Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana 321

Nie mam na jedzenie pomocy :(

Polecane posty

Gość gość
dziś już nawet po 5-10zl kupisz na promocji na prawdę to robi różnicę w rachunku, 60w to powinin czerpać telewizor a nie żarówka jedna

Gość gość
Nie ma co jeść, bo nie wiedziała, że stary żyrandol babci z trzema żarówkami po 60 wat zapierdala 180 wat zamiast 30 z ledami, a tak samo świeci!

Gość gość
dziś racja nawet w tym samym mieście, będzie miała 50-100tys oszczędności i czynsz 200 zamiast 600. Żyć spokojnie.

Gość gość
Ciężko będzie jej utrzymać mieszkanie 80m2 bez faceta i w takiej pracy. Gdyby zarabiala trochę więcej to może być.

Gość gość
Nie ma co jeść, bo nie wiedziała, że stary żyrandol Babci ciągnie z trzema żarówkami po 60 wat 180, a nie 30.

Gość gość
To niech bierze sobie tego maminsynka, co się tak ogłasza, tylko, żeby później nie narzekała.

Gość gość
dziś ja w pokoju 18m2 pale jedną Led ona ma z 4,5-8,5w musiał bym sprawdzić opakowanie, warto trzymać fakturę bo jest dwa lata gwarancji ja raz to ciągle chodziłem wymieniać żarówkę na nową w praktikerze

Gość gość
dziś ciebie to śmieszy ale to samo życie, trzy żarówki 100w, 300w zamiast Led 5w, komputer z monitorem do grania 500w zamiast konsoli i tv 170w i z rachunku 50 płacisz 150 więcej, żywność na nawet dwa tygodnie zwłaszcza dla szczupłej kobiety która powinna jeść połowę tego co ja

Gość gość
Autorko, jezelii chcesz napewno pomocy, to napisz wiecej o sobie i swojej pracy. Mieszkasz w warminsko- mazurskim? Moze mieszkac w miejscowosci turystycznej? Moglabyc przeciez wynajmowac te 2 pokoje? Nawet na Airbnb? A moze przeprowadzisz sie do Niemiec? Znasz niemiecki albo angielski? Mozesz byc opiekunka osob starszych? Generalnie powinnas zrobic rzeczy: zmiejszyc koszty zwiazane z mieszkaniem (podwynajem pokojow)

Gość gość
A mi już żarówki świecą 6 lat i żadnej nie wymieniałem.

Gość gość
Dziewczyno,nic ciebie nie trzyma w miejscu zamieszkania.Poszukaj pracy jako opiekunka do osob starszych.Najepiej w Niemczech.Zarobisz pieniadze i bedziesz ubezpieczona.Jest duzo ofert pracy,dlatego nie podam zadnej,bo zaraz naskoczycie,ze ktoras polecam.Powodzenia.

Gość gość
80m2, a po kiego grzyba takie duże 55m2, to dwa pokoje w zupełności by starczyło.

Gość gość
Gdyby nie właśnie ten prąd i czynsz i grzanie w zimę dupy zamiast ubrać spodnie to miała by nawet na przyjemność jakąś co tam lubi, myć się trzeba na afrykańska metodę gdy się mało zarabia czyli oblac woda zakręcić namydlic odkręcić spłukać. Ibisz płacil za wodę 5000 bo lubił pod prysznicem godzinami stać tyle że kto bogatemu zabroni.

Gość gość
dziś takie dostała w spadku, nawet nie wiem czy warto utrzymywać takiego będąc z facetem, szkoda nawet tych 250zł mc i 50tys oszczędności, przerażający czynsz takie 600 zł

Gość gość
Gdyby tak zamienić 80m2 na 50m2 zyskała by 50-60tys oszczędności i następnie 90tys zł przez 30 lat, razem 150, dodać procent składany z inwestycji spokojnie będzie w plecy 300tys zł! Lepiej chyba za taką cenę dać dzieciom mieszkania niż każdemu własny pokój. Czysta matematyka.

Gość gość
Ibisz podobno kąpie się w mleku kozim.

Gość gość
60000 + 250x12x30=150tys koszt posiadania 30m2 za dużo przez 30 lat chyba że kogoś stać, potrzebuję ich dla dzieci i pracy

Gość gość
Wodę można też oszczędzć dzięki gęstemu sitku na słuchawce prysznicowej plus styl afrykański oczywiście, choć ja zawsze się tak kąpie, bo wygodniej i szybciej.

Gość gość
Znajdź sobie faceta, porządnie mu obciagnij jeśli tak zależy ci na tym mieszkaniu. Inaczej trzeba sprzedać lub wynająć pokoje.

Gość gość
dziś niektórzy mają 1200 a sobie świecą trzy żarówki 100w. Znam jednego blogera co tuzin ich ma w kuchni i mógłby operacje przeprowadzić na wyspie kuchennej. Tylko on miliony zarabia.

Gość gość
W obecnych czasach, to większość małolat obciąga za free, bo to jest cool and trendy.

Gość gość
Skoro jestes Autorko sama i nic Cie nie trzyma w miejscu zamieszkania, to szukaj pracy w duzym miescie, na glupiej produkcji albo w markecie , wynajmij pokoj, a na swoje mieszkanie poszukaj lokatora. Potem jak juz okrzepniesz sprzedaj swoje 4 pokoje i kup na start mala kawalerke w miescie. Poznasz kogos i ulozysz sobie zycie, ale nie siedzac na tym zadupiu.

Gość gość
Skąd wiesz kto tego bloggera utrzymuje, a może daje się w dupę ruchać za kasę?

Gość gość
dziś słuszne wyjście, poza tym tą kawalerkę zawsze można sprzedać gdy już znajdzie faceta i kupić coś lepszego

Gość gość
Lubisz gry video?

Gość gość
Lubisz kamloty Andzelka?

Gość gość
Nie ma co jeść, bo nie wiedziała, że stary żyrandol babci z trzema żarówkami po 60 wat zapie**ala 180 wat zamiast 30 z ledami, a tak samo świeci! X Oczywiście, że brak finansowej wiedzy zaprowadzilo ją do sytuacji w której jest. Tu 180 zamiast 50 i już tydzień głodówki. Przy 1200-1400 to już tracisz płynność gdy rachunek za ogrzewanie roczny 1600 przyjdzie. Mojemu koledze raz przyszło 4500 za prąd trzy rachunki a zarabiał 2500mc. Uwierz, że prosił mnie bym kupił od niego jego kino domowe co dał 2000 za 500 albo xboxa za 300 byle to poplacic. A wydawało by się że mając 2500 w 50m2 to już będzie miał lajcik. Dostał nauczkę że w zimę się nago po mieszkaniu nie chodzi bo inaczej nie rozumiem tegorocznych rachunku. Tylko ogrzewanie prądem.