Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana 321

Nie mam na jedzenie pomocy :(

Polecane posty

Gość zdesperowana 321

Od razu mówię że nie chce niczego od nikogo wyłudzać tylko chce się zwyczajnie wyżalić. Pracuje na czarno za dostaję 1200-1400zł i wiem że na czerwiec nie dostanę wypłaty :( Nie mam żadnych odłożonych pieniędzy bo nigdy nie miałam z czego odłożyć. Mam swoje mieszkanie 4 pokojowe ale nie wyrabiam z rachunkami. Czynsz 600zł, prąd 100-180zł co miesiąc i jeszcze ostatnio dostałam zaległe rozliczenie za ogrzewanie i za wodę co razem wynosi 1600zł!!!!. Dopóki mieszkałam z chłopakiem to było znośnie ale on powiedział że ma dość takiej sytuacji i na dodatek zostawił mnie dla dużo starszej i lepiej sytuowanej baby. Od pół roku żyję głównie na mącznym żarciu a teraz nawet tego nie będę miała. Nie wiem co mam już zrobić. Proszę doradźcie mi coś błagam bo już nie wyrabiam psychicznie.

Gość gość
Ja Cie nie pociesze wybacz bo lepiej nie mam. Maz wyjechal 3 tyg temu za granice wlasnie zeby zrobilo sie luzniej finansowo, na wyjazd musielismy sie zapozyczyc i co? Bardzo powaznie sie rozchorowal i musial wracac. Nawet nie odpracował wyjazdu a musialam jeszcze pozyczac zeby go sciagnac. Faktycznie zrobilo sie luzniej finansowo ze mamy o dwie pozyczki wiecej i nie ma z czego splacac bo maz nie jest w stanie isc do pracy teraz poki co ;)

Gość gość
Zostań freeganką i ogarnij miejski survival. Ja w ogóle nie potrzebuję już pieniędzy na jedzenie, oszczędność ogromna ;)

Gość gość
Spróbuj jadłodajnie dla ubogich, mops często daje żywność itp

Gość gość
Czemu nie poszukasz lepiej płatnej pracy???

Gość gość
skąd jesteś?

Gość gość
zacznij zarabiać dodatkowo

Gość gość
A dlaczego nie dostaniesz wypłaty?

Gość gość
kurdę , ale masz sytuację też zarabiam mało bo 1530 zł netto ale ja pracuje na zmywaku :( i mam męża który też zarabia gdyby nie to nie dałabym rady :( a rodzice nie mogą wspomóc? albo spróbuj jakąs koleżankę albo znajomą ściągnąć do siebie ,która pracuje , nie radzę na razie szukać chłopaka ... nie wiem jak mogę jeszcze pomóc ?

Gość gość
zarabiaj peezdą , pokazuj pupę facetom.

Gość zdesperowana 321
Widzę że nie jestem sama :( Wiecie jak to jest z pracą na czarno... już raz nie dostałam wypłaty ale dostałam zaległe w kolejny miesiąc tylko jak tu przeżyć miesiąc bez kasy. Ciężko jest bardzo. Lepszej pracy nie poszukam bo w mojej okolicy nie ma nic lepszego. To jest mała miejscowość i dużo osób pracuje właśnie dla tego faceta co ja i też na czarno. Dodatkowo jest to ciężka praca fizyczna jak dla silnego mężczyzny a nie dla kobiet ale czego to się nie zrobi dla jakiegokolwiek gorsza. Rodzice nie ma opcji odwrócili się ode mnie i nikogo tak naprawdę nie mam żadnej koleżanki. Jedynie mój chłopak zawsze był moim najlepszym przyjacielem jednocześnie i to od czasów dzieciństwa. Bardzo żałuję że tak to się potoczyło ale wiem że nie miałam wpływu na to. Nie dość że problemy z pieniędzmi to jeszcze przytłaczająca cisza i samotność. Dzięki za wszystkie mądre wypowiedzi a za te głupie nie dziękuje...

Gość gość
Masz za duże mieszkanie, sprzedaj kup dwa małe, jedno wynajmij będziesz miała lekkie życie.

Gość gość
U mnie sytuacja wygląda tak że żyje z matką z jej emerytury i wszystko co zarobie mogę odłożyć. Mam już 150tys oszczędności a za dekadę będzie razem minimum ćwierć miliona złotych. Ale jak umrze też po dekadzie mogę mieć ciężko jak wy :(

Gość gość
kochana nic się nie przejmuj a ten chłopak co Ciebie rzucił dla innej to jakiś dziad i tyle . Ja wpadłam na taki pomysł może masz w okolicy jakąś emerytkę ,albo sąsiadkę której mogłabyś pomóc np. posprzątać mieszkanie/dom umyć okna , albo opieka nad dziećmi ? myślałaś o tym ?

