Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czeste wymioty u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2 lata.Co ok 2 miesiace wymiotuje przez 2-3 dni wszystkim co zje lub wypije.Jakie badania moglabym jej zrobic zeby znalezc przyczyne?Pediatra twierdzi ze widocznie taka jej uroda nie zlecajac zadnych badan.Prosze pomozcie.

Gość gość
Czy ja wiem? Gastroskopię chyba. Może to jakiś rodzaj refluksu.

Gość gość
Autorko nie daj się zbyć takim kretyńskim gadaniem ze taka jej uroda. Wybierz się do gastrologa, niech zrobi usg, dodatkowo badania na bakterie, pasożyty, posiew z gardła itp. Powiem Ci że ja jako dziecko też często wymiotowałam, a to z powodu paciorkowca w gardle.

Gość gość
Idz czym predzej do innego lekarza. Dwa tyg temu kolezanka z grupy mojej corki z przedszkola tez tak miala i okazalo sie ze guz zlosliwy na nerce z przerzutami. Guz Wilmsa. Jest juz po pierwszej chemii. A jakies inne objawy tez ma np.jest czesciejspiaca w ciagu dnia albo zmeczona? Poczytaj o tym guzie.

Gość gość
Tu autorka.Innych objawow nie ma.Ogolnie jest wesola i je dobrze problemow ze spaniem ani zmeczeniem nie ma.Szukam wlasnie lekarza ktory zrobi usg ale w mojej miscinie nie ma a z tak wymiotujacym dzieckiem 60 km jechac sobie nie wyobrazam.Poczekam az jej przejdzie i bede szukac przyczyny.

Gość gość
Moze to alergiczne byc

Gość gość
Tu autorka.Moje dziecko znow wymiotuje i spi caly czas.W tym miesiacu zrobilam jej usg brzucha,badania z krwi i wymaz z gardla wszystko bez zarzutu.Prosze doradzcie co jeszcze moge zrobic?!umowiona jestem do gastrologa ale dopiero na koniec lipca.Plakac mi sie chce jak patrze na corcie taka umeczona.

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Może to wymioty acetonemiczne. Moje dziecko je miewa. U nas pojawiają się, gdy poprzedniego dnia (a zwłaszcza wieczorem) je zbyt mało. Dlatego staram się pilnować posiłków. Spróbuj sprawdzić dziecku poziom acetonu w moczu, gdy pojawią się wymioty.

Gość gość
A jeszcze dodam, że zanim dziecko zostało zdiagnozowanie, też wymioty pojawiały się dość regularnie, trwały maksymalnie pół dnia i dziecko głównie spało. Były podejrzenia, że może to być jakiś rodzaj padaczki, ale badania tego nie wykazały. Odkąd pilnuję posiłków jest dobrze - ostatni raz wymioty tego typu były ponad rok temu. Moje dziecko ma pięć lat