Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenayt

PCOS a ciąża?

Polecane posty

Gość Marzenayt

witam, Mam nieregularne miesiączki.. zespół PCOS z partnerem zaczęliśmy starać się o dziecko i czy może mi się udać? Przy takiej sytuacji jakaś Pani miała to? Nie wiem co mam myśleć, chcemy oboje mieć dziecko. Dopiero co zaczęliśmy z tym działać

Gość gość
Kochajcie się codziennie lub co drugi i tyle, w końcu traficie.

Gość gość
mam przyjaciółki z PCOS i mówią, że można z tym mieć dzieci, czytały wiele na forum i kobiety mają. Po prostu nieraz dłużej trwa staranie o dziecko. Choć nie jest to reguła. Ważne, by sprawdzić, czy jajowody są drożne, czy jakaś torbiel nie jest za duża, czy nie ma zrostów lub innych powodów utrudniających ciążę. Z reguły osoby z PCOS leczą się hormonalnie (antykoncepcja), by cysty się nie robiły. A potem odstawiają, wywołują okres i starają się o dziecko (właśnie, powinnaś udać się do ginekologa na monitorowanie cyklu- by sprawdzić, czy masz owulację. Bez tego w ciążę nie zajdziesz, ale są leki, które sprawią, że owulacja będzie). A przede wszystkim nie możesz się spinać i stresować, podchodź na luzie, a na pewno się uda

Gość gość
Samo zajście w ciąże nie wystarczy, trzeba jeszcze donosić. Poronilam 4x przez pcos skakają hormony a tak sie nie da