Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co bezdzietni przesiadują na forum macierzyńskim?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Gdyby na forum nie było bezdzietnych, a same matki, odbywałby się tu tylko rzeczowe dyskusje, kulturalne i na poziomie i wzajemne poklepywanie po plecach. A tak to bezdzietne tu wchodzą i wszystko niszczą. I jeszcze śmią wypowiadać się na temat wychowywania dzieci.

Gość gość
13.50 Jest różnica. Pewnie jesteś nauczycielem. Ja nie wtrącam się do nauczycieli, do 8ch nauczania. Do przydzielania punktów z zachowania. Niech uczą skoro są od tego. Za to pwidzę jak nierówno traktują dzieci, nawet w klasach moich dzieci. Widzę jak mamy, które są codzień w szkole załatwiają swoim pociechom świadectwa z paskiem. Widzę jak wychowawczyni syna w 1 klasie po rozpoczęciu szkoły przychodziła do szatni, żeby dzieci same po schodach nie szły do klasy, tylko pilnowała, aby żadne nie spadło. Za to wychowawczyni córki nie zeszła, zamiast zbiórki w szatni była zbiórka pod klasa, gdzie po schodach wielkoludy z klas 5 czy 6 o mało nie spychaly piwrwszoklasistow że schodów. Rodzice pod klasę nie mogli odprowadzać, tylko do szatni. Dopiero reakcja rodziców do dyrektorki spowodowała, że wychowawczyni zeszła do szatni parę razy po dzieci. Nie naszą wina, że klasy 1 miały klasę lekcyjne na piętrze. Ale skoro tak szkoła rozdziela klasy, i pierwsza wychowawczyni schodziła, dlaczego druga ma to gdzieś.

Gość gość
brokeninside87 już przylazła. Jak tam twoja schizofrenia? Wielka bogoboja pobożna dziewoja, umoralniająca wazystkich w kwestii wiary i Biblii, ubolewająca w jednych tematach nad padającymi tu wyzwiskami i nawracające ludzi na wiarę w boga, a w innych wzywająca od ku/rew i jak tu od macior. Kobieto ty masz poważny problem.

Gość gość
Bezdzietni eksperci nie bądźcie hipokrytami, bo śmieszy was gdy księża pieprzą o tym jak ma wyglądać związek mężczyzny i kobiety, bo sami w takowych nie są ale już oznajmianie nam waszych racji w kwestiach wychowawczych jest ok i to nie jest tylko wypowiadanie swoich zdań bo to by uszło i ja to rozumiem ale wy wręcz pienicie się, że macie rację i tylko tak jak mówicie jest słusznie. To jest typowe dla wszelakiej maści TEORETYKÓW ŻYCIA. Dziękuję i żegnam.

Gość gość
gość dziś A ja widzę wiele błędów wychowawczych, które popełniają matki. Widzę, że np. faworyzują jedno ze swoich dzieci, że nie uczą zachowania w towarzystwie, że karmią je słodyczami i podają słodkie napoje itd. itp. Ja nie wtrącam się do wychowania, tylko mówię o tym co widzę i co mi się podoba a co nie. Tak samo jak ty wyrażasz opinię o nauczycielach. Ja nie jestem matką a ty nie jesteś nauczycielem. Nie ma różnicy :-D

Gość gość
gość dziś A to ciekawe, bo dzietni pienią się jak jakiś bezdzietny powie coś o dzieciach, a do księży latają, spowiadają się ze swojego życia i słuchają kazań. Nawet swoje dzieci dają im pod opiekę i każą słuchać tych kościelnych farmazonów :-D

Gość gość
gość dziś I jeszcze na nauki przedmałżeńskie do kościoła chodzą :-D

Gość gość
Do tej krowy z rykowiska, która pisze, że to forum to najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny: Hmm, z jakiegoś powodu farmakologiczne i mechaniczne środki ci nie wystarczają, potrzebujesz jeszcze psychologicznego, którym jest czasem kafeteria. A to oznacza, że niestety, moja miła, ale i tak zajdziesz w koncu w ciąże, bo to cię przesladuje, to cię męczy, to jest twoja tłumiona potrzeba i marzenie, ktorego z jakichs przyczyn nie mozesz lub nie chcesz na razie realizować. Dlatego rzygacie tu jadem, bo chcecie sobie chwilowo obrzydzic caly ten ambaras. jednak prawda jest bolesna: nie wazne jak wiele tematow o problemach matek tu przeczytacie, potrzeba rodzenia i wychowania i tak bedzie coraz wieksza, bedzie rosła w siłę :) A wasze zachowanie zowie sie wyparcie i racjonalizacja. nara przegrywy :)

