie ciągnie. Lubię biologię, ale nie chciałabym być pielęgniarka (a na lekarza się nie pcham, bo wiem, ze nie dam rady;) zbyt odpowiedzialne. Nie interesują mnie przedmioty typu; matematyka, fizyka, informatyka itp. Moją pasją są języki. Można powiedzieć, ze całkiem dobrze mówię po angielsku, szybko uczę się nowych języków (w 1 tyd. Nauczyłam się dużo jeśli chodzi o j. Szwedzki). Moim marzeniem jest, aby wyprowadzić się z polski (nie lubię tu ludzi, kultury, a nawet jedzenia, nie jestem typową patriotką) Mam plany, ze będę studiować za granica, ale podobno ludzie zajmujący się językami, filolodzy, tłumacze (nawet nauczyciele, ale nauczyciel odpada) mało zarabiają. Proszę o radę, kim mogłabym być, ile średnio zarabia się itp. (Myślałam tez nad biologią sądową, ale nie wiem czy to jest to.) szczerze, to nawet nie wiem do końca ile jest zawodów, wydaje się, ze nie ma z czego wybierać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować