Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość gość

Jestem nieśmiała nie da się tak żyć

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was pokonała nieśmiałość :(

Gość gość
opowiedz coś o sobie

Gość gość
Ogólnie się wszystkiego boje i to dosłownie wszystkiego :( Gdy mam iść coś załatwić to wali mi serce z nerwów. Kupowanie biletu w autobusie to u mnie nawet problem a robię to od nastoletniego wieku .... za każdym razem gdy mam wejść do autobusu to się stresuje. Nie umiem powiedzieć czym po prostu tak mam :( Mam 21 lat chciałabym pójść do pracy i mieć swoje pieniążki ale nie dam rady. Ktoś mówi ze w końcu przywyknę i będzie dobrze ale nie będzie bo w technikum miałam praktyki przez pol roku i nic się nie zmieniło. Strasznie się boje ludzi :( najchętniej bym siedziała w domu i nie wychodziła nigdzie. Pisze na tym dziale bo może jako matki coś doradzicie :( Ja już mam tego dosyć :(

Gość gość
Ja mam fobie społeczną. Dobijam już do 40-stki

Gość gość
A może ty masz chore jelita. Gdzieś czytałam że nietolerancja glutenu ma wpływ na psychikę (mogą być lęki, depresja) że jelita są z mózgiem bardziej połączone niż by ktokolwiek przypuszczał i mało gdzie sie o tym mówi.

Gość gość
Autorko jesteś bardzo młodą dziewczyną.Kształtujesz się jeszcze.To są lęki moim zdaniem i powinnaś udać się na terapię i do psychologa na rozmowę konsultacyjną.Powodzenia

Gość gość
ja bym poszła do psychologa bo lęk przed kupowaniem czegokolwiek to już raczej nie jest normalne.

Gość gość
Kobieta bez bolca ....

Gość gość
22:32 spadaj stąd kutafonie

Gość gość
Ja też na to cierpię. Wiecznie się czegoś boję. Już nawet w domu nikomu nie ufam.. bo coś... Wszystko jest dla mnie stresujące, boję się oceny innych, w dodatku sama się nie akceptuję. Uważam że jestem brzydka...

Gość gość
gość dziś Ja też na to cierpię. Wiecznie się czegoś boję. Już nawet w domu nikomu nie ufam.. bo coś... Wszystko jest dla mnie stresujące, boję się oceny innych, w dodatku sama się nie akceptuję. Uważam że jestem brzydka... x A szybko się denerwujesz?

Gość gość
Ja też byłam nieśmiała, później uroiłam sobie i wmówiłam kompleksy, aż od psychologa trafiłam do psychiatry. Nie była to łatwa droga, ale trafiłam na Dr Frątczak w MedArt, gdzie ona się znakomicie mną zajęła. Zaczęła ze mną rozmawiać, interesować się i rozumieć. Dzięki niej znów chce mi się żyć i otworzyłam się na ludzi. Polecam!

Gość gość
Spadaj z ta reklama

Jeśli chciałabyś pokonać nieśmiałość holistycznie/wielopłaszczyznowo na poziomie osobowości/charakteru zapraszam do zapoznania się z moim rewolucyjnym odkryciem dot. funkcjonowania umysłu. Jest to jedyna taka wiedza dostępna jednocześnie jest to jedyna szansa i nadzieja dla wielu na lepsze życie. W opisie mojego profilu znajdują się źródła gdzie możesz znaleźć najważniejsze informacje

Gość matkofobia

Ja też wgłębi siebie jestem trochę nieśmiałą osobą. Z pozoru jestem otwarta i towarzyska, jednak przy bliższym poznaniu widać, jak czasem tłumię emocje co nie jest dobrą rzeczą, bo gdy tak we mnie wzbiera złość, smutek czy inne negatywne uczucie to bywa, że wystarczy później zwykła drobnostka i zrywa się tama, która tłumiła te uczucia. 

Co do tego czy da się tak żyć - tak, da się tak żyć - pewna życiowa elastyczność powoduje, że przy odpowiednim dostosowaniu się do otoczenia jestem w stanie żyć prawie że normalnie i nie przejmować się tym co myślą o mnie inni. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się