Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana 321

Nie mam na jedzenie pomocy :(

Polecane posty

Gość gość
Lodówke, to może mieś nową, ale dawno mogła jej nie rozmrażać i to też generuje większy wydatek energetyczny, obstawiam też żarówki nie ledowe, suszarkę do włosów i co tam jeszcze...

Gość _Carycka
Masz 4 pokoje. Czemu nie poszukasz współlokatorki? Mogłabyś wziąć 500zl za wynajem pokoju

Gość gość
wina nieodpowiedzialnego gospodarowania pieniędzmi i postawy życiowej jakbyś była mądra, to wynajęłabyś chatę i uciekła do jakiegoś większego miasta

Gość gość
dziś to mamy podobny majątek dasz zdjęcie? :)

Gość zdesperowana 321
W domu mam podłączoną tylko lodówkę i laptopa więc nie wiem co jeszcze a kuchenkę mam gazową

Gość gość
dziś To bardzo dziwne że aż tyle pieniędzy. Warto poszukać źródła problemu może sąsiad z klatki kradnie?

Gość gość
cos duzo za ten prad. Moze trzeba by licznik sprawdzic czy dobrze kw. Nabija. Z jakiego miasta jestes.

Gość gość
Kiedy ostatnio rozmrażałaś lodówkę i jaka to jest lodówka, firma, data produkcji i wysokość?

Gość gość
Może i sąsiadka kradnie w blokach gniazdka są na wylot czasem.

Gość gość
Warto rozważyć smartphone, za 200 zł dostaniesz używany 5" co spokojnie radzi sobie z kafeteria.pl tylko nie iPhone. W nocy naladujesz po usbi na cały dzień starczy do WiFi.

Gość gość
Wina, wina, wina to jest rodziców, że nie nauczyli Jej jak żyć, tylko na dodatek mają ją w dupie. Chłopak znany od dzieciństwa ją zostawił, co za pizda, pewnie poszedł do rozwódki, albo wdowy, bo tam chleb gotowy.

Gość gość
No coś masz nie tak, u mnie komputer stacjonarny monitor telewizor 32" LCD fullhd, PlayStation 4 slim, smartphone sony, aparat cyfrowy Sony, golarki, piekarnik elektryczny, pralka, żarówki Led, router WiFi, czasami nawet wieża, lodówka z 1,9m i rachunki połowę mniej

Gość gość
dziś Szkoda bo świetna dziewczyna z dużym mieszkaniem, ja bym jeden pokój do grania drugi na biuro własną działalność zrobić, reszta do życia. Tylko się bzykac.

Gość gość
dziś i specjalne się nie ograniczam ale też myślę, gasze po sobie wszędzie światło, konsole i tv jak nie używam, ściąganie plików i ładowanie pada robię na czuwaniu, telewizor czerpie aż 90 a są takie ledy co 45w po prostu nie są to specjalne jakieś urządzenia wybrane pod zużycie energii, można by jeszcze połowę mniej zużyć

Gość gość
Dziewczyno pomysł o własnej działalności gospodarczej. Daleko masz pocztę? Może jakiś sklep internetowy albo nawet allegro. Do tego jakieś proste zlecenia grafiki komputerowej i powinno być tyle co na czarno.

Gość gość
Rzeczywiście coś chyba nie tak z tym prądem. U mnie są 3 telewizory, które wieczorem hulają wszystkie, 2 laptopy, światła ciągle oświecone, bo dzieci nie gaszą. Do tego, tak standardowo lodówka i piekarnik elektryczny, którego dość często używamy, a mam miesięcznie trochę ponad 200zł. Zainteresuj się tematem, bo może płacisz za damski ch..j.

Gość gość
wina, wina to jest rodziców, że nie nauczyli Jej jak żyć, X Ja widzę że dobrze żyje. Co ma zrobić nie myć się? Nie grzać mieszkania? No można ale gdy ona pracuje to trzeba chociaż raz dziennie się umyć. Grzać nie musi to prawda. Za prąd trochę dużo płaci wygląda jakby nie szanowala zużycia energii elektrycznej i np w każdym pokoju paliła światło. Pewnie jej ciężko, ale pracuje, więc co ma zrobić. Powinna odłożyć pieniądze na wyrównanie za ogrzewanie i takie tam ale gdy nie ma z czego? Czynsz ją wykancza przy takiej pensji. A bez oszczędności ciężko otworzyć firmę po pracy gdy jest zmęczona. Takie błędne koło. Z facetem miała by łatwiej żyć.

