Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boże nie wytrzymam

Polecane posty

Gość gość

cholery w sejmie chcą wykończyć niepełnosprawnych, brońmy ichhhhhhhhhhhhhhh

Gość gość
PROTEST W SEJMIE. KOLEJNE OGRANICZENIA DLA PROTESTUJĄCYCH POLSKA 1 godz. 1 minuta temu Udostępnij Komentuj (1383) 1383 "Nie możemy korzystać z windy, zejść schodami, otwierać okna" - mówią w rozmowie z TVN24 protestujący w Sejmie rodzice osób niepełnosprawnych. Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-protest-w-sejmie-kolejne-ograniczenia-dla-protestujacych,nId,2586288#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Gość gość
a ta .... kaczorowa spieprzyła do szpitala pod pretekstom chorego kolana, mam nadzieję, że go stamtąd wywiozą na ostateczną drogę.

Gość gość
precz z kaczorem

Gość gość
Te matki zachowują się jak bydło!! Energii maja za trzech więc chyba nie aż takie wykończone opieka! Mogę sobie pozwolić żyć w sejmie to chyba nie mają aż tylu obowiązków!

Gość gość
Tak, tylko zapomnieli dodać że ze względu na spotkanie w ramach NATO musiano wprowadzić szczególne środki bezpieczeństwa, że to chwilowe ograniczenia, że winda była potrzebna do dostępu do łazienki na innym piętrze- a mają do dyspozycji jeszcze jedną, przystosowaną dla niepełnosprawnych... Ogólnie jak przyznaję im rację i popieram postulaty, tak sama forma protestu budzi we mnie ostrą niechęć. Oni są tam z chorymi dziećmi ponad miesiąc! Z tymi samymi dziećmi które wymagają stałej, drogiej rehabilitacji, zajęć rozwijających i edukacyjnych, środków medycznych... nagle, w sejmie, nie potrzebują tego, mogą tygodniami wegetować? Jeden postulat został spełniony, spełnienia drugiego raczej nie będzie, po pierwsze- zaproponowali alternatywę, wcale nie taką złą moim zdaniem, po drugie- skoro nikt się do tej pory nie ugiął, to się nie zmieni.

Gość gość
dziś dla nich to porostu wóz lub przewóz... nie kumasz?

Gość gość
16:41 dokładnie

Gość gość
Ja sobie ze zdrowym dzieckiem nie wyobrażam tam koczować, a gdzie takie coś. Wariatki

Gość gość
mają rację, żebym miała tam umrzeć to nie ustąpiłabym, bo i tak to co dostają (ok. 2,5 tys na chorego i opiekuna) to jest jałmużna, wegetacja, i na wuj takie życie, wegetować w cierpieniu

Gość gość
Sama jesteś wariatka. Nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie udzielaj !

Gość gość
16:41 i 16:46 - bingoooooo!!!!!

Gość gość
gość dziś Oni są tam z chorymi dziećmi ponad miesiąc! Z tymi samymi dziećmi które wymagają stałej, drogiej rehabilitacji, zajęć rozwijających i edukacyjnych, środków medycznych... nagle, w sejmie, nie potrzebują tego, mogą tygodniami wegetować? x No dokładnie. Nagle też wynalazły pieniądze na taką akcję. Najwyraźniej wcale nie brakuje.

Gość gość
gość dziś Zdrowi też wegetują. Niech się biorą wszyscy za robotę. Jakby mamuśki użyły rozumu i przekalkulowały, czy stać je na ciążę i całe ryzyko z nią związane, nie byłyby teraz w bagnie. Niech biorą za siebie odpowiedzialność. Rząd nie jest od rozdawania pieniędzy, tylko od stwarzania warunków i rozwoju rynku. Jeśli ktoś potrzebuje wsparcia finansowego, to temu służą fundacje charytatywne. Tylko i wyłącznie.

Gość gość
Jako matka dwójki niepełnosprawnych dzieci jest mi za te matki koczujące w sejmie po prostu wstyd!