Gość gość
gość dziś W przeciwieństwie do was my mamy jakiś wybór. Możemy dzieci mieć lub nie mieć. Za to wy już tego wyboru nie macie. Jesteście udupione i to już na zawsze. Nie da się cofnąć waszych błędnych decyzji. Czujecie, że przegrałyście, zmarnowałyście życie i już nic się nie da na to poradzić. Dlatego jesteście takie sfrustrowane i rzygacie swoim jadem na bezdzietnych. Zwyczajnie zazdrościcie.

Gość gość
Jak ja powiem, że branie heroiny to głupi pomysł, a później sama zacznę brać, to nie znaczy, że moja rada z czasów, gdy nie ćpałam była kiepska. Tak samo brat mógł mieć rację co do kwestii rozpuszczenia dzieci, a że sam sobie też kiepsko radzi, to inna historia. Ponadto można przecież samemu mieć rozpuszczone dziecko i odradzać takie postępowanie innym. A poza tym myślicie, że matki, to te wszystkie rady to z doświadczenia? Że wszystkie ekspertki od wychowania same sobie tak super radzą

Gość gość
14:34 Hola hola, paniusiu, coś ci się pomyliło. Ja jestem matką, bo chciałam nią być, nigdy nie wchodzę tu "rzygać" na bezdzietne, sama chciałam dziecka, z mężem świadomie się za to "braliśmy" i jesteśmy po roku dostosowywania się do nowej sytuacji, dużo bardziej spełnieni niż przed dzieckiem. tak że nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Jak ja nie chcę załóżmy mieć dzieci, to nie wchodzę na fora o dzieciach, proste. Nie rozumiem twojej pokrętnej logiki. Tak samo jakby było forum "nie chcę mieć dzieci, antymacierzyństwo" to musiałabym cierpieć na jakieś problemy psychiczne, by włazić tam z uporem maniaka i wypisywac cokolwiek w temacie, który mnie nie dotyczy. P.S. z tym wyborem, który macie, tobym nie szarżowała :) Niektóre z was po prostu literalnie nie mają z kim mieć tych dzieci, żaden nie chce lub sami trefni się zgłaszają do związku. Albo w ogóle nikt. Druga grupa nie ma na to hajsu, a nie chce biedować. trzecia, jest juz za stara i zaraz żadnego wyboru mieć nie będzie. Więc troszkę przesadzasz. Poza tym, jak ktoś żyje jakąś pasją, nie chce miec przez to dzieci, to nie ma literalnie czasu zeby przesiadywac na forum dla matek. Kity wciskaj swemu pradziadowi, bo tutaj nikt normalny się na to nie złpaie. P.S.2. jesli dla ciebie posiadanie dzieci to bycie upupionym to masz rację NIE ROZMNAŻAJ SIĘ :)

Gość gość
14:38 no ależ oczywiście, że nie radzimy sobie z samego doświadczenia. Przecież zawsze mamy was - bezdzietnych :) wy zawsze jesteście na posterunku. Takie spełnione bez dzieci, wysiadujące na mamuskowych forach zawsze służące bezcennymi radami.

Gość gość
"tak że nie wrzucaj wszystkich do jednego wora." xxx :-D No nareszcie. Ja robię to specjalnie, bo jakaś paniusia wrzuciła wcześniej do jednego wora, wszystkie wypowiadające się na tym forum bezdzietne. Tak samo jak paniusia pisząca o przegrywach :-D

Gość gość
Jak ja nie chcę załóżmy mieć dzieci, to nie wchodzę na fora o dzieciach, proste. Nie rozumiem twojej pokrętnej logiki. xxx A dlaczego nie? Żyjemy pośród dzieci, to jak dzieci są wychowywane ma wpływ na życie każdego z nas. Nie muszę chcieć mieć dzieci, żeby interesować się ich wychowywaniem.

ponieważ wiele "matek " nie nadaje się na matki, więc je trzeba pouczać i uświadamiać. Mogę i powinnam być wzorem dla wielu w temacie wychowywania dzieci, które nie są tak kulturalne i wrażliwe, jak ja.