Gość gość
Czemu rodzice się odwrócili od Ciebie :(

Gość gość
Cztero pokojowe mieszkanie nie jest dla jednej osoby. Chyba że ją stać. Współczuję że chłopak od dzieciństwa zostawił. Ja miałem taką koleżanka w dzieciństwie mieliśmy się ożenić w przyszłości i już po podstawówce kontakt się urwał. Wiedząc gdzie mieszkam nigdy nie przyszła :(

Gość gość
Właśnie tak to wygląda, jakby miała stare żarówki nie ledowe, umyć się trzeba, może w firmie mają możliwość, mają natryski, ja mam korzystam. Jak ogrzewana jest woda na mycie, czy to piec gazowy, z sieci, czy elektryczny bojler. Wyrównanie za ogrzewanie w tym sęk. Ogrzewanie zazwyczaj jest liczone od metrażu lub z podzielnika ciepła, jednak jeśli przyszło jej wyrównanie, to znaczy, że ma właśnie podzielniki ciepła, a tutaj każda nieszczelność okna, czy otworzenie okna wietrzenie w zimie i nie zakręcenie termostatu dopierdolą taki rachunek, że hej! Autorko, jakie masz okna w mieszkaniu PCV, czy drewniane?

Gość gość
Chce się do niej wprowadzić a nawet nie chce dać zdjęcia :(

Gość gość
Jak chcesz się wprowadzić, to bierz ją bez zdjęcia będzi wspaniale, podejrzewam, że poruchasz i spierdolisz, jak tamten dupek, jak zobaczysz rachunki.

Gość kardulaki
Nie wierzę,że w tych czasach jeszcze ktoś pracuje na czarno za takie pieniądze?? Dziewczyno uciekaj od tego Janusza biznesu wynajmij pokoje komuś ,a najlepiej w ogóle sprzedaj i kup mniejsze mieszkanie albo kawalerkę w większym mieście. Znajdziesz inną pracę fizyczną za 2000 na początek z umową. Jak tam zostaniesz to tylko się zadłużysz.

Gość gość
dziś nie bardzo rozumiem co z tymi rachunkami, czynsz i światło gaz 700? Do tego wyrównanie za cały rok 1600? Czyli 850 miesięcznie? Powiedzmy net coś to 1000. Po 500 wystarczy tylko się złożyć. Nadwyżkę odkładać na inne rachunki. Mogę jej dawać rok z góry 6000. Mam 150tys oszczędności starczy na 25 lat, później będę miał mieszkanie po matce sprzedam i znowu 25 lat a potem umrę i to tylko opcja gdybym nie zarabiał na opłaty. Chyba lepiej gdybym kupił mieszkanie na wynajem i byśmy nie mieli opłat. Hmmm

Gość gość
Sprzedałabym mieszkanie wyniosła się z miasta, a na odchodne zgłosiła tego chuja pracodawce do pipu, skarbówki i płokułatuły.

Gość gość
dziś też prawda nie ma co trzymać się czynszu 600, w kawalerce 200 i praca lepsza będzie

Gość gość
Później można sprzedać mieszkanie kawalerkę i kupić inne gdy sytuacja materialna będzie dużo lepsza, rozumiem ja z tym mieszkaniem ja też się przyzwyczaiłem do mieszkania matki tylko że w sumie mam ochotę na nowy start najgorsze jest gdy się sprzeda nie będzie powrotu

Gość gość
Śmieszni jesteście z tymi ledowymi żarówkami. Babka pisze ze nie ma co jeść a Wy jej wyjezdzacie z żarówkami za 20zł.

Gość gość
Wynajmij dwa pokoje albo sprzedaj mieszkanie i kup kawalerke.

Gość gość
Ty na czarno ja normalnie i ja też zarabiam jakieś 1300-1500zł zależnie od miesiaca