Gość gość
Ja im współczuję BARDZO, ale jak widzę co wyprawiają, jak się zachowują, co mówią, krzyczą to one mnie po prostu W/KUR/WIA/JĄ :o Widziałam jak strażak miejski próbował jedna z nich odsunąć od okna, nawet jej jeszcze nie dotknął. Wszystko normalnie, tam były kamery, a ta zaczęła krzyczeć i mówić takie rzeczy jakby ją conajmniej pobił :o słabe to było.... Wstyd mi za te matki.

Gość gość
do gość dziś - po pierwsze widocznie masz za mało niepełnosprawne, po drugie jaką trzeba być idiotką, że mając jedno niepełnosprawne zdecydowałaś sie na drugie. Także nie wypowiadaj sie, bo widać, że ty też jesteś niepełnosprawna ale umysłowo

Gość gość
ja mając tak chore dziecko na pewno nie wyszłabym z nim żywa jeżeli rząd nie chciałby pomóc finansowo, bo zgroza dla zdrowych daje co miesiąc po 500+ a chorych ma gdzieś, bo co, ten bardzo chory elektorat nie pójdzie za nimi głosować. Nie liczy się człowiek tylko oddany głos

Gość gość
Jak mają siłe i czas sie drzeć to widocznie nie jest z nimi tak źle. Jak da sie koczować w sejmie. A tak na poważnie to w każdej grupie społecznej znajdą sie jakieś wariatki. Jak nie stare lesby i ich czarny protest to zawsze inne jakieś wyjdą

Gość gość
Czy wy nie rozumiecie ze gdyby matki nie pojechaly z tymi dziećmi nie miałby żadnych szans?Przez tyle lat nic nie miały, musiały ostro zawalczyć. Uwierzcie ,dzieciom nie dzieje się krzywda. Podziwiam je są wspaniałe.Zyczę im powodzenia.

Gość gość
do gość dziś - oby cię szmato ta sama krzywda w postaci chorego dziecka dosięgnęła

Gość gość
https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/albert-zostal-brutalnie-zaatakowany-i-pozostawiony-na-drodze-sprawca-zatrzymany,261043.html ............................... no i co, według was małpy niech leży, po co mu pomagać

Gość gość
Przecież one dostają około 2500 miesięcznie tak? Czy ile? Ja pracuje ciężko i mam 1600 :o

Gość gość
Do tej od 1600 - było się uczyć i byś miała lżejsza robotę za większą kasę. A taka matka niepełnosprawnego dziecka ma 2500 na dwie osoby a robota 24/7 a nie 5 dni i 8 godzin a dalej czas wolny i poświęcony ew rodzinie i zdrowemu dziecku. A i ta kasa nie starcza chorym bo rachunki opłacić trzeba żyć też trzeba za coś a gdzie rehabilitacja leki specjalny sprzęt - to NFZ refunduje tylko w jakimś procencie. Ogólnie to znieczulica i głupie myślenie panuje w tym chorym kraju.

Gość gość
16 :41a ty CZYM jesteś? Dla mnie śmieciem.

Gość gość
20:51 uważaj żeby ciebie i twoich dzieci ktoś w życiu nie przeklął uważaj też na kogo wyklinasz, bo może masz sto razy lepsze życie szmato

Gość gość
Spóźniłaś sie z klątwą bo już ktoś cie wcześniej ubiegł i rzucił na mnie klątwe żebym nigdy nie zaciążyła. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki

Gość gość
Mnie bardziej chwyta za serce jak jest program typu Uwaga i tam pokazują codzienne życie starganej życiem kobiety zajmującej się dwójką niepełnosprawnych dzieci - kobiety która już na nic nie ma sił i która mówi cicho o swoim cichym cierpieniu, niż hardej rozdartej baby która rozpycha sie łokciami i krzyka że sie jej wszystko należy.

Gość gość
Te matki to straszne są.

Gość gość
21:24 ale ja mam dopiero 20lat :) piszesz - było się uczyć. Uczę się, ale aby opłacać studia na ten moment pracuje fizycznie i na prawdę jest ciężko. Mam nadzieję, że warto....