Gość gość
gość dziś A już napisać np. o teściowych czy nauczycielach czy polityce dajesz sobie prawo? Mimo, że cię to nie dotyczy?

Gość gość
P.S. z tym wyborem, który macie, tobym nie szarżowała usmiech.gif Niektóre z was po prostu literalnie nie mają z kim mieć tych dzieci, żaden nie chce lub sami trefni się zgłaszają do związku. Albo w ogóle nikt. xxx Mamy większy wybór niż Wy. My jakiś mamy - jak nie facet to istnieją banki spermy, in vitro czy zwyczajna adopcja. A wy czasu już nie cofniecie :-)

Gość gość
Więc troszkę przesadzasz. Poza tym, jak ktoś żyje jakąś pasją, nie chce miec przez to dzieci, to nie ma literalnie czasu zeby przesiadywac na forum dla matek. xxx Zgadza się. Tylko co to wnosi do tematu? Są różne powody, dla których nie chce się mieć dzieci. Poza tym ktoś może pasjonować się szydełkowaniem a ktoś inny przesiadywaniem na forum dla matek. No i?

druga odpowiedź - jeżeli chce się urodzić dziecko, to można o tym myśleć. Im więcej się MYŚLI i im więcej dostrzega błędów wychowawczych popełnianych przez kiepskich rodziców, tym lepiej można się do tej roli przygotować i być lepszą mamą. :)

Gość gość
Ja tu wchodzę pośmiać się z tych wszystkich wsiowych dramatów typu "mieszkam z teściami w jednej chałupie, teściowa krzywo na mnie patrzy" czy "mieszkam z bratową na jednym podwórku, nienawidzę jej". nie mam na co dzień wglądu w ten wiejsko-podmiejski folklor, a jest bardzo malowniczy. O, albo wyliczanie, kto za ile komu prezenty daje :D

Gość gość
gość dziś Może nie wchodzisz tu konkretnie żeby "rzygać" na bezdzietne, ale to robisz :-D To tak przy okazji, rozumiem?

Gość gość
gość dziś Oczywiście, każda samica nie przepuści okazji, żeby dać się zapłodnić. Jeśli któraś nie była nigdy zapłodniona, to znaczy, że nie nadarzyła się jej okazja. Ech....

Gość gość
Trafilam na to forum bedac w ciazy. Rozwazalan rozne opcje, ale usunelam. Forum nie mialo na to wplywu (chociaz watek o abrocji zawieral wiele przydatnych informacji). Nie siedze na innych frocha(poza kafeteria), to czasami z nudmow zajrze. A pozniej wracam do mojego wygodnego zycia bez dzieci.

Gość gość
Do gość dziś Ja dzieci nie lubię i zle się o nich tu wypowiadam. I nikt mi nie wmówi ze mam potrzebę bycia mamusia bo ciąże usunęłam i to całkiem niedawno.... A swoje lata już mam ;)

Gość gość
gość dziś 14:34 Hola hola, paniusiu, coś ci się pomyliło. Ja jestem matką, bo chciałam nią być, nigdy nie wchodzę tu "rzygać" na bezdzietne, sama chciałam dziecka, z mężem świadomie się za to "braliśmy" i jesteśmy po roku dostosowywania się do nowej sytuacji, dużo bardziej spełnieni niż przed dzieckiem. x jasne juz tam jestes spelniona. gul ci skacze bo jestes udupiona. zbrzydlas i jestes wredna. nikt ci nie uwierzy w to szczescie. mialas chcice na dzieciaka wiec urodziłas i sie rozczarowalas tym wszystkim

Gość gość
po to aby wyśmiać wam waszą głupotę beznadziejnego rozmnażania się, bo jak się nie ma pieniędzy to sie nie rozmnaża

Gość gość
Ja wchodzę tutaj, zeby was wychowywać, żeby zwracać wam uwagę na wasze głupawe zachowania i ogólnie pojetą roszczeniowość. Piszę wam tutaj, że poza wami, nikogo wasze dzieci nieinteresują i ie powinnyści nimi terroryzować otoczenia. Czytam jeszcze tematy dotyczące chrzcin i komunii, bo lubie obnażac waszą obłudę i brak myslenia w kwestiach religii.