Gość gość
Po co ci takie duże mieszkanie???Sprzedaj,kup mniejsze,albo wynajmij trzy pokoje.Albo wynajmij całe mieszkanie i wyjedź do większego miasta.Rany kobieto jesteś sama,nic cię tam nie trzyma,a siedzisz i się uzalasz nad sobą.

Gość zdesperowana 321
Tak myślałam o dodatkowej pracy ale w swojej pracy jestem od 8 do 20 nawet i jak wracam to padam na łóżko po prostu. Teraz dostałam jakimś cudem tydzień wolnego bo "szefostwo" łaskawie zauważył że mam ciężką grypę. Na lekarza i na leki też z resztą nie mam. A do do sprzedaży mieszkania to przymierzałam się kiedyś do sprzedaży mieszkania ale to mieszkanie dostałam w spadku po bardzo ważnej dla mnie osobie i nie wyobrażam sobie siebie nigdzie indziej. W ostateczności sprzedam

Gość gość
Czynsz 600zł, prąd 100-180zł co miesiąc i jeszcze ostatnio dostałam zaległe rozliczenie za ogrzewanie i za wodę co razem wynosi 1600zł!!!!. X U mnie czynsz 350 za dwa pokoje, prąd trochę ponad 50 co miesiąc, woda i gaz drugie tyle, a za ogrzewanie są zwroty do 600 co roku bo nie grzejemy. Sprawdź co ci zre tyle prądu może masz za stare sprzęty, dużo rzeczy na czuwaniu. Przykładowo lepiej grać na konsoli bo 80w zamiast 400w. Lepiej mieć laptopa niż pcta a najlepiej używać smartphone do takich kafeterie. Żarówki mam Led może masz te zwykle? Swialo po sobie wszędzie gas.

Gość gość
Po chuj Ci takie wielkie mieszkanie? Już dawno powinnaś zamienić na mniejsze i ten prad, za co tyle kasy płacisz? Masz kuchenke, czajnik i coś jeszcze na prąd?

Gość gość
sama jesteś sobie winna pracując na czarnucha, robią z tobą co chcą

Gość gość
dziś czynsz masz ogromny, mnie moje 350 przeraża wolałbym kawalerkę i max 200 płacić

Gość gość
czy ty normalna jesteś? w pracy 8-20, 12 godzin dziennie? razy 25 dni to 300 godzin. i za to masz 1200? 4zl na godzine to naprawdę trzeba mieć mentalność niewolnika wynajmij mieszkanie, albo 2-3 pokoje, idź do innej pracy a jak mieszkasz na zadupiu to wynajmij całą chatę i jedź do dużego miasta choćby do biedry czy makdonalda...

Gość zdesperowana 321
Czynsz 600zł to za 4 pokojowe mieszkanie i mówią mi że to nie tak źle przecież... a prąd to głównie wina laptopa który ciągnie prąd z gniazdka bo bateria siadła mi kilka lat temu

Gość gość
Napisz adres pracodawcy naślemy na niego PIP.

Gość gość
Ile jest warte mieszkanie?

Gość zdesperowana 321
Mieszkam w województwie warmińsko-mazurskim i tutaj naprawdę jest bardzo kiepsko z pracą. Nawet na czarno ciężko cokolwiek złapać

Gość gość
dziś niemożliwe żeby laptop tyle prądu czerpał, pewnie masz stare żarówki, ogrzewanie na prąd kuchnie też lodówkę duża i stara ja komputera używam godzinę dziennie może trzy no jak już muszę, tak to smartphone i konsole

Gość gość
Wina laptopa i śklopa, ale pierdolisz, a jak baterie ładuje to skąd Ci ciągnie? Nie z gniazdka?

Gość gość
Masz duże mieszkanie. Daj 2 pokoje na wynajem i kasa będzie.

Gość zdesperowana 321
Mieszkanie jest warte coś około 150 tysięcy w porywach do 160 tysięcy. 80m2 prawie

Gość gość
Prawdopodobnie się pomylilas z tym prądem, rachumki po 100-180 są normalne ale one są co dwa miesiące, co pół roku trzy więc za miesiąc połowa wtedy uwierzę