Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pakt z Szatanem na odzyskanie Ex

Polecane posty

Gość gość
Może jestem, ale co począć, to przynajmniej daje mi jakąś nadzieję... Skoro sam się do tego przyczynił to sprawiedliwe byłoby gdyby mi pomógł. Zresztą on chce mi pomagać (nawet na takim poziomie przyjacielskim, nie związku, to jest bardzo dobry człowiek), a tama szmata go odcina ode mnie.

Gość Arianin
16:21 - "Zdrowaś MArio" w Biblii to nie modlitwa, tylko oznajmienie woli YHVH względem Marii. Co do różańców, z słów samego JEzusa wynika, że jest to pozbawione sensu: "A modląc się, nie bądźcie wielomówni jak poganie; albowiem oni mniemają, że dla swej wielomówności będą wysłuchani. Nie bądźcie do nich podobni, gdyż wie Bóg, Ojciec wasz, czego potrzebujecie, przedtem zanim go poprosicie. " Mt 6:7-8 Jezus zrównał swoich uczniów ze swoją matką, zatem nie jest ona postacią, do której nie tylko nalży, ale i wolno się modlić...

Gość gość
"Zdrowaś MArio" w Biblii to nie modlitwa, tylko oznajmienie woli YHVH względem Marii" i w związku z tym ,nie wolno powtarzać tego,ani traktować jako modlitwy ? Skoro Bóg tak oznajmił ,to i nam maluczkim wolno ! "Odtąd narody błogosławioną mnie nazywać będą " I jak widzisz to się stało ....Nigdzie nie jest napisane ,że zrównał swoją Matkę ze swymi uczniami , nie rozsiewaj herezji "świadku"- tylko czego ? Bo z pewnością świadkiem Boga Jahwe nie byłeś , nie jesteś i nie będziesz . wg definicji "świadek 1. «osoba obecna przy czymś i mogąca opowiedzieć o tym»" Wiedzę masz na ten temat taką ile ci do głowy wtłoczono na zebraniach ,czyli cudzą wiedzę i cudzą interpretacje pism ,sam nie możesz myśleć bo zostaniesz wykluczony. Świadkami byli Apostołowie i ci którzy żyli w czasie Chrystusowym .Boga Jahwe nikt nie widział , bo nie mógł zobaczyć .

Gość gość
"Ale wiecie, że: 1. to dośc debilne provo 2. mamy XXI wiek" Z pewnością provo tylko nie udolne . Tęsknota za dawnym , żeby przyciągnąć i sprowokować !

Gość Arianin
16:55 - Jak to nie zrównał? :D "I rzekł mu ktoś: Oto matka twoja i bracia twoi stoją na dworze i chcą z tobą mówić. A On, odpowiadając, rzekł temu, co mu to powiedział: Któż jest moją matką? I kto to bracia moi? (49) I wyciągnąwszy rękę ku uczniom swoim, rzekł: Oto matka moja i bracia moi! Albowiem ktokolwiek czyni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten jest moim bratem i siostrą, i matką." Mt 12:47-50 Kto ci powiedział, że jestem "świadkiem"? :D "w związku z tym ,nie wolno powtarzać tego,ani traktować jako modlitwy ? " No nie, bo 1) Jezus mówił, żeby się modlić tylko bezpośrednio do Ojca, 2) Taka "modlitwa" byłaby prośbą do zmarłej, która nie widzi, nie słyszy...:)

Gość gość
"Kto ci powiedział ?" A musiał mówić ? To przecież widać ! Znam Biblię ,nie musisz jej cytować . Ja wierzę w obcowanie świętych , zmarłych /wierzę ,że z chwilą śmierci dalej żyjemy ,choć inaczej/ ,więc to akurat co przytoczyłeś, nie jest dla mnie argumentem. No i na tym forum i w takim topiku z pewnością się nie dogadamy. . Uderzaj z naukami do tej, co pakt z szatanem chce zawrzeć ,bo jej chłopa brakuje .( nie wiadomo czy śmiać się ,czy litować nad nią ) I jeszcze jedno, nie powinno cie obchodzić jak ktoś modli się do Boga i w jaki sposób oddaje Mu Hołd i Chwałę ,jak rozmawia z Bogiem ,swoimi słowami ,czy modlitwą "Ojcze nasz..." czy psalmami .Może to robić śpiewem i tańcem i recytowaniem słów zaczerpniętych z Biblii ,czyli "zdrowaśkami" to indywidualna sprawa każdego wierzącego i Boga ,nie twoja , na szczęście !

Gość gość
Uwaga podpowiadam. Nie z szatanem, a proponuję z Lucyferem. Magia lucyferańska lepiej działa.

Gość gość
Dzięki, zawsze jakaś wskazówka.

18:01 - Lucyfer to łacińskie określenie jutrzenki, czyli planety Wenus, widzianej o świcie na wschodzie. Nic ponadto. Greckie określenie słowa/imienia "Lucifer" to phosphoros

Gość gość
Nie samej jutrzenki, a dokładnie Syn Jutrzenki. Związany z Wenus, demon żywiołu powietrza.

Gość gość
diabeł się tylko cieszy , że ludzie sami wchodzą jemu w sidła , a szkoda tego Ex .. bo ogień piekielny taki ostry , wypala wszystko do szpiku .. przez miliony lat ..

Gość gość
Debile nie ogarniają tego

Gość gośćchufladka
Jak sie jeszcze nie powiesiles, zostaw jakis namiar.