Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co będziecie grzebać dziś na ogrodzie?

Polecane posty

Gość gość

Co

Gość gość
Nic, pietruszka rosnie, seler tez poletko rojnikow samo rosnie i rozrasta sie/ a ty ?

Gość gość
Robaki na ryby:-P

Gość gość
Ha myslalam ze to jakis gosc wsiowy pyta jedziesz na ryby ,kupuje sie takie gotowe przynety chyba,

Gość gość
Będę podlewać podlewać i jeszcze raz podlewać bo sucho strasznie ale ja nie mam warzyw tylko krzewy kwiaty drzewka

Gość gość
Za drogo biorom za glizdziochy wole sam nakopać;-)

Gość Ewa333333
dziś muszę popryskać modrzewia, bo ochojnik mi wlazł, ale to wieczorem, jak słońce zajdzie trochę a wcześniej pewnie też kilka wiaderek przytacham do skrzyń do pomidorków, fasolki, szczypioru itd. borówki też trzeba podlać, bo owoce zdrobnieją, no i rododendrony i zielnik może węża rozłożę...

Gość gość
O cholera, ale wody zużywacie...macie studnie, to jest woda gruntowa czy z wodociągu ? Jak z wodociągu to przecież masa forsy idzie na przelew!

tu akurat mam studnię, ale na poprzedniej działce miałam z wodociągu i wcale nie płaciłam jakoś dużo, może stówkę na rok? Dużo to ja wody zużyję, jak będę oczko nalewać...

Gość gość
Krzewy to moj maz podlewa jak uwaza i my mamy wode gruntowa ze studni maz zaintalowal waz i pompke na prad tak ze moj i matka sobie podlewaja a ja mam 3 pojemniki plastykowe na pietruszke, seler, cebulke dymke na szczypior

Gość gość
Ewa co masz przy oczku?ja mam oczko ale wszystko mi przepadlo juz dawno, tylko rojniki . Mielismy zasypywac ale dla suni wilczycy zostalo i kota bo lubia z tego pic . psa juz nie mam w lutym usypialam

Gość gość
Ma ktos ostrokrzewa i czy rosnie, bo u mnie nie sie rozrastac ,.borowke maz przesadzil bo marnie rodzila

oczko mam dopiero wykopane, więc przy oczku mam hałdy ziemi a raczej gliny chcę mieć hosty, niezapominajki, kaczeńce, resztę roslin wodnych, tamaryszka, klonika japońskiego i ze 2 budleje a resztę to się zobaczy

borówki wymagają bardzo kwaśnego ph, najlepiej w samym torfie sadzić, tylko wtedy trzeba mocno podlewać, co roku zakwaszanie nawozami i słońce - rodzą jak szalone a kolczastych żadnych nie mam, oprócz róż, które kocham za zapach

Gość gość
EWA DAJ FOTE

Gość gość_Margaretka
wiem bo maz kupuje odpowiednie ziemie ,borowka rosla na przeciw lasu za malo slonca miala na przeciw mojego domu jest dzialka lesna . Dwa lata temu przesadzil i zobaczymy czy cos bedzie

ja mam glinę, odpowiednio zaprawiłam dołki i rośnie jak szalona, owocuje też bardzo dobrze, już w pierwszym roku po posadzeniu miałam owoce

Gość gość_Margaretka
Ha... u mnie sam piasek rododendrony byly i padly mimo dbania, migdalowce tez padly itd . Ale rojniki mi sie udaly ,takie wielkie pod domem 10 metrow na ok pol miedzy nimijeszcze mam takie lisciaste ale nie wiem jak sie nazywa

wszystko Ci urośnie, jak o to odpowiednio zadbasz, samo to nic się nie dzieje jak masz piasek, trzeba było porobić misy z włókniny i dać ziemię ogrodową w 1/4 i resztę torfu kwaśnego pod borówki, no i podlewać

Gość prawi 124
bo rodendrony sie na piasek nie nadają .. Jak chcesz miec coś na na suchej ziemi co ci na pewno nie padnie to posadz Żarnowiec ..

Gość prawi 124
Żarnowiec urosnie bez problemu na suchej glebie .

Gość gość_Margaretka
Prawi / ladny ten Zarnowiec podejrzalam na szybko , a co powiesz o ostrokrzewie. mimo ze odpowiednia ziemie ma wsypana to stoi w miejscu chyba 4 rok.

Gość prawi 124
ostrokrzew jest kłujący

Gość prawi 124
na suchej ziemi dobrze rosną Irysy U mojej babci na piasku są od 40 lat i nigdy ich nikt nie podlewał .. jedyne nie tyle ze rosna pod dachem pod oknami wiec woda z deszowki na nie kapie.

Gość prawi 124
zarnowiec mozna nabyć w kilku kolorach .. Zatem mozna kupic jeden Zólty i jeden czerwony

Gość prawi 124
Żarnowiec to typowa roślina na suche jałowe miejsca, lepiej jeśli rośnie w słońcu

Gość gość
ja dzisiaj skończyłam skalnik, nie miałam czasu wcześniej, zawsze wyrabialam się na majówkę ale w tym roku trochę później się urobilam, borówka wymaga kwaśnej gleby, inaczej nie będzie się prawidłowo rozwijać

Gość gość_Margaretka
Tak ,widzialam po twoim wpisie/ostrokrzew ma na lodygach kolce jak roza To jest ladny zimozielony krzew ma blyszczace liscie,sa zenskie i meskie rodzaje Moj maz sie smieje ze brakuje drugiego i dlatego nie rosnie bo musi byc para. Irys rosnie masz racje, jak moja matka wsadzila lata temu fioletowy tak jest.

Gość prawi 124
zarnowiec wystarczy podlać raz na jakis w czasie upałów deszczówką i tez powinien rosnąc albo posadzic go pod rynną Deszczówka bedzie dla niego lepsza niz woda z kranu