Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet które karmią piersią. Dziś jadłam ?

Polecane posty

Gość gość

Poszcie kobiety co dziś jadłyscie i oglonie czy się żywice. Jakie owoce dżemy soki zupy itd

Gość gość
Wszystko jem od początku.

Gość gość
Ja jem DOKŁADNIE to samo co jadłam w ciąży. Tyle filozofii :)

Gość gość
A ja się boję!!! Mam ochotę na pomidora ale... boje się

Gość gość
Czego się boisz? Pomidora :D Ja iereszy dzień po powrocie ze szpitala zjadłam kanapki z twarozkiem, pomidorem i szczypiorkiem :)

Gość gość
A po jakim czasie może coś się zacząć dziać u dziecka? Typu wysypka problem z kupa? I co w takiej sytuacji robić?

Gość gość
Dziś na śniadanie kanapki z pastą z fasoli i szczypiorkiem, na obiad krem ze szparagów i quiche lorraine, potem ciacho z truskawkami i trochę czereśni, a na kolację jeszcze nie wiem, pewnie sałatka "co się nawinie" :)

Gość gość
Jajecznica na kiełbasie, zupa ze szparagami, kotlety z indyka i surówka z młodej kapusty. Trzy kawy, czekolada mleczna.

Ja tez jem wszystko i tez przed chwila wcinalam pomidora :) jeśli rzeczywiście tak bardzo się boisz to zjedz w małej ilości i odczekaj 2,3 dni. Jeśli będzie Ok tzn ze nie ma żadnego uczulenia. Zachęcam do przeczytania naukowych artykułów jak powstaje pokarm kobiecy :)

Gość gość
Mam dwójkę dzieci i nadal jeszcze karmię 9miesiecznego synka. Jak urodziłam pierwsze dziecko to też bałam się cokolwiek jeść aby nie spowodować kolek czy uczulen u dziecka. Jadłam praktycznie ciągle to samo.. chleb z serkiem topionym, szynką gotowaną, jogurty i ewentualnie jakiś rosół .... Mimo tego mój syn miał bardzo bolesne kolki na które nie pomagały żadne espumisany itp. ... Masakra. Po jakichś 3miesiacach jadłam prawie wszystko tylko uważałam aby to nie były jakieś ostre rzeczy... Przy drugim dziecku już aż tak nie uważałam strasznie, aczkolwiek na początku nie jadłam zbyt wielu smażonych mięs itp a kolki i tak miało dziecko... Teraz już jem wszystko. Jedynie nie pije alkoholu (To akurat chyba oczywiste). Coraz częściej teraz słyszę w mediach że NIE MA DIETY MAMY KARMIĄCEJ, więc ja sama nawet nie wiem kogo się słychać ;-) Moja kuzynka jadła wszystko a mimo to dziecko nie miało kolek... Ja uważam że powinnyśmy jeść wszystko tylko te typowe rzeczy które mogą powodować uczulenia wprowadzać stopniowo żeby wiedzieć co dokładnie mogło dziecku zaszkodzić..

Gość gość
Raz jak zjadłam pastę z makreli wędzonej moje dziecko bardzo płakało wieczorem..:-( byłam pewna że to mu zaszkodziło, ponieważ tylko to było nowością w mojej diecie oraz jego płacz był inny niż zwykle..

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby płacz był objawem alergii... a problemy z brzuszkiem jak wzdęcia, kolki czy biegunki, można zauważyć samemu. Dzisiaj na śniadanie domowe muesli z bakaliami, jogurtem i bananem, potem truskawki bo mi pachniały w sklepie, zupa jarzynowa na bulionie drobiowym, jajecznica i tyle, może jeszcze marchewki przegryzę na wieczór, staram się ograniczać żeby wrócić całkiem do formy przed wakacjami. A, i jeszcze kilka czekoladek, dostałam od starszego dziecka na moje święto i byłam pilnowana czy aby na pewno się częstuję ;)

Gość gość
Ja na sniadanie jajecznice na masle, z twarogiem i szczypiorkiem. Potem nalesnika z farszem z soczewicy. Na obiad barszcz czerwony i wolowine mielona w sosie chrzanowym z warzywami, potem kilka kawalkow drozdzowego ciasta z cynamonem i na kolacje nalesniki z twarogiem - dzis naprawde malo jadlam o byłam malym na dworzu caly dzien

Gość gość
Ja jadłam płatki na mleku, 3 kawy, pizze na obiad a teraz dojadam jej resztki. Dziecko śpi a ja oglądam film i pije piwko bezalkoholowe

Gość gość
Znowu zakładasz temat? Czy nie dociera, że pokarm nie tworzy się z treści żołądkowej tylko z krwi?

Gość gość
Gościu wyżej, z twojej dupy się tworzy

Kanapkę, jagodziankę, rosół, ziemniaki pieczone, udko, buraczki, sałatkę owocową, wafle z czekoladą, kawa, pół szklanki coli, woda.

Drożdżówka,kawa,gofr z nutella bita śmietana i malinami.piers z kurczaka bataty pieczone i sałata,monte :D

Gość gość
20:45 Pomijając już poziom rynsztoku to doucz się zanim coś napiszesz, bo tylko się ośmieszasz.

Gość gość
w kazdym temacie napieprzasz o rynsztoku, tylko tyle umiesz idiotko? debilka

Gość Mama 2 plus 2
Owsianka na wodzie z chia, suszonymi śliwkami, winogronami i truskawkami. Potem dwie kanapki z szynka, pomidorem i oliwkami. Na obiad polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z kasza bulgur i szparagami. Na deser lody waniliowe a na kolacje sałate z ogórkiem, awokado i serem halloumi.

Gość Mama 2 plus 2
Zup prawie nie jadam, sokow też prawie nie pije, szklane pomarańczowego raz na tydzień, wolę wodę zwykla i herbatę Earl Grey. Dżem jadam tylko sliwkowy bo mi najlepiej smakuje a owoce jem wszystkie, głównie arbuzy, winogrona, granaty, jabłka, borówki. Bardzo też lubię suszone śliwki i figi.

Gość gość
Koktajl z truskawek, kanpka z tuńczykiem, chilli i oliwkami, polenta z sosem z kurczaka i kurek plus sałata, ciasto z rabarbarem i omlet ze szparagami.