Gość Persefona90 Napisano Maj 28, 2018 Witam. Chciałabym poradzić się forumowiczek odnośnie dość nietypowej sytuacji. Jesteśmy z mężem juz 4 lata po ślubie a moja teściowa w rozmowach z nami np o naszym domu używa zwrotów typu "Tomek u ciebie w domu(mąż dom wybudował przed naszym ślubem)...Zabawki dla dla dziecka które Ty kupiłeś (mimo że kupiliśmy je oboje za pieniądze moich rodziców bo to był prezent dla syna)....w twoim ogrodzie...i tak bez końca. Na początku to ignorowałam ale po 4 latach sytuacja zaczyna być juz męcząca. Mąż wielokrotnie prosił ją aby używała zwortu "u was" zamiast "u Ciebie" a ona od razu sie obraża i mówi że jesteśmy przewrażliwieni. Ostatnio nawet nakrzyczała na męża mówiąc za to że śmie ją poprawiać. Czy ja jestem przewrażliwiona? Czy to może teściowa ma jakiś problem z akceptacją? Zaznacze że pracuje zawodowo, mam własną firmę i dość dobrze zarabiam. Był moment gdy byłam na macierzyńskim i wtedy mąż zarabiał więcej. Robie wszystko w domu, dbam o jej syna najlepiej jak potrafie dlatego czuje się w jakiś sposób pomijana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach