Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny z PL, szybkie ptanie, odpowiedzcie jesli wiecie...

Polecane posty

Gość gość

Hej. Moze glupie pytanie, ale mam nadzieje ze ktos mnie oswieci :) Czy ktos zajmuje sie wszywaniem nowej podszewki w torebce damskiej?? MAm mala torebke skorzana, bardzo fajna, tylko material w srodku sie przetarl i podarl . Wkurzajace to bo wiecznie klucze albo drobniaki wpadaja pod material i ciezko znalezc. Szkoda mi wyrzucic torebki bo jest naprawde ladna i ma wartosc sentymentana. Gdzie mam to zaniesc? Do szewca?Znalezc jakas krawcowa? Moze ktos to robil i podpowie kto takie rzeczy naprawia i za ile? :)

Gość gość
Kaletnik zajmuje się naprawą torebek, kaletnik bez problemu skroi i wszyje nową podszewkę (możesz np przynieść swój materiał jak chcesz z konkretnego. Przeważnie zakłady szewskie to zakłady szewsko- kaletnicze. Krawcowa co najwyżej uszyje samą podszewkę, ale do skórzanej torebki jej nie wszyje, trzeba mieć do tego maszynę do szycia ciężkiego no i wiedzieć jak do torebki podejść.

Gość gość
A ile to kosztuje- to zależy głównie od rozmiaru torebki i jej konstrukcji, są torebki w których podszewka jest wszyta tak że trzeba by torebkę częściowo demontować i składać na nowo żeby ją wymienić. No i od miasta, i od konkretnego kaletnika... fachowcy, rzemieślnicy raczej się cenią.

Gość gość
aaa wlasnie kaletnik- dzieki :)